Ελένη Καμπούρη

Στο δήθεν ορθόδοξο Ambiorix προωθείται η νέα θρησκειολογία

εικόνα άρθρου: Στο δήθεν ορθόδοξο Ambiorix προωθείται η νέα θρησκειολογία
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη

Όταν οι ίδιοι οι Επίσκοποι δέχονται να μετατρέπονται τα θρησκευτικά σε θρησκειολογία, τότε το αθεϊστικό και αιρετικό ευρωπαϊκό πνεύμα θα καταπίνει ψυχές ανυποψίαστων και ακατήχητων πολιτών, ακόμη-ακόμη και τις ψυχές των ίδιων…


Όπως μας ενημερώνει(1) η ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Βελγίου: “Τὴν Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στὸ Ὀρθόδοξο Κέντρο Ambiorix (Square Ambiorix 2 – 1000 Bruxelles) πραγματοποιήθηκε ἡ Συνάντηση τῶν Ἡγετῶν τῶν Θρησκειῶν καὶ συζήτησαν γιὰ τὸ μέλλον τοῦ μαθήματος τῶν θρησκευτικῶν στὰ Βελγικὰ Σχολεῖα…”.

To Κοινοβούλιο του Βελγίου, μετά την ψήφιση της πρότασής του και έγκριση της την 21η Δεκεμβρίου 2022, πρότεινε στην κυβέρνηση να επεκταθεί το μάθημα της φιλοσοφίας και της αγωγής του πολίτη κατά δύο ώρες την εβδομάδα, ενώ το μάθημα των θρησκευτικών να καταστεί προαιρετικό και να διδάσκεται εκτός σχολικού ωραρίου. Γι’ αυτό το λόγο: “οἱ ἡγέτες τῶν ἀναγνωρισμένων θρησκειῶν στὸ Βέλγιο συναντήθηκαν καὶ συζήτησαν ἐκτενῶς, σχεδίασαν δὲ μία σειρὰ δράσεων μὲ στόχο τὴν ὑπεράσπιση τοῦ θρησκευτικοῦ μαθήματος καὶ τὴν μεγάλη σημασία του στὴν ἐκπαίδευση καὶ στὴν κοινωνία”.

Τελικά το ορθόδοξο κέντρο Ambiorix είναι μόνο κατ’ επίφαση ορθόδοξο. Επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά η Κατάνυξη, όταν σε προηγούμενο άρθρο της(2) είχε ενημερώσει τους αναγνώστες ότι το συγκεκριμένο κέντρο προοριζόταν: “νὰ γίνῃ τόπος συναντήσεων, τόσο μεταξὺ τῶν Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν, ὅσο καὶ συναντήσεων Οἰκουμενικῶν καὶ Διαθρησκειακῶν”, όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει τότε ο Μητροπολίτης Βελγίου. Όλα αυτά βέβαια με τις ευλογίες και την υποστήριξη του Πατριάρχη Κων/πόλεως Βαρθολομαίου Αρχοντώνη.

Δεν είναι βέβαια πρωτοφανή αυτά που συμβαίνουν. Είναι δυστυχώς μία πάγια θέση που υιοθετεί τόσο το Φανάρι όσο και ο Μητροπολίτης Βελγίου. Ο κ.Αθηναγόρας διαθέτει ένα οικουμενιστικό και ανίερο βιογραφικό και γι’ αυτό έχει την ψευδαίσθηση ότι με τις διαθρησκειακές συναντήσεις και μαζώξεις θα λυθεί το πρόβλημα της υποβάθμισης των θρησκευτικών. Εθελοτυφλούν μάλλον εκεί στη Μητρόπολη Βελγίου και δεν αντιλαμβάνονται ότι με το να εξισώνουν την Ορθοδοξία με τον υπόλοιπο συρφετό ομολογιών και αιρέσεων υποβιβάζουν τελικά οι ίδιοι την ορθόδοξη πίστη μας. 

Το Βέλγιο είναι ένα κράτος άθρησκο, όπως οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό καταδεικνύεται ξεκάθαρα τόσο από τις πολιτικές αποφάσεις που ψηφίστηκαν τον Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2022, όσο και από την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των πολιτών του. Αν οι ορθόδοξοι ποιμένες εκεί θέλουν να κάνουν τη διαφορά και να δουν την αγιοπατερική διδασκαλία να γίνεται πραγματικότητα και να ανθίζει στις ψυχές των πολιτών του Βελγίου, θα πρέπει να αλλάξουν εντελώς γραμμή πλεύσης. Όταν οι ίδιοι οι Επίσκοποι δέχονται να μετατρέπονται τα θρησκευτικά σε θρησκειολογία, τότε το αθεϊστικό και αιρετικό ευρωπαϊκό πνεύμα θα καταπίνει ψυχές ανυποψίαστων και ακατήχητων πολιτών, ακόμη-ακόμη και τις ψυχές των ίδιων.

Όσο λοιπόν η Μητρόπολη Βελγίου δεν διαχωρίζει τη θέση της από τη παναίρεση του οικουμενισμού και επιμένει με κάθε ευκαιρία να συνεργάζεται και να συμπράττει με τους εχθρούς της πίστεως μας, τότε θα θεωρείται συνεργός στην καλλιέργεια της στείρας φιλοσοφικής και ουμανιστικής σκέψης, η οποία αποτελεί τη νέα καταστροφική κατήχηση της Ευρώπης  και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αθεΐα και στον πνευματικό όλεθρο. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧΙ

Δείτε σχετικά:
Καθαιρετέος σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες ο Μητροπολίτης Βελγίου
Μητρόπολη Βελγίου: ορατότης μηδέν
Ο μητρ. Βελγίου κ.Αθηναγόρας χωρίς αιδώ και φόβο Θεού, έλαβε ανίερες και βλάσφημες αποφάσεις

Σχετικά άρθρα

Μέρες πονηρές

Γράφει ο “Παρακαταθικός” Τραγική μορφή, ο “άνθρωπος Θεός” που υπηρετεί την ατζέντα του κοσμοκράτορα του αιώνος τούτου Ζούμε σε μέρες πονηρές. Η αλήθεια σχετικοποιείται. Η διακήρυξη του Nietzsche πως “Ο...

Η Ακαδημία Βόλου πρωταγωνιστεί στην αντιρωσική προπαγάνδα

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Η στρογγυλή τράπεζα που διοργανώθηκε από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου με θέμα «Η Τρίτη Ρώμη: Η Μόσχα και ο θρόνος της Ορθοδοξίας», μέρος της συντονισμένης προσπάθειας για να παραχαραχθεί η αλήθεια ως προς το θέμα και να βαθύνει ο διχασμός του ποιμνίου

Φτάνει…! Ως εδώ!

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Δεν ανεχόμαστε να μας κουνάει το δάχτυλο ο οποιοσδήποτε πράττει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που πρεσβεύει η Ορθοδοξία μας Επειδή η υποκρισία μερικών χτυπάει κόκκινο και...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.