Επικαιρότητα

Σκληρός και αμετανόητος ο Ελπιδοφόρος 

εικόνα άρθρου: Σκληρός και αμετανόητος ο Ελπιδοφόρος 
της Ειρήνης Ιωαννίδου

Άραγε πιστεύει ότι η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος δείχνει αμετανόητος και σκληρός υποστηρικτής της βάπτισης των παιδιών ομοφυλόφιλου ζευγαριού. Μετά τη θύελλα αντιδράσεων και την ασθενική προσπάθεια της ΔΙΣ να τον ελέγξει, ο ίδιος δήλωσε: «Όποιος μου ζητήσει να βαφτίσω το παιδί του θα το κάνω, ανεξάρτητα από το ποιος είναι. Εγώ βαφτίζω παιδιά και δεν με νοιάζει η προσωπική ζωή των γονιών τους. Δεν κρίνω τις ζωές των ανθρώπων εγώ».

Η βάπτιση αυτή δεν συντελέστηκε κρυφίως και μυστικώς. Αντίθετα, διαδραματίστηκε μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας κάνοντας το γεγονός ακόμη πιο προκλητικό. Όσο και αν ο κ.Ελπιδοφόρος προβάλλει την αγάπη για να εξιλεώσει τις πράξεις του, γνωρίζουμε ότι με τη στάση του προσπαθεί να απενοχοποιήσει την αμαρτία, να την εισαγάγει στην Εκκλησία ως νόμιμη και θεάρεστη. 

Ο Κύριος πέθανε σύμφωνα με τις Γραφές για τις αμαρτίες μας «παρέδωκα γάρ ὑμῖν ἐν πρώτοις ὅ καί παρέλαβον, ὅτι Χριστός ἀπέθανεν ὑπέρ τῶν ἁμαρτιῶν ἡμῶν κατά τάς γραφάς» και οι σύγχρονοι αρχιερείς αγιοποιούν όχι ένα οποιοδήποτε αμάρτημα, αλλά το πάθος της ομοφυλοφιλίας, το οποίο o Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος στον λόγο του για την ομοφυλοφιλία το χαρακτηρίζει τό «ἀποκορύφωμα τῶν κακῶν»

Μήπως κατά την ίδια λογική αρμόζει η εκκλησιαστική ηγεσία να στηριχθεί στους διεστραμμένους λογισμούς των ανθρώπων και να πράξει τα ανάλογα και με τα αμαρτήματα της μοιχείας και της πορνείας; Πάντοτε υπό το πρίσμα της αγάπης… 

Αλήθεια ποιον προσπαθεί να πείσει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, τον Θεό ή τους ανθρώπους; 

Άραγε πιστεύει ότι η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα;

Κατήχησε το ομοφυλόφιλο αυτό ζευγάρι ώστε να εξομολογηθεί και να τιθασεύσει το πάθος του;

Πρόκειται σαν πνευματικός πατέρας να γαλουχήσει αυτά τα παιδιά με ορθόδοξες και ηθικές αξίες; 

Ας μην ξεχνάει ο Αρχιεπίσκοπος ότι ο Θεός είναι αγάπη αλλά είναι και κριτής. Και για να προλάβουμε την απάντηση μερικών ποιμένων “ποιος είμαι εγώ για να κρίνω;”, δεν χρειάζεται να κρίνουν οι ποιμένες, θα κρίνει ο λόγος του Θεού ο Θεόπνευστος, ο λόγος του Ευαγγελίου.

«Διό καί παρέδωκεν αὐτούς ὁ Θεός ἐν ταῖς ἐπιθυμίαις τῶν καρδιῶν αὐτῶν εἰς ἀκαθαρσίαν τοῦ ἀτιμάζεσθαι τά σώματα αὐτῶν ἐν αὐτοῖς, οἵτινες μετήλλαξαν τήν ἀλήθειαν τοῦ Θεοῦ ἐν τῷ ψεύδει, καί ἐσεβάσθησαν καί ἐλάτρευσαν τῇ κτίσει παρά τόν κτίσαντα, ὅς ἐστιν εὐλογητός εἰς τούς αἰῶνας· ἀμήν. Διά τοῦτο παρέδωκεν αὐτούς ὁ Θεός εἰς πάθη ἀτιμίας. αἵ τε γάρ θήλειαι αὐτῶν μετήλλαξαν τήν φυσικήν χρῆσιν εἰς τήν παρά φύσιν, ὁμοίως δέ καί οἱ ἄρσενες ἀφέντες τήν φυσικήν χρῆσιν τῆς θηλείας ἐξεκαύθησαν ἐν τῇ ὀρέξει αὐτῶν εἰς ἀλλήλους, ἄρσενες ἐν ἄρσεσι τήν ἀσχημοσύνην κατεργαζόμενοι καί τήν ἀντιμισθίαν ἣν ἔδει τῆς πλάνης αὐτῶν ἐν ἑαυτοῖς ἀπολαμβάνοντες».

