π. Νικόλαος Μανώλης

Στα μουλωχτά, κρυφίως και με σβηστά φώτα

εικόνα άρθρου: Στα μουλωχτά, κρυφίως και με σβηστά φώτα

Άρθρο του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη

Σε περίπτωση εξέγερσης στο εσωτερικό της χώρας όσο και από απειλή από τον εξωτερικό εχθρό, οι Ένοπλες Δυνάμεις τι θα προστατέψουν; Τα ΚΥΤ φιλοξενίας ή τα σύνορα;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Στα μουλωχτά, κρυφίως και με σβηστά φώτα

Γράφει ο π.Νικόλαος Μανώλης

Το άρθρο που ακολουθεί αποτελεί μέρος της Ομιλίας μου με θέμα: «Ἐθνική ἀποδόμηση στά μουλωχτά», που πραγματοποιήθηκε τήν Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 και μεταδόθηκε ζωντανά εδώ.

Όσο εμείς βρισκόμαστε σε καθεστώς εγκλεισμού και απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 6 το απόγευμα, με αποτέλεσμα να ερημώνουν οι δρόμοι και οι γειτονιές μετά τη δύση του ήλιου και τα πρόστιμα να πέφτουν βροχή σε περίπτωση απείθειας, στον Έβρο και πιθανότατα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας γίνονται μετακινήσεις παράνομων μεταναστών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα του https://www.pronews.gr/ “…τα λεωφορεία μετέφεραν χθες, Τρίτη 12 Ιανουαρίου, τους παράνομους μετανάστες στο ΚΥΤ Έβρου. Το λεωφορεία πήγαν στο ΚΥΤ με σβηστά φώτα στις 8 το βράδυ. Ουσιαστικά, οι παράνομοι μετανάστες θα μείνουν για λίγες ημέρες στο ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στη νέα δομή, όταν αυτή είναι έτοιμη… …H δομή είναι ένα παλιό εργοστάσιο στρατιωτικών ενδυμάτων στο Σπήλαιο Ορεστιάδας… …δίπλα από το εργοστάσιο και περίπου στα 200 μέτρα βρίσκεται το Στρατόπεδο της Πλάτης, έδρα του 21ου Συντάγματος”. Τα ίδια τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους λοιπόν!

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα σχετικό σύντομο απόσπασμα από το κανάλι εδώ:

Γιατί μετατρέπονται στρατιωτικές εγκαταστάσεις και χώροι νευραλγικής σημασίας σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών; Γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν την ευθύνη για την οργάνωση της διαμονής τους; Είναι αυτό το καθήκον και η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων; Πολύ ορθά o Αντιστράτηγος ε.α. και πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, Σταύρος Κουτρής, έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, “με την οποία «κρούει» τον κώδωνα του κινδύνου για τη δομή παράνομων μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας στον Έβρο αλλά και γενικότερα για τις δομές μεταναστών στην επικράτεια, καθώς, όπως χαρακτηριστικά λέει ο Αντιστράτηγος, οι συγκεντρώσεις μεταναστών στην μεθόριο μπορεί να είναι ο παράγοντας «που θα γύρει την πλάστιγγα υπέρ του εχθρού» σε μια ένοπλη σύγκρουση.” Μάλιστα, αναπτύσσει τον προβληματισμό του λέγοντας πως, όταν ο Στρατός ή τα σώματα ασφαλείας έχουν τα όπλα στραμμένα προς μια κατεύθυνση, δεν γίνεται να δεχθούν επίθεση από την πλάτη τους, καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Έτσι, χαρακτηρίζοντας πάλι τις δομές στα ελληνοτουρκικά σύνορα «κερκόπορτες», λέει πως με τη δημιουργία τους η κυβέρνηση «πριονίζει το κλαδί που καθόμαστε”.

Μάλλον πρέπει να υπενθυμίσουμε στους κυβερνώντες και στους πολιτικούς οποιαδήποτε παράταξης και χρώματος, ότι η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της Ελλάδας, η εξασφάλιση του εθνικού της χώρου κι όχι η φροντίδα και η σίτιση παράνομων μεταναστών. Στο Έβρο και σε όλες τις ακριτικές περιοχές που αποτελούν την συνοριακή ακτογραμμή της Ελλάδας, γίνεται φύλαξη των συνόρων από τις ΕΔ και υπάρχουν πολεμικές θέσεις μονάδων και σχηματισμών, αμυντικές τοποθεσίες, φυλάκια κτλ. Αναθέτοντας τέτοιου είδους αποστολή στις ΕΔ και επιφορτίζοντάς τις με αναρμόδια καθήκοντα, το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να επιβαρύνεται το έργο τους, να επέρχεται κόπωση του προσωπικού και να υπάρχει αποπροσανατολισμός από την κύρια και ουσιώδη αποστολή τους. Σε περίπτωση εξέγερσης στο εσωτερικό της χώρας όσο και από απειλή από τον εξωτερικό εχθρό, οι ΕΔ τι θα προστατέψουν; Τα ΚΥΤ φιλοξενίας ή τα σύνορα;

