Επικαιρότητα

Στη Σμύρνη οι ορθόδοξοι θα τιμούν την Παναγία σε ναό της αίρεσης

εικόνα άρθρου: Στη Σμύρνη οι ορθόδοξοι θα τιμούν την Παναγία σε ναό της αίρεσης
Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου

Η Santa Maria σε λειτουργία στη Σμύρνη


Τα αποτελέσματα της φρικτής παναιρετικής και ουσιαστικώς ενωτικής Συνόδου του 2016 εν Κολυμπαρίω της Κρήτης τα γευόμαστε ποικιλοτρόπως όλοι! Η κτίση συστενάζει υπακούουσα στον Δημιουργό της με πλημμύρες και καταποντισμούς τοπικούς στα Χανιά και σε όλη την Ελλάδα έκτοτε, καθώς η μία βλασφημία διαδέχεται την άλλη.

Ο Οικουμενισμός χωρίς μάσκα ξεδιπλώνεται, μέρος του ποιμνίου ξυπνά, άλλο εξακολουθεί να κωφεύει ακόμη, ίσως σοκαρισμένο, γιατί η προδοσία δε συντελείται κρυφά αλλά μπροστά στα μάτια μας κι αυτό ίσως κάποιους τους μπερδεύει.

Κι όμως μας προδίδουν αδερφοί κάθε μέρα όλο και περισσότερο! Προδίδουν τον Κύριο, την πίστη, την Αλήθεια, την αποστολή τους και θυσιάζουν τις ψυχές μας! Κάθε μέρα μπολιάζεται η αλήθεια με το ψέμα σε όλο και μεγαλύτερες δόσεις! Κάποιοι δεν τολμούν να αποδεχθούν ότι οι ταγοί είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία να μπερδέψουν την αλήθεια με το ψέμα. Αυτοί ξέρουν καλά ή μάλλον ο δάσκαλός τους ο διάβολος ότι το αλμυρό και το γλυκό νερό όταν μπλέκονται στις κοίτες είναι αδύνατον να τα ξεμπερδέψεις. Θέλει εμπειρία και βίωμα ορθόδοξο, παραδοσιακό.

Αναγνώριση εκκλησιαστικότητας σε αιρετικούς (Κολυμπάρι), σε σχισματικούς αχειροτόνητους (Ουκρανικό), θεοποίηση της επιστήμης, αναβίωση εικονομαχικής αντιμετώπισης των ιερών εικόνων και λειψάνων, βλάσφημα μέτρα στους ιερούς Ναούς, αγιοποιήσεις νόθας πνευματικότητας, ανοχή στην γελοιοποίηση των μυστηρίων, εκκοσμίκευση, σιωπηρή αποδοχή της καύσης των νεκρών και της ομοφυλοφιλίας, κοινός εορτασμός του Πάσχα και πόσα άλλα θα δούμε…, πριν το κοινό ποτήριο με τους αιρετικούς….

Η αποδοχή παραχώρησης ναού της αιρέσεως από τους Ορθόδοξους στη Σμύρνη μοιάζει ένα απλό περιστατικό στο σκηνικό του ζόφου που περιγράψαμε…..

Από τις 19 Απριλίου 2023 επισημοποιήθηκε η παραχώρηση του Παπικού “Μοναστικού Καθιδρύματος της Santa Maria” Σμύρνης από το Τάγμα των Φραγκισκανών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τις ανάγκες της Ι.Μ.Σμύρνης, γύρευε με τι ανταλλάγματα! Τώρα μας γνωστοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Σμύρνης με σχετικό ανακοινωθέν ότι πλέον τίθεται σε τακτική λειτουργία ο Ναός από αυτή την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου. Στο ανακοινωθέν η Μητρόπολη επισημαίνει ότι ο Ναός θα τιμάται στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου και ως εκ τούτου θα πανηγυρίζει στις 15 Αυγούστου εκάστου έτους, ενώ θα αποτελεί τον Μητροπολιτικό Ναό της τοπικής Εκκλησίας και εκεί θα τελείται η Θεία Λειτουργία κάθε Κυριακή, ενώ στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής τις λοιπές ημέρες.

Αναλυτικά, το ανακοινωθέν της Ιεράς Μητροπόλεως Σμύρνης αναφέρει:

«Ἐν δοξολογίᾳ τοῦ Παναγίου Ὀνόματος τοῦ ἐν Τριάδι Θεοῦ μετὰ χαρᾶς ἀνακοινοῦται εἰς τὸ χριστεπώνυμον πλήρωμα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Σμύρνης καὶ εἰς πάντα Ὀρθόδοξον Χριστιανόν ὅτι ὁ παραχωρηθεὶς ὑπὸ τῆς Ρωμαιοκαθολικῆς Ἐκκλησίας εἰς τὸ Οἰκουμενικὸν Πατριαρχεῖον Ναὸς τῆς SANTA MARIA ἐν Konak Σμύρνης (Διεύθυνσις: Ak Deniz Mahallesi, Halit Ziya Bulvarı No.67, 35210, Konak, İzmir), διὰ τὰς ἀνάγκας τῶν Ὀρθοδόξων τῆς Σμύρνης, τίθεται εἰς τακτικὴν λειτουργίαν ἀπὸ τῆς Κυριακῆς 15ης Ὀκτωβρίου 2023.

