Ειρήνη Ιωαννίδου

Σκωτσέζικο ντουζ από τον Πάπα Φραγκίσκο για το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων

εικόνα άρθρου: Σκωτσέζικο ντουζ από τον Πάπα Φραγκίσκο για το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων
της Ειρήνης Ιωαννίδου

Ξεκάθαρα θετική η απάντησή του… Αναμένεται η αντίδραση του «αγαπητού αδελφού» του Βαρθολομαίου


Όλα δείχνουν ότι ο Πάπας στέκεται… διαμαρτυρόμενος μπροστά στον συντηρητικό παπισμό και στη δογματική του. Για τον ίδιο, ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος παπισμός που έθετε φραγμούς στο φλέγον δαιμονικό ζήτημα των ημερών, τον γάμο ομοφυλοφίλων, έχει εκπνεύσει.

Αυτή τη φορά ο Παπισμός φαίνεται να ανοίγει διάπλατα την αγκαλιά του στην αμαρτία της ομοφυλοφιλίας και αναζητά θεολογική τεκμηρίωση [1].

Συγκεκριμένα, το Βατικανό δημοσίευσε τη Δευτέρα μια επιστολή που έγραψε ο Φραγκίσκος στους συντηρητικούς καρδινάλιους στις 11 Ιουλίου, αφού μία μέρα νωρίτερα έλαβε από αυτούς μια λίστα με πέντε ερωτήσεις σχετικές με το ζήτημα. Σε αυτήν, ο Φραγκίσκος προτείνει ότι τέτοιες ευλογίες θα μπορούσαν να μελετηθούν εάν δεν συγχέουν την ευλογία με τον μυστηριακό γάμο.

Το New Ways Ministry, το οποίο υπερασπίζεται τους ΛΟΑΤΚΙ παπικούς, δήλωσε ότι η επιστολή «προωθεί σημαντικά» τις προσπάθειες να γίνουν οι ΛΟΑΤΚΙ παπικοί ευπρόσδεκτοι στην εκκλησία και αποτελεί μία μεγάλη κίνηση στην κατά τα άλλα δύσκολη αποστολή της αποφυγής περιθωριοποίησής τους.

Παρακολουθούμε με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις, την προσπάθεια δηλαδή, να θεσπίσουν κάτω από το τραπέζι, χωρίς αντιδράσεις, την εκκλησιαστική νομιμοποίηση ενός τέτοιου «μυστηρίου». Δεν αποκλείεται μάλιστα, ο παπισμός να προπορευτεί ζητώντας από την ορθόδοξη ιεραρχία, να ακολουθήσει.

Όσοι διερωτώνται ποια στάση θα κρατήσει η διοικούσα Εκκλησία, ίσως χρειάζεται να αξιολογήσουν καλύτερα τη σιγή ιχθύος που ήδη τηρείται.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η στάση του ορθόδοξου κλήρου στη συντριπτική του πλειοψηφία (με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις), δεν διαφέρει σημαντικά. Δεδομένου ότι πρόσφατα τελέστηκε βάπτιση παιδιών ομοφυλόφιλου ζευγαριού από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο δίχως να λάβει κανένα επιτίμιο για την πράξη αυτή. Ταυτόχρονα, ορθόδοξοι ιερείς και αρχιερείς, όπως ο Μητροπολίτης Ιωνίας Γαβριήλ, επιλέγουν να προσεγγίζουν το αμάρτημα αυτό και την «περιβόητη» ευλογία του γάμου ομοφυλοφίλων από την Εκκλησία δίχως πνευματικά κριτήρια και εκκλησιαστικά οδοφράγματα, κατά παράβαση των Ιερών Κανόνων.

Οι παράμετροι όπως, ο αθεολόγητος κλήρος που φιλοσοφεί τον γάμο ομοφυλοφίλων δημιουργώντας μία δική του θεολογία, εντελώς ξένη στην αγιοπνευματική παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, το ανομολόγητο φαινόμενο των ομοφυλόφιλων και των παιδοφίλων κληρικών που υπηρετούν κρυφίως τον Διάβολο και οι ομολογίες για τα σεξουαλικά εγκλήματα των παπικών, χρειάζεται να ληφθούν σοβαρά υπόψη ως τα σημεία των καιρών που μας εισάγουν σε μία καθ’ όλα αντίχριστη εποχή.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Ο Πάπας Φραγκίσκος αθωώνει την ομοφυλοφιλία – Θα ακολουθήσουν οι δικοί μας;
Ομοφυλο-λάγνος ο Πάπας Φραγκίσκος. Εμείς;

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.