Εάν, λοιπόν, μετά από τόσες προειδοποιήσεις από ανθρώπους, όπως ο κ. Κουτρής, οι οποίοι καταδεικνύουν την επικινδυνότητα ενός τέτοιου πονήματος, η κυβέρνηση επιμένει σ’ αυτόν τον σχεδιασμό, τότε θα μπορούσαμε να υποθέσουμε τα χειρότερα ή ότι συμβαίνει κάτι πολύ ύποπτο. Θα έπρεπε να γίνεται κράτηση, έλεγχος και απέλαση των παράνομων μεταναστών οι οποίοι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά που πιστοποιούν την ταυτότητά τους και όχι καταγραφή και αίτηση ασύλου. Έχει το Μαρόκο, η Αλγερία ή το Πακιστάν πόλεμο; Έπρεπε όλες οι κυβερνήσεις να έχουν προετοιμάσει από πολύ νωρίς τα σύνορα και τον Έβρο και να τα έχουν θωρακίσει. Δοκιμάζονται έτσι οι αντοχές των ΕΔ, ενώ είναι σαφές ότι δεν υπάρχει λαϊκή συγκατάθεση για τέτοιου είδους ενέργειες. Γιατί μεταφέρονται κρυφίως και με κλειστά φώτα, σε νυχτερινές ώρες και κάτω από τέτοια μυστικότητα; Η κατάσταση στην ενδοχώρα δεν είναι φυσικά καλύτερη, αφού εκεί δρουν ανεξέλεγκτα, περιφέρονται ελεύθερα, κάνοντας την Ελλάδα να μοιάζει με ξέφραγο αμπέλι. 

Σε μια χρονική στιγμή, κατά την οποία με τον σχεδιασμό τους για την επιδημία του ιού η οικονομία βρίσκεται στα χειρότερά της λόγω των επαναλαμβανόμενων και παρατεταμένων lockdown, κρίνεται άκρως επικίνδυνη η υπερσυγκέντρωση παράνομων μεταναστών σε δομές φιλοξενίας, γιατί ανά πάσα στιγμή αυτές μπορούν να μεταλαχθούν σε εχθρικά στρατόπεδα. Και φυσικά δεν έχουν τοποθετηθεί όλοι οι παράνομοι μετανάστες σε δομές, όντας προφανές ότι ο έλεγχος τους είναι ανύπαρκτος και πρακτικά αδύνατος, αφού ζουν και κινούνται διάσπαρτοι σε όλη την ενδοχώρα. Αφού για την υγεία ακούν και υπακούν τους ειδικούς της ιατρικής κοινότητας, γιατί για το πρόβλημα των ΚΥΤ και της λαθρομετανάστευσης δεν αφουγκράζονται τους ειδικούς της άμυνας; Μήπως δεν γνωρίζουν ότι εκτός από υγειονομικές βόμβες όλοι σχεδόν οι παράνομοι μετανάστες αποτελούν και μια εν δυνάμει ωρολογιακή πολεμική βόμβα;

Δεν μπορούμε να μην θυμηθούμε αυτό που έγινε στην Λέσβο και στη Χίο πριν ένα χρόνο περίπου. 

Την πολιτική βούληση εκ μέρους των κυβερνώντων (και την αντίδραση των ντόπιων κατοίκων με την στήριξη της δημοτικής αρχής) για την προσπάθεια επίταξης γης για την δημιουργία δομών και καταυλισμών για πρόσφυγες. Η ιστορία επαναλαμβάνεται με νέα επίταξη, αυτή τη φορά στο χώρο του Έβρου, στο προαναφερθέν ΚΥΤ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. 

