Επικαιρότητα

Στη Μεγάλη Λιτανεία της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας έλαβαν μέρος 300 χιλιάδες πιστοί

εικόνα άρθρου: Στη Μεγάλη Λιτανεία της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας έλαβαν μέρος 300 χιλιάδες πιστοί

Στη Μεγάλη Λιτανεία της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας έλαβαν μέρος 300 χιλιάδες πιστοί από την Ουκρανία και άλλες χώρες

Στις 27 Ιουλίου του 2019, παραμονή της 1031ης επετείου από την βάπτιση των Ρως, ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας μαζί με τους εκπροσώπους των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, πλαισιούμενος από Ιεράρχες και κληρικούς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προεξήρχε στη Λιτανεία με θαυματουργά ιερά στους δρόμους του Κιέβου.

Η Λιτανεία από τον λόφο του Αγίου Βλαδιμήρου στην Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου συνοδεύτηκε από πέντε θαυματουργικές εικόνες της Παναγίας από όλη την Ουκρανία, από τα λείψανα του αγίου πρίγκιπα Βλαδιμήρου, από το πόδι του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου και από τα λείψανα των ομολογητών της πίστεως του ΧΧ αιώνα. Μετά την επίσημη εκδήλωση ιερά λείψανα και θαυματουργές εικόνες ήταν διαθέσιμα για προσκύνημα από τους πιστούς στην εκκλησία και τραπεζαρία των Αγίων Αντωνίου και Θεοδοσίου της Λαύρας των Σπηλαίων.

“Η Μεγάλη Λιτανεία ενώνει διάφορους ανθρώπους χωρίς πολιτικά συνθήματα, αλλά με ειλικρινή προσευχή για την Ουκρανία, τον λαο της και την κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία” – δήλωσε ο  Μητροπολίτης Μπορισπόλ και Μπροβάρυ κ. Αντώνιος, Πρωτοσυγκελλεύων της Επαρχίας Κιέβου της UOC – “Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας περίπου 300 χιλιάδες πιστοί συμμετείχαν κατά τη διάρκεια της Λιτανείας. Είναι πραγματικά ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που μαρτυρούν την αφοσίωση του ουκρανικού λαού στην επιλογή που έκανε ο άγιος πρίγκιπας Βλαδίμηρος”.

Με αφορμή την επέτειο 1031 χρόνων από την Βάπτιση των Ρως έφθασαν στο Κιέβο για να συμμετάσχουν στους εορτασμούς ο Επίσκοπος Νις κ. Αρσένιος (Πατριαρχείο Σερβίας), ο Μητροπολίτης Μιχαλουπόλεως καί Κασσοβίας κ. Γεώργιος (Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας), οι πιστοί της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και των άλλων κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών.

“Οι επισκέπτες μας από τις Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες με το προσωπικό τους παράδειγμα επιδεικνύουν την υποστήριξη προς την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και αναγνωρίζουν στην Ουκρανία μια κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία με τον Προκαθήμενο Μακαριώτατο Μητροπολίτη Ονούφριο” – υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Αντώνιος.


Σχετικά άρθρα

Αιφνίδια αποφυλάκιση του Μητροπολίτη Τούλτσιν από το καθεστώς Ζελένσκι

Οι διώξεις κατά των ιεραρχών της Ουκρανικής Εκκλησίας έχουν πολιτικά κίνητρα και επιδιώξεις Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Επικύρωση της καταδίκης σε πέντε χρόνια φυλάκιση (18η Ιουνίου 2024) Την 18η Ιουνίου 2024, το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.