Επικαιρότητα

Αλήθεια; Είναι ορθόδοξο το μοναστήρι στην Αυστρία;

εικόνα άρθρου: Αλήθεια; Είναι ορθόδοξο το μοναστήρι στην Αυστρία;

Πόσο ορθόδοξο μπορεί να είναι ένα τέτοιο μοναστήρι και τι θράσος ή πλάνη διαθέτουν, για να το ονομάζουν ορθόδοξο;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Εμείς θα σας αφηγηθούμε μία ιστορία κι εσείς, αγαπητοί αναγνώστες της Κατάνυξης, θα μας πείτε πώς ονομάζεται η ιστορία που θα σας διηγηθούμε κι αν θεωρείτε ότι τέτοιου είδους ιστορίες μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Ξεκινάμε λοιπόν και πάρτε μία βαθιά ανάσα! Θα προσπαθήσουμε να σας την περιγράψουμε όσο πιο απλά και κατανοητά γίνεται. Είμαστε λοιπόν κάπου στην Αυστρία, το έτος 2020. Εκεί λοιπόν, ο ορθόδοξος Μητροπολίτης Αυστρίας θέλει να ιδρύσει ένα ορθόδοξο μοναστήρι και το επιθυμεί πάρα πολύ. Ήταν επιθυμία του από την αρχή της ιερατείας του τον Δεκέμβριο του 2011 και είχε πολλές και προσωπικές επαφές με διάφορα επιφανή άτομα της χώρας του και όχι μόνο, για να μπορέσει να το πραγματοποιήσει. Ωραία ως εδώ, πάμε παρακάτω… Έρχεται λοιπόν ο εκεί παπικός επίσκοπος και του δωρίζει μία έκταση γης, για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Το θεμέλιο λίθο του ορθόδοξου μοναστηριού θα τον θέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης μαζί με τον ορθόδοξο Επίσκοπο αλλά και μαζί με τον παπικό επίσκοπο. Να πούμε σ’ αυτό το σημείο ότι το δωρητήριο συμβόλαιο είχε παραλάβει συμβολικά και προσωπικά σε επίσημη τελετή στην Επισκοπή της Άϊζενστατ, της πρωτεύουσας του Μπούργκελαντ, ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Και τώρα σας έχουμε το καλύτερο! Για την ανέγερση του μοναστηριού, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε αποστείλει επιταγή ύψους 100.000 ευρώ, την οποία είχε παραδώσει πανηγυρικά στη Βιέννη ο καρδινάλιος ο οποίος είναι ο επικεφαλής του παπικού Συμβουλίου για την Ενότητα των Χριστιανών στον Οικουμενικό Πατριάρχη και στον ορθόδοξο Μητροπολίτη Αυστρίας, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια ψήφισης του αυστριακού Ομοσπονδιακού Νόμου περί Ορθοδοξίας.

Αυτή λοιπόν είναι η ιστοριούλα μας… Πώς σας φαίνεται, αγαπητοί αναγνώστες; Εμείς να σας πούμε μόνο ότι είναι αληθινό περιστατικό (διαβάστε το άρθρο με τίτλο “Στην Αυστρία το πρώτο ορθόδοξο μοναστήρι στην Κεντρική Ευρώπη”) και δεν είναι κινηματογραφικό έργο. Αν βέβαια αυτό το περιστατικό συνέβαινε μερικές δεκάδες χρόνια πριν, θα λέγαμε ότι είναι ιστορίες που τις είδε σε όραμα κάποιος ασκητής ή αββάς ή κάποιος Άγιος άνθρωπος και ότι το επέτρεψε ο Θεός να το δει σε όραμα ο εν λόγω Άγιος, για να το μεταφέρει στον πιστό λαό, με σκοπό να τους πληροφορήσει για τα έσχατα, αλλά και να τους κατηχήσει με λόγο αντιαιρετικό. Όμως, επειδή μιλάμε για το έτος 2020, είναι δυστυχώς κάτι πάρα πολύ συνηθισμένο και μάλιστα προσπαθούν να μας το επιβάλουν ως κάτι φυσιολογικό και θεάρεστο.

