Ελένη Καμπούρη

Στάχτη στα μάτια οι ειρηνευτικές διαθέσεις του πάπα Φραγκίσκου

εικόνα άρθρου: Στάχτη στα μάτια οι ειρηνευτικές διαθέσεις του πάπα Φραγκίσκου
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη

Επειδή, λοιπόν, η Ιστορία μας έχει καταδείξει ότι ποτέ το Βατικανό δεν έκανε κάποια κίνηση χωρίς να έχει κάποιο συμφέρον, μας είναι αδύνατον να πιστέψουμε ότι ξαφνικά ένας πάπας έγινε πονόψυχος ή συμπονετικός απέναντι στον όλεθρο των πολέμων


Ο πάπας Φραγκίσκος ξανά στο προσκήνιο. Για μια ακόμη φορά δηλώνει πρόθυμος να κάνει ό,τι χρειάζεται για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Δημοσίευμα (1) αναφέρει: «Είμαι πρόθυμος να κάνω ό,τι πρέπει να γίνει. Υπάρχει μια αποστολή που βρίσκεται τώρα σε πορεία, αλλά αυτή η αποστολή δεν είναι ακόμη δημόσια. Όταν γίνει δημόσια, θα την αποκαλύψω……Νομίζω ότι η ειρήνη επιτυγχάνεται πάντα με το να ανοίγεις διαύλους. Δεν μπορείς ποτέ να επιτύχεις ειρήνη μέσω αποκλεισμών». Αυτά ανέφερε σε δημοσιογραφους κατά την επιστροφή του στο Βατικανό. Είχε επισκεφθεί την Ουγγαρία και είχε συζητήσεις με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν και με τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, εκπρόσωπο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Βουδαπέστη.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει: “Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ συναντήθηκε την Πέμπτη με τον πάπα στο Βατικανό και ανέφερε ότι συζήτησε με τον ποντίφικα μια «φόρμουλα ειρήνης» που πρότεινε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ουκρανός πρωθυπουργός τόνισε ότι προσκάλεσε επίσης τον Φραγκίσκο να επισκεφθεί την ουκρανική πρωτεύουσα”.

Τόσες και τόσες φορές ο πάπας έχει μιλήσει για την ειρήνη και επιχειρεί να μεσολαβήσει για την κατάπαυση του πυρός σε διάφορες συρράξεις, αλλά οι πόλεμοι συνεχίζονται. Άλλες τόσες και το Φανάρι, και πάλι τίποτα δεν αλλάζει. Άρα κάτι γίνεται λάθος. Μήπως να ψάξουν και οι δύο τί φταίει και να κάνουν την αυτοκριτική τους;

Δεν γίνεται να ευλογείς τον πόλεμο κατά της Συρίας (2) και να εύχεσαι για την ειρήνη. Δεν γίνεται να θέλεις την ειρήνη και να προωθείς φανερά ή κρυφίως συρράξεις και πολέμους. Ας μην ξεχνάμε ποιος ήταν αυτός που υποκίνησε την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Λέει χαρακτηριστικά ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., (3) “Ἀφοῦ μέ τήν παρέμβαση τοῦ πάπα καί τούς τοπικούς πολέμους ἱδρύθησαν τά ἀνεξάρτητα «καθολικά» κράτη τῆς Κροατίας καί τῆς Σλοβενίας μέ ἐδαφικές ρυθμίσεις εἰς βάρος τῆς Ὀρθόδοξης Σερβίας, ἐπενέβη τό ἴδιο τό ΝΑΤΟ τό 1999 (Μάρτιος-Ἰούνιος) καί μέ ἀτέλειωτους φονικούς βομβαρδισμούς ἐναντίον τῆς Σερβίας, πού ἄντεξε ἐπί μῆνες, διέλυσαν τήν στρατιωτική της δύναμη καί τήν ἀνάγκασαν νά ἀποχωρήσει ἀπό τήν ἱστορική της κοιτίδα, τό Κοσσυφοπέδιο, πού τό παρέδωσαν στούς Μουσουλμάνους Κοσοβάρους Ἀλβανούς, γεμίζοντας τά Βαλκάνια μέ ἀνεξάρτητα νέα λατινοφραγκικά προτεκτοράτα, ἀμερικανοευρωπαϊκά, παπικά καί μουσουλμανικά, πού περικύκλωσαν τήν Ὀρθόδοξη Σερβία, ἀλλά καί τήν ἀμφιταλαντευόμενη μεταξύ Ἀνατολῆς καί Δύσης Ἑλλάδα…..Ἔχει καταγραφῆ ἀνεξίτηλα ἡ ἐνθάρρυνση τοῦ Βατικανοῦ πρός τούς πρέσβεις τῶν δυτικῶν χωρῶν διά στόματος τοῦ Πολωνοῦ πάπα Παύλου ΣΤ´, ὅπως τήν διέσωσε Ἕλληνας Εὐρωβουλευτής: «Ἐξοπλῖστε τούς Μουσουλμάνους καί ἀφοπλῖστε τούς Σέρβους»”. (3)

Και φυσικά, με κάθε ευκαιρία, στο όνομα της ειρήνης πολεμούν την Ορθοδοξία με οικουμενιστικές συμπροσευχές, με την δημιουργία σχισματοαιρετικών μορφωμάτων ή χρησιμοποιώντας την Ουνία, προκαλώντας διωγμούς εναντίον των Ορθοδόξων. Ας μην ξεχνάμε και το πιο πρόσφατο περιστατικό με την κυβέρνηση Ζελένσκι η οποία αναγκάζει σε αποχώρηση τους μοναχούς της Λαύρας, αν δεν δηλώσουν υποταγή στη σχισματική ψευδοεκκλησία του Ντουμένκο.

