Επικαιρότητα

Στις εκλογές του καλοκαιριού

εικόνα άρθρου: Στις εκλογές του καλοκαιριού

Βασίλειος Μπουρογιάννης, Εκπαιδευτικός

Αποκλειστικά για την κατάνυξη

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα. Η επιλογή των προσώπων και οι πρώτες εξαγγελίες φαίνεται πως είναι στη σωστή κατεύθυνση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να πήρε το μήνυμα και να κατάλαβε τι ανησυχεί την ταλαιπωρημένη ελληνική κοινωνία. Ένας λαός αποσβολωμένος την τελευταία τετραετία ίσως και μη καταλαβαίνοντας τους λόγους που η κυβέρνηση Τσίπρα κυβέρνησε προδίδοντας και ξεπουλώντας πολλά και σημαντικά από αυτά που ο λαός μας θεωρεί ιερά και όσια.

Η προηγούμενη κυβέρνηση στην αριστερή ιδεοληψία της προσπάθησε να μας πείσει για πολλά παράδοξα, αντεθνικά και αντιχριστιανικά ήθη. Πριν από δύο καλοκαίρια αλλάζει τα βιβλία των θρησκευτικών στα δημοτικά και γυμνάσια. Παρακολουθήσαμε οι εκπαιδευτικοί σεμινάρια ενημέρωσης από δήθεν επιμορφωτές και μέλη της συγγραφικής ομάδας και αντιληφθήκαμε την γύμνια του εκπονήματός τους και την προσπάθεια μιας αντιορθόδοξης προπαγάνδας. Ισχυρίστηκαν τότε σύμφωνα με τα λεγόμενά τους ότι είμαστε απλοί επαγγελματίες εκπαιδευτές και πρέπει και μπορούν τα παιδιά να μάθουν ποιες είναι οι θρησκείες σε όλο τον κόσμο. Το μάθημα έγινε διαθρησκειακό.

Παραγνωρίζοντας;.. το Σύνταγμα και τους νόμους που ορίζουν τον σκοπό της εκπαίδευσης. Την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως των ελληνόπαιδων. Η αριστερή κυβέρνηση πολέμησε και τα δύο. Χωρίς ταυτότητα και συνείδηση ταυτότητας, ποιος είσαι, πως λέγεσαι, που μένεις, τι επάγγελμα κάνεις, ποιοι είναι οι οικείοι σου ο απλός πολίτης χάνεται, εξαφανίζεται, έχει ανάγκη ιατρικής περίθαλψης. Πόσο παραπάνω τα παιδιά του δημοτικού και γυμνασίου. Δεχόμενα επιρροές και έχοντας παραστάσεις και μηνύματα από την τεχνολογική και πολύβουη κοινωνία μας έχουν ανάγκη από ένα σχολείο και εκπαιδευτικό προσωπικό που να είναι ξεκάθαρο. Το σχολείο και ο εκπαιδευτικό χώρος με τα μέσα που διαθέτει να είναι ο φωτεινός σηματοδότης του πολιτισμού, του ήθους και των αξιών πάνω στα οποία θα επενδύσει η προσωπικότητα των νέων μας. Από εκεί πρέπει να μορφωθούν, να εμπνευστούν ένα καλύτερο αύριο, με ιδέες που δεν θα είναι απλά νέες, αλλά γνωρίζοντας τα κακώς κείμενα, να βάλλουν το μικρό ή μεγάλο πετραδάκι στο μέλλον του τόπου μας.

Το σχολείο έχει στόχο να διδάξει σωστά την γλώσσα, τον λόγο. Κατά τον αρχαίο φιλόσοφο Πλάτωνα, ο λόγος αποτελεί το είναι μας. Την Ιστορία μας και την Θρησκεία μας. Να μπορέσει να μορφοποιήσει την παιδική ψυχή καλλιεργώντας την αγάπη για τον Κύριο Ιησού Χριστό και την πατρίδα μας. Η αριστερή κυβέρνηση του κ. Τσίπρα θέλησε να αντικαταστήσει την μόρφωση πλασάροντας την πιπίλα της δήθεν προοδευτικότητας. Όχι μόρφωση, όχι αριστεία. Είναι ταξικά αυτά, μας λέγανε. Διχάζουν την κοινωνία. Και πίσω από την λέξη αυτή (προοδευτικότητα) κρυβόταν ένα ύπουλο σχέδιο, καλά οργανωμένο εδώ και δεκαετίες όπου θα προβάλλεται και θα διαφημίζεται μάλιστα με εκδηλώσεις και παρελάσεις, η ομοφυλοφιλία, οτιδήποτε αντεθνικό, όπως το δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Ας ελπίσουμε με την αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος να υπάρξει πολιτική βούληση για να έχουμε τα αυτονόητα σαν κράτος και ως έθνος.

Σχετικά άρθρα

Σβήνει το ψευτορωμαίικο

του Αγαθόνικου Σκέψεις με αφορμή την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Μήπως είμαστε η χειρότερη γενιά από καταβολής Ελληνικού Έθνους;

Η τεχνητή νοημοσύνη κατά τον “Άγιο Ναυπάκτου”

Άρθρο της Κωνσταντίνας Κοσμίδου Ο γνωστός για τις oικουμενιστικές του θέσεις Μητροπολίτης αναλύει το θέμα Με την παρουσίαση ενός σύγχρονου και “εντυπωσιακού” θέματος επέλεξε ο γνωστός για τις Οικουμενιστικές του θέσεις...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.