Ο Μητροπολίτης Αρσένιος λοιπόν, γιατί περί αυτού πρόκειται, είχε εκφράσει την πεποίθησή του πως αυτή η ανέγερση, της πρώτης οργανωμένης ορθόδοξης Μονής στην περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης, θα αποτελέσει «γέφυρα» που θα ενώνει την Αυστρία με την Ελλάδα, τον Καθολικισμό με την Ορθοδοξία. Και πραγματικά αναρωτιόμαστε… το εξής απλό. Πόσο ορθόδοξο μπορεί να είναι ένα τέτοιο μοναστήρι και τι θράσος ή πλάνη διαθέτουν, για να το ονομάζουν ορθόδοξο; Με τους αιρετικούς να συμπεριφέρονται ως πνευματικά αδέρφια του κ.Αρσένιου, απλώς διαπιστώνουμε πόσο πιστό τέκνο της παναίρεσης του Οικουμενισμού είναι και πόσο κακό κάνει στον εαυτό του, αλλά και στον ορθόδοξο λαό τον οποίο ποιμαίνει. Πιστό τέκνο του Φαναρίου, προερχόμενος από την πλευρά της Κρήτης, που ταυτίζεται με τον αντορθόδοξο και δυσώδη κατά τον Άγιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη Οικουμενισμό, εφαρμόζει τακτικές και φιέστες που θυμίζουν Ουνία και όχι Ορθοδοξία.

Στην Αυστρία υπάρχουν επτά δικαιοδοσίες ορθόδοξων Εκκλησιών. Πρόκειται για τις δικαιοδοσίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Αντιοχείας, της Βουλγαρίας, της Γεωργίας, της Ρουμανίας, της Ρωσίας και της Σερβίας. Στην Αυστρία ο αριθμός των ορθοδόξων ανέρχεται σε περίπου 500.000, αποτελώντας τη δεύτερη θρησκευτική κοινότητα μετά την παπική. Όλα αυτά τα στοιχεία σας τα παραθέτουμε, για να αναρωτηθείτε κι εσείς μαζί μας το εξής προφανές. Τι γνώμη έχουν όλες οι υπόλοιπες ορθόδοξες εκκλησίες που βρίσκονται εκεί; Θα αρθρώσουν αντιαιρετικό και αντιοικουμενιστικό λόγο ή ταυτίζονται με αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες του κ. Αρσένιου, άρα και του κ.Βαρθολομαίου; Περιμένουμε τις αντιδράσεις τους και τις πιθανές δηλώσεις τους και πραγματικά προσευχόμαστε να μην ευδοκιμήσει ένα τέτοιο αιρετικό-οικουμενιστικό οίκημα. Γιατί περί αυτού πρόκειται και όχι φυσικά περί ορθόδοξου μοναστηριού. Περιγράψαμε λοιπόν τη ζοφερή πραγματικότητα κι όχι μία ευλογημένη προσπάθεια ίδρυσης μιας παραδοσιακής ορθόδοξης Ιερής Μονής.


Δείτε σχετικά:
Η δολιότητα και πλάνη της εγκυκλίου του Μητροπολίτη Αυστρίας
– Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Πατριάρχου Βαρθολομαίου Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (353433323130, 292827262524232221201918171615141312111098765, 4321)

Σχετικά άρθρα

Μητροπολίτης προκαλεί πικρόχολα σχόλια με άρθρο του Μ. Σάββατο

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Η επιλογή κοσμικού διαδικτυακού τόπου κυριακάτικης εφημερίδας, πανελλαδικής κυκλοφορίας, και η χρονική συγκυρία της δημοσίευσης υπήρξαν τουλάχιστον ατυχείς αν όχι εφάμαρτες

Ευαγγέλιο κατά Μάρκον, κατά Ιωάννην και Αρχιεπ. Ελπιδοφόρου το ανάγνωσμα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκφράζεται ελεύθερα όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε άνθρωπος. Τα λεγόμενά του όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον λόγο του Κυρίου. Τι πρέπει να πράξει ο πιστός λαός;

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.