Επικαιρότητα

Σπυρίδων Ζορμπαλάς: “Δήλωση-απάντηση στα όσα δήλωσε ο σεβασμιότατος κ. Χρυσόστομος για το πρόσωπό μου”

εικόνα άρθρου: Σπυρίδων Ζορμπαλάς: “Δήλωση-απάντηση στα όσα δήλωσε ο σεβασμιότατος κ. Χρυσόστομος για το πρόσωπό μου”

Στην Αντιαιρετική Επιτροπή της Ι.Μ. Πατρών με εισήγαγε ο υπεύθυνος αυτής π. Τιμόθεος Παπασταύρου,τον προηγούμενο Μάιο.
Έχω παρακολουθήσει 2 συνεδριάσεις αυτής. Την τελευταία περσινή και την πρώτη φετινή και βέβαια υπάρχουν μάρτυρες για αυτό περί τα 7-8 άτομα πλέον του π. Τιμοθέου.
Μετά από εμένα έχουν εισέλθει στην επιτροπή άλλα 2 άτομα με τον ίδιο τρόπο.

Από όσο γνωρίζω ο σεβασμιότατος δεν έχει επιδιώξει και δεν έχει συναντηθεί με τα μέλη της επιτροπής τα τελευταία 10 χρόνια οπότε θεωρώ λογικό να μην γνωρίζει τα άτομα που την απαρτίζουν.

Προσωπικά δέχομαι την δήλωσή του «πως δεν προσεκάλεσε ποτέ Ουκρανούς για να  λειτουργήσουν στον Άγιο Ανδρέα».
Όμως ο κάθε ναός έχει επιτρόπους που οφείλουν να ελέγχουν κάποια πράγματα.
Στην παρούσα περίπτωση μιλάμε για 2 «ρασοφόρους» με συνοδεία σοβαρού πλήθους πιστών που έρχονται με συγκεκριμένο πονηρό σκοπό την ώρα της Θείας Λειτουργίας (και όχι κάποια στιγμή που απλά είναι ανοικτός ο ναός όπως πράττουν χιλιάδες αλλόθρησκοι επισκέπτες ετησίως).
Άρα μιλάμε για συμπροσευχή με σχισματικούς εντός του ναού εν ώρα Θείας λειτουργίας, πράγμα που απαγορεύεται από τους Ιερούς Κανόνες.

Αν ο κ. Χρυσόστομος είναι αντίθετος στην ενέργεια αυτών των ανθρώπων οφείλει να το δηλώσει ξεκάθαρα δημοσίως, πράγμα που θα τους αποτρέψει να εμφανιστούν και θα επαναφέρει την γαλήνη στην μητρόπολή μας.

Μετά τιμής,
Σπυρίδων Ζορμπαλάς

Μητροπολίτης Πατρών στο thebest.gr: «Δεν είναι μέλος της αντιαιρετικής επιτροπής ο κ. Ζορμπαλάς – Δεν τον γνωρίζω»

Δείτε σχετικά: – Καταιγιστικές εξελίξεις σχετικά με το συλλαλητήριο των Πατρών και γενικότερα… Μεγάλο ενδιαφέρον των τοπικών Μ.Μ.Ε.

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.