Επικαιρότητα

Η αναφορά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου για τους «μεικτούς γάμους»

εικόνα άρθρου: Η αναφορά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου για τους «μεικτούς γάμους»

Αυτό το άρθρο αναφέρεται σε μία ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στο Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο και σε αυτό το άρθρο αναγράφεται:
“Αίσθηση προκάλεσε το σημείο της ομιλίας του στο οποίο αναφέρθηκε στους μεικτούς γάμους, προτείνοντας «αντί να τους ονομάζομε «μεικτούς γάμους» θα είναι καλύτερα να τους ονομάζουμε «γάμους θαύματα»”.
Φυσικά με τον όρο “μεικτούς” εννοεί τους γάμους ορθοδόξων με αιρετικούς.
Το άρθρο πάντως δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες για το τι ακριβώς ειπώθηκε για τους “μεικτούς γάμους”.

 

— Σχολιασμός katanixi.gr —

«Στις 11 Σεπτεμβρίου 2021 τα θυρανοίξια του Αγ. Νικολάου»

Την υπόσχεση αλλά και προσωπική του δέσμευση ότι τα θυρανοίξια του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν  της Νέας Υόρκης, θα γίνουν στις 11 Σεπτεμβρίου του 2021, είκοσι χρόνια μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Διδύμους Πύργους, διετύπωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, στην ομιλία του στο Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο.

«Πρέπει να ξαναρχίσουμε την ανοικοδόμηση του ναού άμεσα, και να ανοίξουμε τις θύρες του την 11η Σεπτεμβρίου του 2021 προς τιμή εκείνων οι οποίοι χάθηκαν εκείνη την αποφράδα ημέρα, αλλά και ως ξεκίνημα της εκατονταετηρίδας της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην πρώτη συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης

«Σήμερα μόλις τέσσερις μήνες από την άφιξη μου στις Ηνωμένες Πολιτείες και μόνο πέντε μήνες από την εκλογή μου ως Αρχιεπίσκοπος σας, μπορώ να υποσχεθώ στον καθένα σας πως η αγαπημένη μας Αρχιεπισκοπή Αμερικής έχει επανέλθει σε κανονική πορεία και οδεύει σε ασφαλές λιμένα σταθερότητας, προόδου και ανάπτυξης. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι οδυνηρές επιπτώσεις του παρελθόντος είναι πίσω μας» τόνισε και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν προκλήσεις παντού γύρω μας. Ο Χριστιανισμός δέχεται επίθεση, οι Αμερικανοί χάνουν την εμπιστοσύνη και την πίστη τους στη θρησκεία και η δική μας Αρχιεπισκοπή έχει υποφέρει από έλλειψη διαφάνειας, έλλειψη χρημάτων, αλλά και έλλειμμα εμπιστοσύνης. Αυτό που θέλουμε και χρειαζόμαστε για την Αρχιεπισκοπή μας είναι διαφάνεια»

Και υπογράμμισε πως «είναι σπουδαίο που διατηρούμε τις Χριστιανικές και Ελληνικές μας αξίες, παραδόσεις, πολιτισμό και αποστολή».

Αίσθηση προκάλεσε το σημείο της ομιλίας του στο οποίο αναφέρθηκε στους μεικτούς γάμους, προτείνοντας «αντί να τους ονομάζομε «μεικτούς γάμους» θα είναι καλύτερα να τους ονομάζουμε «γάμους θαύματα».

Μιλώντας για τη Θεολογική Σχολή είπε: «Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας: Η Σχολή μας βυθίζεται επί πολύ καιρό. Το είδα προσωπικώς όταν δίδαξα εκεί πριν από δέκα πέντε χρόνια. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο συγκλονίστηκα  όταν πληροφορήθηκα πόσο κοντά είχαμε φτάσει να χάσουμε την ακαδημαϊκή αναγνώριση και την δυνατότητα μας ακόμα και να παρέχουμε πτυχία».

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.