Ελευθέριος Κοσμίδης

Singularity, η τελευταία επανάσταση του ανθρώπου, και η Εκκλησία του Χριστού

εικόνα άρθρου: Singularity, η τελευταία επανάσταση του ανθρώπου, και η Εκκλησία του Χριστού
Του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Life 3.0, το μέλλον του ανθρώπου είναι εδώ…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Είναι γεγονός πλέον στη ζωή μας η τηλεκπαίδευση. Διατίθενται προς λαϊκή κατανάλωση Μεταπτυχιακά για όλα τα γούστα, προπτυχιακές σπουδές για κάθε πικραμένο και υποχρεωτική εκπαίδευση (Α’ άθμια και Β’ Βάθμια) άνευ προηγουμένου. Όλο αυτό, υπό τον πηχυαίο τίτλο “Νέα Κανονικότητα”, παρουσιάζεται ως λύση στο πρόβλημα του κορωνοϊού.

Αν το αποκαλούσαμε διατεταγμένη απαγόρευση στη μάθηση, βίαιη αγραμματοσύνη ή υποχρεωτικό κοινωνικό αναλφαβητισμό, ίσως κάποιοι να μας θεωρούσαν ακραίους.

Επειδή είναι της μόδας να απαρνιόμαστε την κοινή λογική, τη λογική σκέψη, ακόμα περισσότερο τη φιλοσοφία και την πίστη, ας υποθέσουμε πως όντως έχουμε τη δυνατότητα να συμβουλευτούμε τους ειδικούς. Ποιος ειδικός, λοιπόν, μπορεί να απαντήσει στα ερωτήματά μας:

  • Πόσο γιατρός σπουδάζει κάποιος εξ’ αποστάσεως, πόσο χημικός, πόσο μηχανικός ή πόσο βιοτεχνολόγος; Ακόμα και τα πτυχία δίχως πολλά εργαστηριακά μαθήματα, όπως ενδεχομένως η νομική και η πολιτική επιστήμη, η παιδαγωγική, η κοινωνιολογία και η ψυχολογία, δίχως την εγγύτητα της διαπροσωπικής επαφής και την κοινωνικοποίηση, τι επιστήμονες προετοιμάζουν για το εγγύς μέλλον;
  • Η παθολογία του 12ωρου εγκλεισμού ενός έφηβου για ηλεκτρονικά παιχνίδια στο δωμάτιό του, πώς έγινε υποχρεωτική τηλεκπαίδευση;
  • Η διαστροφή της αυτο -φωτογράφισης (selfie) και της ψεύτικης εικόνας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γιατί επιβάλλονται στις εφήβους ως διέξοδος επικοινωνίας με τις φίλες και τους φίλους τους;
  • Πόσες ώρες μπορεί να αντέξει ένα παιδάκι μπροστά σε μια οθόνη; Πόσο εύκολα θυσιάστηκε ο δάσκαλος στο βωμό της Νέας Κανονικότητας;
  • Αυτό που συμβαίνει στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία δεν αποτελεί παιδαγωγικό έγκλημα, που ξεπερνά την πιο νοσηρή διαστροφή;

Ζούμε σε μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι απαρνιούνται, με εντολή των κυβερνήσεων, τα χαρίσματα εκείνα που τους διαφοροποιούν από τις μηχανές. Οι νέοι πια δε μορφώνονται, οι δάσκαλοι δε μορφώνουν, εγκαταλείπονται ηθικές και κοινωνικές αξίες που κατακτήθηκαν με αγώνες, με επαναστάσεις και με αίμα. Στον αντίποδα οι μηχανές, άτρωτες σε ιούς και ασθένειες, προγραμματίζονται στη βαθιά μάθηση, στην ενσυναίσθηση, στην ολοένα και μικρότερη εξάρτησή τους από τους ανθρώπους – δημιουργούς τους.

Το βολικό αφήγημα του κορωνοϊού είναι το πρώτο αλέτρι στην κοινωνία μας όπως τη γνωρίζαμε. Με τους εμβολιασμούς και την ψηφιακή ταυτοποίηση σε μια αχρήματη κοινωνία, ολοκληρώνεται η σπορά της Νέας Εποχής. Όταν η Life 3.0 και η Singularity αντικαταστήσουν την αληθινή ζωή και τον άνθρωπο ως πρόσωπο στην κοινωνία μας, θα πλησιάζει και η ώρα του θερισμού.

Μοιάζει, λοιπόν, να υπάρχει masterplan από ένα κεντρικό διευθυντήριο παγκόσμιας κλίμακας. Τα έθνη, τα κράτη και οι λαοί, τα συνταγματικά δικαιώματα και οι ελευθερίες εκχωρούνται…, για να μείνουμε υγιείς. Επιλέξαμε να γίνουμε δούλοι από φόβο μην αρρωστήσουμε. Εμπιστευόμαστε κυβερνήτες υποχείρια, που θεωρούν την προδοσία αποστολή και την Μεγάλη Επανεκκίνηση δόγμα.

Άραγε, ως πιστός λαός, έχουμε ευθύνη να απαντήσουμε στα ζητήματα αυτά; Μας αφορούν ή είναι φαινόμενα αδιάφορα για τη σωτηρία των ψυχών μας; Ο κυοφορούμενος νέος κόσμος πόσο μοιάζει με αυτόν που περιγράφει ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στην Αποκάλυψη; Ποιος ο ρόλος της Εκκλησίας στον πόλεμο αυτό; Ας απαντήσει η Εκκλησιαστική μας Διοίκηση. Εμείς, με το παράδειγμα μας από τα χαρακώματα της αποτείχισης, δείχνουμε πως έφτασε η ώρα της αντίστασης. Στο εδώ και στο τώρα. Η διακοπή της μνημόνευσης αιρετιζόντων Πατριαρχών, Αρχιεπισκόπων, Επισκόπων και Αρχιερέων είναι ιστορικό χρέος απέναντι στην Ορθόδοξη πίστη.

Αφιερωμένο στους καλοπροαίρετους αγωνιστές κληρικούς, που ακόμα αναμασούν το αφήγημα των Οικουμενιστών: “Αγωνίζομαι εντός Εκκλησίας”.

Λεξιλόγιο Εννοιών

Singularity (Τεχνολογική Μοναδικότητα) : Η εμφάνιση της υπερευφυΐας με τεχνολογικά μέσα.[1] Αφού οι δυνατότητες μιας τέτοιας ευφυΐας θα ήταν δύσκολο να γίνουν καταληπτές από τον ανθρώπινο νου, η εμφάνιση μιας τεχνολογικής μοναδικότητας αντιμετωπίζεται ως ένας διανοητικός ορίζοντας γεγονότων, πέραν του οποίου τα συμβάντα δεν μπορούν να προβλεφθούν ή να κατανοηθούν.

Life 3.0. : Όρος από το βιβλίο του Αμερικανοσουηδού κοσμολόγου MaxTegmark “Life 3.0: Being Human in the Age of Artificial Intelligence” που ασχολείται με την Τεχνητή Νοημοσύνη και την επίδρασή της στο μέλλον της ζωής στη Γη

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.