Μαρία Κοσμίδου

Σταθερά εκτός ορθόδοξης πορείας ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

εικόνα άρθρου: Σταθερά εκτός ορθόδοξης πορείας ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής
Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Δεν τα γράφουμε αυτά για να θυμηθεί ο κ. Ελπιδοφόρος τις πνευματικές του ρίζες και να κλάψει πικρά. Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι πλέον αδύνατο…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το Σαββατοκύριακο 22 & 23 Ιανουαρίου 2022, πέντε ελληνορθόδοξες ενορίες της Νέας Υόρκης λειτούργησαν ως κινητά εμβολιαστικά κέντρα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, παράλληλα με την επίσκεψή του σε μια από αυτές τις ενορίες, έκανε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, “ευλογώντας” ο ίδιος αυτή του την πρωτοβουλία: «Οι ενορίες μας είναι χώροι για την προώθηση και την επίτευξη του κοινού καλού. Χώροι όπου μπορούμε να συγκεντρωθούμε για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, ώστε όλοι να φροντίσουμε για την υγεία του κάθε ανθρώπου, σωματική και ψυχική. Σε αυτή την πανδημία που δοκιμάζει όλη την ανθρωπότητα ο εμβολιασμός είναι ο πλέον σίγουρος τρόπος για να κρατήσουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας ασφαλείς. Ιδιαίτερα, μάλιστα, τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τους γείτονές μας που είναι πιο ευάλωτοι στον κορονοϊό».

Σταθερά εκτός ορθόδοξης πορείας ο κ. Ελπιδοφόρος, συνεχίζει την τακτική του παρασύροντας και το ποίμνιό του μακριά από τον Χριστό. Ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας της Αρχιεπισκοπής του δεν έχει καμία σχέση με τη μαρτυρική Ορθοδοξία. Σε καιρούς αβεβαιότητας αντί να στραφεί ο ίδιος προς τον Χριστό και να οδηγήσει και την ταλαίπωρη ομογένεια στο Φως, εφαρμόζει τη νέα εκκλησιολογία, με ό,τι αυτή συνεπάγεται. Οι πρωτοβουλίες του είναι ξένες προς τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων, αντίθετες με τις εντολές του Κυρίου μας, είναι βλάσφημες και επικίνδυνες.

Και δεν τα γράφουμε αυτά για να θυμηθεί ο κ. Ελπιδοφόρος τις πνευματικές του ρίζες και να κλάψει πικρά. Αν και το ευχόμαστε, γνωρίζουμε ότι αυτό δυστυχώς είναι πλέον αδύνατο, επειδή ο ίδιος δεν το θέλει…

Τα γράφουμε για να ξυπνήσουν οι αδελφοί μας στη μακρινή Αμερική, όσο ακόμα είναι καιρός, να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Να μπορέσουν να διακρίνουν αν οι ποιμένες τους είναι εις τύπον και τόπον Χριστού ή είναι λύκοι με ένδυμα προβάτου. Να μπορέσουν να διακρίνουν αν οι ποιμένες τους τους οδηγούν στον Παράδεισο ή στην Κόλαση. Και να κανονίσουν αναλόγως την πορεία τους.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο Ελπιδοφόρος εξέθεσε τους Έλληνες Ορθοδόξους της Αμερικής που προσπάθησαν να αποφύγουν τον εmβολιασμό
– Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Αποκλειστικά προνόμια στους εμβολιασθέντες και ο διχασμός του ποιμνίου
– Τεστ με τη Θεία Κοινωνία από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής!
– Δεν έχουμε σιχαθεί οδηγία περισσότερο από αυτή της αιρετίζουσας Εκκλησίας της Αμερικής

Σχετικά άρθρα

Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης και φίλος του Ελπιδοφόρου εορτάζει την “Μακεδονική” (ωιμέ) κληρονομία

του Δήμου Σερκελίδη, γραμματέα του συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής. Ο θέμα της Μακεδονίας δεν πρέπει να ξεχαστεί. Φιλίες όπως αυτή του Ελπιδοφόρου με τον φιλότουρκο και φιλοσκοπιανό δήμαρχο της Νέας Υόρκης πρέπει να καταδικάζονται

Ο Ελπιδοφόρος και τα κροκοδείλια δάκρυα, επεισόδιο δυο

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου. «…ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και καλεί όλους να προσευχηθούμε θερμά, ώστε το ιερό αυτό σύμβολο της Ορθοδοξίας, με τον εκπληκτικό τρούλο του, να γίνει ξανά χώρος φιλόξενος για όλους τους ανθρώπους.»

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.