Με την κυβέρνηση να φάσκει και να αντιφάσκει δια στόματος του κ. Μηταράκη εφαρμόζοντας μια πρωτοφανή και αδίστακτη αποφασιστικότητα να προχωρήσει στην επέκταση της δομής, τότε δεν απομένει τίποτα άλλο από το να σκεφτούμε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι το ίδιο νόμισμα αλλά με διαφορετικές όψεις. Πρεσβεύουν σχεδόν τα ίδια και αυτό έχει αποδειχθεί πολλάκις. Τόσο στο θέμα των δομών, όσο και στο θέμα της Μακεδονίας. Υπάρχουν και άλλα, είναι προτιμότερο όμως να μην επεκταθούμε. Ας δούμε μια τελευταία φωτογραφία με τη δήλωση του εν λόγω υπουργού που παριστάνει τον τσιφλικά της ποτισμένης με το αίμα των προγόνων μας αγιασμένης Γης της Πατρίδας μας.  

Προκλητικός ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και εκνευρισμένος, γράφει το δημοσίευμα της Ιστοσελίδας https://www.evros-news.gr/, από τις δυναμικές αντιδράσεις των χιλιάδων Εβριτών που συγκεντρώθηκαν πριν λίγη ώρα στην πλατεία Ορεστιάδας και διατράνωσαν την αντίθεση τους στο ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που πάει να κάνει, έχασε την ψυχραιμία του και άρχισε να… απειλεί.

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα σχετικό σύντομο απόσπασμα από το κανάλι Evros-news.gr:

Να πιστέψουμε τις φήμες για σχέδιο άλωσης, μυστικές συνεννοήσεις, μηχανορραφίες, εθνική συρρίκνωση, διασάλευση της ελληνικής κοινωνικής συνοχής; Δεν είμαστε ρατσιστές, ούτε ψεκασμένοι, ούτε συνωμοσιολόγοι, ούτε γραφικοί, επειδή απλά τολμάμε να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας για τα όσα συμβαίνουν ή περιγράφονται από τους ειδικούς της άμυνας. Θέλουμε να είμαστε συστηματικά ενοχλητικοί απέναντί τους, δείχνοντάς τους ότι δεν έχουμε καμία διάθεση να υποταχθούμε σε οποιοδήποτε σχέδιο αποχριστιανοποίησης και αφελληνισμού της χώρας μας. Με αποφασιστικότητα δηλώνουμε την αντίθεσή μας απέναντι σε τέτοιες ενέργειες, αρνούμαστε να συμμετέχουμε στην αποβλάκωση που επιχειρείται μέσω της τηλεόρασης και των συστημικών ΜΜΕ και κυρίως δεν είμαστε αρνητές της αλήθειας και της πραγματικότητας. Αντιθέτως, μισούμε το ψεύδος και την προπαγάνδα και προσευχόμαστε νυχθημερόν στον Άγιο Τριαδικό Θεό να φροντίσει τη σωτηρία της ψυχής μας, να διατηρεί ανόθευτη την ορθόδοξη πίστη, να δυναμώνει και να ενισχύει τις υγιείς φωνές της αντίστασης. Να προστατεύει την Πατρίδα μας από αόρατους και ορατούς εχθρούς τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να ξυπνήσουν αυτοί που πρέπει από τον λήθαργο στον οποίο έχουν περιπέσει και να συνειδητοποιήσουν, πριν είναι πολύ αργά, ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά. Η κατάσταση θα ξεφύγει από τον έλεγχό τους και τότε το τσουνάμι θα μας παρασύρει όλους. Ή μήπως ήδη έχει ξεφύγει; Ο Θεός να βάλει το χέρι Του! ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΟΛΟΥΘΕ.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Τι γίνεται επιτέλους εκεί στον Έβρο;
Πολίτες φιμωμένους, άφωνους, χωρίς κρίση και απαθείς; Αυτό θέλουν;
– Δημοκρατία κατά το δοκούν και ποινικός κώδικας à la carte;
– Μπράβο Γιώργο, Έλληνα Εβρίτη! Σε ευχαριστούμε! Η Παναγία οδηγός και προστάτης σας!
– Πινέζα στον χάρτη
– Έβρος – Η Αγία παρουσία τους αποκαλύφθηκε από τη θαυματουργική ανεύρεση μίας εικόνας τους
– Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας
– Το Θεό και την Παναγία έχουν μαζί τους οι υπερασπιστές των συνόρων μας!
Στοπ κυκλοφορίας για τους Έλληνες αλλά ναι στη μεταφορά χιλιάδων παρανόμων μεταναστών στην ενδοχώρα!

Σχετικά άρθρα

Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του 1940: “Οι Εμφανίσεις της Παναγίας”

Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.