Ὁ Ναὸς θὰ τιμᾶται εἰς τὴν Κοίμησιν τῆς Ὑπεραγίας Δεσποίνης ἡμῶν Θεοτόκου καὶ Ἀειπαρθένου Μαρίας, τῆς ἐτησίας αὐτοῦ πανηγύρεως ἀγομένης τὴν 15ην Αὐγούστου, καὶ θὰ ἀποτελῇ τὸν Ἱερὸν Μητροπολιτικὸν Ναὸν τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Σμύρνης.

Αἱ Ἱεραὶ Ἀκολουθίαι θὰ τελῶνται τακτικῶς εἰς ἀμφοτέρους τοὺς Ναοὺς ταυτοχρόνως, ἤτοι τόσον εἰς τὸν Ἱ. Μητροπολιτικὸν Ναὸν Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου ὅσον καὶ εἰς τὸν Ἱ. Ναὸν Ἁγίας Φωτεινῆς. Καθ’ ἑκάστην Κυριακὴν ἡ Θεία Λειτουργία θὰ τελῆται ἐν μονοεκκλησίᾳ εἰς τὸν Ἱ. Μητροπολιτικὸν Ναὸν Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου. Ἡ Θεία Λειτουργία τῶν λοιπῶν ἡμερῶν θὰ τελῆται ἐπίσης ἐν μονοεκκλησίᾳ, εἴτε εἰς τὸν Ἱ. Μητροπολιτικὸν Ναὸν Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου εἴτε εἰς τὸν Ἱερὸν Ναὸν Ἁγίας Φωτεινῆς, κατὰ τὸ ἐκδιδόμενον ὑπὸ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλως πρόγραμμα”.

Θεολογική ανάλυση του θέματος δεν θα κάνουμε, γιατί είναι αξεπέραστη η θεολογική ανάλυση που έχει κάνει ο πνευματικός μας π.Νικόλαος Μανώλης στο πρόσφατο παρελθόν (1). Θα αρκεστούμε σε απλό σχολιασμό.

Αναρωτιόμαστε, έγινε καθαγιασμός του χώρου; Οι Αρχιερείς στις μέρες μας κάνουν καθαγιασμούς σε παλαιούς ναούς και σε ιερές εικόνες ( χρειάζεται – προβλέπεται κάτι τέτοιο;) αλλά όχι σε ναούς της αιρέσεως; Εξορκισμό θέλουν σαν κατοικητήρια δαιμόνων που είναι….

Αν δεν έγινε καταπατώνται πλήθος ιερών κανόνων (2).

Αν έγινε κρυφά, για να μην σκανδαλιστούν οι φίλοι και αδελφοί τους αιρετικοί, είναι μάταιο, πρώτον γιατί σκανδαλίζουν το πιστό ποίμνιο και έπειτα διότι μέσα στα πλαίσια της συστηματικής παράλειψης καθήκοντος, να επισημαίνουν δηλαδή στους αιρετικούς ότι βρίσκονται στην πλάνη και στην αίρεση και δεν σώζονται, δεν επιτρέπουν να φανερωθεί το πραγματικό πρόσωπο των αιρετικών. Κανένας διάλογος και καμία αγαστή συνεργασία, αγάπες και φιέστες δεν θα υπήρχαν, αν οι Ορθόδοξοι έλεγαν την αλήθεια! Όλα βασίζονται σε ένα ψέμα…..

Έπειτα αποδεικνύεται ότι ιερείς και αρχιερείς δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες από την συνεχή παρουσία τους στα μιαρά συλλείτουργα και στις συμπροσευχές με τους αιρετικούς όπου γης! Ο καθαγιασμός δε φαίνεται σε αυτούς απαραίτητος, γιατί έχει χαθεί το ορθόδοξο αισθητήριο.

Ας μην σκανδαλιζόμαστε από την χρήση του όρου “κατοικητήριο δαιμόνων”. Όσοι έχουν πνευματική ζωή καταλαβαίνουν ότι με τα δαιμόνια παλεύουμε καθημερινά και όλοι πάσχουμε από μικρές ή μεγάλες διαμονοληψίες, αλλά δεν παύουμε τον αγώνα και την δίωξη τους με την ορθή πίστη, τον αληθινό Θεό, τον Χριστό δηλαδή, και έτσι γευόμαστε τη ζωή, και την επίγεια και την αιώνια. Οι αιρέσεις, όμως, θρονιάζουν και πλαγιάζουν με τις αιρέσεις- δαιμόνια, τα “παντρεύονται” και μαζί με αυτές και τον πατέρα τους το διάβολο…

Απορούμε πώς το αντέχει η ψυχή τους και η πέτσα τους να λειτουργούν σε ναούς δαιμονίων, με αγαλματίδια και αυτό το αλλότριο σκηνικό και τέμπλο, χωρίς καθαγιασμό του χώρου, χωρίς προσαρμογή του χώρου. Και ένα απλό παιδάκι με ορθόδοξο DNA δεν αναπαύεται, για να το πούμε κομψά, σε τέτοιους χώρους – κατοικητήρια δαιμόνων. Ολόκληροι εκκλησιαστικοί άντρες, ιερείς του Υψίστου και Αρχιερείς δεν νιώθουν τίποτα; Έχουν και την ψευδαίσθηση ότι έτσι τιμούν την Παναγία; Μάλλον την Παναγία της αίρεσης τιμούν (Μαριολατρεία)…

Ας δούμε την αλήθεια κατάματα, δεν είναι ορθόδοξοι ιερείς όσων η συνείδηση σηκώνει κάτι τέτοιο, είναι οικουμενιστές και ο Οικουμενισμός είναι παναίρεση.

Καλή μετάνοια!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Οι Ορθόδοξοι Ρώσοι της Γρανάδας θα λειτουργούν σε παπικό ναό

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.