Τελικά ο Αμερικής Ελπιδοφόρος κηρύσσει έτερον ευαγγέλιον; 

Eίπε κάποτε ο π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: «Κάποτε ένας νέος μου λέει: “Ξέρετε έχω κάτι ομοφυλοφιλικές καταστάσεις και σας παρακαλώ, θέλω να μου δείξετε κατανόηση”. Του λέω: “Θα σου δείξω κατανόηση”. Εγώ πώς εννοούσα τη λέξη κατανόηση; Ότι θα σε βοηθήσω να βγεις από εκεί που είσαι. Όταν τον ξαναείδα, μου επανέλαβε τις ίδιες ιστορίες. “Καλά, του λέω, δε θα ξεκινήσουμε να διορθωθούμε;” “Μα, μου λέει, δε μου είπατε ότι θα δείξετε κατανόηση;” Πώς εννοούσε τη λέξη κατανόηση; Ότι “εγώ θα βρίσκομαι εκεί που βρίσκομαι και εσύ θα κατανοείς και θα λες: Ε, άστον όπως είναι”.

Μ’ αυτήν την έννοια, αγαπητοί μου, εννοούν αυτοί οι άνθρωποι την κατανόηση που δείχνει ο Θεός. Χωρίς παρακάτω διόρθωση. Είναι φοβερό πράγμα! Είναι φοβερό! Το καταλαβαίνετε; Είναι αίρεσις. Η αμαρτία κατ΄ αυτούς είναι μία αστοχία ή μια αταξία η αμαρτία. Και δε βλέπουν ότι είναι μία προσβολή κατά της Θείας αγαθότητος και της Θείας Δικαιοσύνης.

Και βέβαια ο Θεός συγχωρεί, αν προηγηθεί βέβαια μετάνοια. Αλλά σ΄ αυτούς καν δεν αναφέρεται η μετάνοια, παρά μόνο η αποδοχή μιας ατελείας και μιας αμαρτωλότητος. “Α, είμαι αμαρτωλός, είμαι ατελής… δε χρειάζεται να μετανοήσω”».

Όλα τα αναπάντητα «γιατί» απαντώνται αν σκεφτεί κανείς πως η Μασονία και ο Οικουμενισμός έχουν κοινές θεολογικές και λοιπές συντεταγμένες. Ο σεβαστός μοναχός Σεραφείμ Ζήσης, στο άρθρο του «Η Μασονία, οι Πατριάρχες και ο μασονικός Οικουμενισμός» επισημαίνει ότι «Ὁ «φαινότυπος» πολλῶν οἰκουμενιστικῶν διδαγμάτων, ἔχει τόν ἀντίστοιχο «γονότυπο» στίς διδασκαλίες τῆς Μασονίας…» ένα εκ των οποίων αφορά στή δικαίωση τῆς ὁμοφυλοφιλίας, ἰδιαιτέρως μετά τίς θέσεις τοῦ ΠΣΕ στό Πουσάν· δέν εἶναι τυχαῖο ὅτι στή μασονική βιβλιογραφία, ἐκτός ἀπό τίς πάμπολλες ἀναφορές στόν δῆθεν ἀνθρώπινο ἀρχέγονο «ἑρμαφροδιτισμό», γίνεται λόγος καί γιά τό «οὐδέτερο φύλο», μάλιστα ἤδη στό ἔτος 1919.

Έτσι, οι ψευδοπροφήτες, οι ψευαδαπόστολοι και ψευδοδιδάσκαλοι «αγαπούν περισσότερο το σκοτάδι παρά το φως» και προτιμούν να κοροϊδεύουν τον Θεό παρά να συνετιστούν οι ίδιοι και να συνετίσουν τους ανθρώπους. Άγευστοι της θείας χάριτος, κενοί βιώματος, συνεχίζουν την ανεξέλεγκτη πορεία τους. Στο διάβα τους καταστρέφουν τα πάντα… σαν να είναι πρωταγωνιστές σε ένα παιχνίδι, όπου ο ασεβέστερος κερδίζει.

Τι γίνεται όμως όταν πρόκειται για την Αγία μας πίστη; Θα τους αφήσουμε να την αλώσουν;

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Εκκλησιαστικό σοκ: Ο Ελπιδοφόρος βάφτισε παιδιά ομοφυλόφιλων στην Αθήνα!
Η αδιάφορη ΔΙΣ για την βάπτιση στη Βουλιαγμένη και στο βάθος γάμος ομοφυλοφίλων
Γιατί η Δ.Ι.Σ. δεν υπέβαλε μήνυση κατά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής;

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

3 Δεκ

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Aγαπητόν ποίμνιον, προστατέψετε τον εαυτό σας

“Δυστυχώς, δεν είναι σήμερα εκείνοι οι ταγοί της Εκκλησίας μας σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο και το αφήνουν να κατασπαράζεται“ Ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου,  02/11/81 Αγαπητοί μου, προσέξτε....

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.