Επικαιρότητα

Στην τελική ευθεία το ηλεκτρονικό φακέλωμα

εικόνα άρθρου: Στην τελική ευθεία το ηλεκτρονικό φακέλωμα

“Είμαι το νούμερο οχτώ, με ξέρουν όλοι με αυτό
κι εγώ κρατάω μυστικό, ποιο είναι τ’ όνομά μου”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, αρμόδιος υπουργός για την ψηφιακή διακυβέρνηση, επεσήμανε τις καινοτομίες που εισάγει το νέο νομοσχέδιο του «Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης». 

Οι καινοτομίες -πάντα για το καλό μας- περιλαμβάνουν την ψηφιακή υπογραφή και το μοναδικό αριθμό που θα φέρουν οι νέες ταυτότητες. Ο μοναδικός αυτός αριθμός δεν θα είναι αριθμός μόνο φορολογικού ενδιαφέροντος. Σταδιακά θα καταστεί μοναδικός αριθμός που οι πολίτες θα χρησιμοποιούν στις αλληλεπιδράσεις τους με το κράτος αλλά και με τις επιχειρήσεις. Θα είναι ο αριθμός κάθε πολίτη, από την ημέρα που θα γεννηθεί και για πάντα.

Οι νέες ταυτότητες εκτιμάται ότι θα αρχίσουν να εκδίδονται σε λιγότερο από δύο έτη. Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός μίλησε και για το 5G, χαρακτηρίζοντας μεγάλη παρέμβαση τις προβλέψεις του νομοσχεδίου γι’ αυτό,  λέγοντας «είναι το πιο εξωστρεφές από όσα κάνουμε» αναφερόμενος στην ίδρυση του ταμείου “Φαιστός”.

Πόσο ευχάριστη μπορεί να είναι η ανακοίνωση του απόλυτου ελέγχου των πολιτών και του πιο φασιστικού τρόπου φακελώματος που έχει σχεδιαστεί ποτέ; Αυτόματα θα γίνεται διάκριση μεταξύ των ανθρώπων σε κατάλληλους για το σύστημα και σε ανεπιθύμητους. Αυτόματα έρχονται στο νου οι αγώνες των “γιαλαντζί” υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, τα παραμύθια περί ταξικής πάλης και ταξικής συνείδησης. Οι υποσχέσεις του υπουργού για ένα καλύτερο μέλλον μας θύμισαν και ένα τραγούδι με τίτλο “η φάμπρικα”, αφού το νέο νομοσχέδιο για την ψηφιακή διακυβέρνηση συνοψίζεται σε αυτούς τους στίχους:

“Κι εκεί στο πόστο μου σκυφτός
ξεχνάω τη μιλιά μου, 
είμαι το νούμερο οχτώ, 
με ξέρουν όλοι με αυτό
κι εγώ κρατάω μυστικό
ποιο είναι τ’ όνομά μου”

Καλή λευτεριά!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ο ΑΦΜ θα είναι ο μοναδικός αριθμός στις νέες ψηφιακές ταυτότητες
Αλλάζουν οι ταυτότητες
Προβληματισμοί επί των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων
Αριστείδης Π. Δασκαλάκης, Η κάρτα του πολίτη – Στώμεν καλώς (Μέρος 1ον)
Αριστείδης Π. Δασκαλάκης: Η κάρτα του πολίτη – Στώμεν καλώς (Μέρος 2ον)

Σχετικά άρθρα

Έως πότε εκούσιοι δεσμώτες μέσα στον κατάμαυρο, δαιμονικό κουρνιαχτό;

του Νεκτάριου Δαπέργολα Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας. "Σημεῖο βρασμοῦ δέν ἔχει ἀπομείνει ἄραγε κανένα, πού νά μᾶς κάνει να σηκωθοῦμε καί νά ἀποφασίσουμε νά πετάξουμε ἀπό πάνω μας τόν ὑλικό καί πνευματικό ζυγό;"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.