Άπειρα τα γεγονότα που καταγράφηκαν στην Ιστορία για τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες το διαπλεκόμενο Βατικανό υποκινεί και είναι υπεύθυνο για πολέμους, σχίσματα, διαιρέσεις, συρράξεις, ταραχώδεις ή δυσεπίλυτες καταστάσεις. Οπότε η αμετανοησία και των δύο, το μόνο που επιτυγχάνει, είναι να ρίχνει λάδι στην ήδη αναμμένη φωτιά και να παρατείνονται οι συρράξεις και η καταστροφή. Διότι τον Θεό δεν μπορείς ούτε να Τον ξεγελάσεις ούτε να Τον κοροϊδέψεις. Και αν ο αιρετικός πάπας εθελοτυφλεί και δεν το βλέπει, ο κ.Βαρθολομαίος ως ορθόδοξος θρησκευτικός ηγέτης το γνωρίζει πολύ καλά. 

“Μή πλανᾶσθε, Θεὸς οὐ μυκτηρίζεται· ὃ γάρ ἐάν σπείρῃ ἄνθρωπος, τοῦτο καί θερίσει”. Αυτό ας τους εντυπωθεί βαθιά στο μυαλό και την ψυχή τους και ας σταματήσουν να ρίχνουν στάχτη στα μάτια της ανθρωπότητας. Αν πραγματικά τους ενδιαφέρει η ειρήνη στην περιοχή της Ουκρανίας, τότε ας διαβάσουν το άρθρο του Πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση, ο οποίος πολύ ορθά αναφέρει τα εξής: “ Ὅσοι, χωρίς ἱστορική γνώση, παρακολουθοῦν αὐτές τίς ἡμέρες τήν σύγκρουση μεταξύ τῶν δυτικῶν συμμάχων τοῦ ΝΑΤΟ καί τῆς Ρωσίας στά σύνορα τῆς Οὐκρανίας, ὅπου ἐπιδιώκουν οἱ νέοι Σταυροφόροι νά ἀποσπάσουν τήν Οὐκρανία ἀπό τήν ἱστορική καί γεωπολιτική της σύνδεση μέ τήν Ρωσία καί νά τήν ἐντάξουν στήν δυτική συμμαχία, στήν λατινοφραγκική, παπική καί προτεσταντική Δύση, δέν μποροῦν νά κατανοήσουν τήν δικαιολογημένη ἰσχυρή ἀντίδραση τῆς Ρωσίας καί πιθανόν νά δικαιώνουν ὄχι τήν ἀμυνόμενη Ρωσία ἀλλά τούς ἐπιτιθέμενους νέους Σταυροφόρους τῆς Δύσης”

Επειδή, λοιπόν, η Ιστορία μας έχει καταδείξει ότι ποτέ το Βατικανό δεν έκανε κάποια κίνηση χωρίς να έχει κάποιο συμφέρον, μας είναι αδύνατον να πιστέψουμε ότι ξαφνικά ένας πάπας έγινε πονόψυχος ή συμπονετικός απέναντι στον όλεθρο των πολέμων. Ξέρουμε όλοι ότι “Στόχος τῆς αἱρετικῆς Δύσης διαχρονικά, τῇ ὑποκινήσει τοῦ Διαβόλου, εἶναι νά διαλύσει τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, δηλαδή τήν Μία, Ἁγία, Καθολική καί Ἀποστολική Ἐκκλησία καί νά ἀποχριστιανίσει καί τήν Ὀρθόδοξη Ἀνατολή, ὅπως ἤδη ἔχει ἀποχριστιανισθῆ ἡ ἴδια”, όπως επίσης, “Καταδεικνύεται ἐπίσης ἡ διαχρονική ὑποκρισία τῶν παπῶν καί ἡ κοσμική διπλωματική τους γλώσσα, διότι ἀπό τή μία πλευρά ζητοῦν συγγνώμη γιά ὅσα δεινά προξένησαν στούς Ὀρθοδόξους, ἐνῶ ἀπό τήν ἄλλη ἐνθαρρύνουν καί εὐλογοῦν τούς πολέμους καί τίς ἐπιθέσεις ἐναντίον τῶν Ὀρθοδόξων”.

Έτσι λοιπόν, το «διαίρει και βασίλευε» είναι η πάγια τακτική του Βατικανού και αλίμονο σ’ αυτούς που δεν μπορούν να αντιληφθούν την σατανικότητα και την μηχανορραφία που κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις των παπών.

Χριστός Ανέστη!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Ποιος τελικά θέλει την ειρήνη στην Ουκρανία;
Βαρθολομαίος: Ελπίζουμε ο Πάπας να έχει μία πιο ξεκάθαρη στάση απέναντι στον πόλεμο της Ουκρανίας
Οι Μπουριάτιοι μαχητές που φοβάται ο πάπας
Τα κροκοδείλια δάκρυα του Πάπα για την Λαύρα του Κιέβου

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.