Επικαιρότητα

Στην Ιερά Μητρόπολη Ύδρας Σπετσών & Αιγίνης διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον

εικόνα άρθρου: Στην Ιερά Μητρόπολη Ύδρας Σπετσών & Αιγίνης διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον

Η Ιερά Μητρόπολις Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης δημοσίευσε την κάτωθι καταδικαστική ανακοίνωση εναντίον δύο γενναίων κληρικών της, κατόπιν μεταβάσεως αυτών στην Ουκρανία, επειδή διέπραξαν το «μέγα έγκλημα» να συλλειτουργήσουν με τον κανονικό Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ουκρανίας κ. Ονούφριο και να προβούν σε δηλώσεις στήριξης των εκεί διωκόμενων Ορθοδόξων Χριστιανών και όχι απλά να προσκυνήσουν όπως δήλωσαν στις αιτήσεις τους.

Δεν είδαμε την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης να καταδικάζει τα βλάσφημα συλλείτουργα Ορθοδόξων και σχισματικών που λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα και κατασκανδαλίζουν τους Ορθοδόξους, προφανώς διότι αυτά έγιναν κατόπιν εγκρίσεως μιας «Αρχής»!!

Διερωτώμεθα αν η Μητρόπολη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης θα έβγαζε παρόμοια ανακοίνωση σε περίπτωση που οι δύο κληρικοί της συλλειτουργούσαν με τους σχισματικούς. Η απάντηση είναι σαφής: Δεν θα έβγαζε, διότι η ενέργεια αυτή θα συμφωνούσε με το πνεύμα της ίδιας «Αρχής» για την οποία τώρα έβγαλαν αυτήν την καταδικαστική ανακοίνωση!!

Η εν λόγω Μητρόπολις, όπως και οι περισσότερες που σιωπούν όλον αυτόν τον καιρό μπροστά στην μεγίστη βλασφημία που διαπράττεται μπροστά στα μάτια μας, είναι προφανές ότι έχουν οι ίδιες ως κεφαλή μία άλλη «Αρχή» και όχι τον Ιησού ΧριστόΜην ξεγελιούνται όμως νομίζοντας ότι την επιλογή τους αυτή θα την ακολουθήσει και ο συνειδητοποιημένος Ορθόδοξος λαός που έχει ως κεφαλή του τον Ιησού Χριστό.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Μητρόπολη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης αντιλαμβάνεται τα όσα συμβαίνουν με όρους γηπέδου. Ερμήνευσαν την ανακοίνωση των δύο κληρικών ως αφοσίωση «εις το Πατριαρχείο Μόσχας και καταδίκη του Οικουμενικού Πατριαρχείου». Δεν βλέπουν την ανατροπή της εκκλησιαστικής τάξης από το Φανάρι, ως όφειλαν, που διασαλεύει την ευστάθεια των Εκκλησιών και προκαλεί μέγα σχίσμα.

Η ενέργεια των δύο κληρικών της Μητροπόλεως να πάνε στην Ουκρανία να συλλειτουργήσουν με τον κανονικό Μητροπολίτη και να δώσουν μηνύματα εν Χριστώ ειρήνης και στήριξης στους διωκόμενους Ορθοδόξους αδελφούς, αφαίρεσε λίγη από την ντροπή που μας φορτώνουν οι συνεργούντες και σιωπούντες Έλληνες Ιεράρχες.

Τέλος θα πρέπει να ειπωθεί ότι η Μητρόπολις Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης είναι η τελευταία που μπορεί να μιλήσει περί «… εξαπατήσαντες τον Μητροπολίτην τους…. αγνοούντες την Εκκλησιαστικήν των Αρχήν, προχωρήσαντες ‘πέραν πεδήλων’ και υπερβάντες ‘τα κανονικώς εσκαμμένα’…», δεδομένου ότι οΜητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ ήταν αυτός που εξαπάτησε τον Ορθόδοξο Ελληνικό λαό, αγνοώντας το Σύνταγμα της Ελλάδος και υπερβαίνοντας το «κανονικώς / συνταγματικώς εσκαμμένο /κατοχυρωμένο» δικαίωμα των Ελληνοπαίδων στην ανάπτυξη και καλλιέργεια της θρησκευτικής τους συνείδησης από το Υπουργείο Παιδείας, προτείνοντας ένα ουδετερόθρησκο μάθημα «Θρησκευτικών». Τότε, ο Μητροπολίτης Εφραίμ, συνηθισμένος να υποτάσσεται σε διάφορες «Αρχές», είχε βεβαίως υποταχθεί σε μία άλλη «Αρχή», την άθεη και εθνομηδενιστική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!!


Φαίη.

ΠΗΓΗ

Δείτε σχετικά: 
– Ανακοίνωση της Μητρόπολης Ύδρας, για κληρικούς που συλλειτούργησαν με τον Μητροπολίτη Ονούφριο στην Ουκρανία
Προσφώνηση κληρικών εξ Ελλάδος προς Αρχιεπίσκοπο Ουκρανίας Ονούφριο

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.