Επικαιρότητα

Στην Ρουμανία ο Πάπας Φραγκίσκος – Συνάντηση με τον Πατριάρχη Δανιήλ

εικόνα άρθρου: Στην Ρουμανία ο Πάπας Φραγκίσκος – Συνάντηση με τον Πατριάρχη Δανιήλ

Τριήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα στην Ρουμανία ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο προκαθήμενος της Παπικής Εκκλησίας αφίχθη σήμερα στο Βουκουρέστι όπου τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Τιργοβιστίου Νήφων.

Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Βουκουρεστίου κ. Δανιήλ και τα μέλη της Συνόδου, όπου ο Πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος στους Ρουμάνους ιερείς είπε: «Ήρθα εδώ ως προσκυνητής που θέλει να δει την εικόνα του Κυρίου στην εικόνα των αδελφών».

Ακολούθως ο κ. Φραγκίσκος, συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη Δανιήλ, επισκέφθηκε τον Εθνικό Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου.

Ο Ρουμάνος προκαθήμενος ευχαρίστησε τον Πάπα Φραγκίσκο στο μήνυμά του για τη συνεχή στήριξη που παρέχει στους Ορθόδοξους Ρουμάνους στην Ιταλία και σε άλλες χώρες όπου η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία διέθεσε στη Ρουμανική Ορθόδοξη Κοινότητα 426 τόπους λατρείας, 306 στην Ιταλία και 120 σε άλλες χώρες στη Δυτική Ευρώπη.

Μετά την παρουσίαση της ομιλίας, ο Πατριάρχης Δανιήλ προσέφερε στον Πάπα Φραγκίσκο μια εικόνα με τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα, τον προστάτη της Ρουμανίας και του Εθνικού Καθεδρικού Ναού.

Ακολούθησε το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου ο οποίος αναφέρθηκε στην υπόσχεση του Ιησού στους μαθητές του ότι δεν τους αφήσεις μόνους, για αυτό και μας δίνει την εμπιστοσύνη να δεχτούμε και να δεχόμαστε τον αδελφό μας ως δώρο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος  θα παραμείνει στη Ρουμανία μέχρι την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

O Συνεορτασμός του Πάσχα

του Χαράλαμπου Βουρουτζίδη. Τό κέντρο τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας ἐφθάρη! Ἄρχοντες παράνομοι κατά τῆς Ὀρθοδοξίας πονηρά βουλεύονται. Βάπτεται κάλαμος ἀποφάσεως παρά κριτῶν ἀδίκων

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.