Επικαιρότητα

Στο επίκεντρο το Οικουμενικό Πατριαρχείο – Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Κώστας Βλάσης

εικόνα άρθρου: Στο επίκεντρο το Οικουμενικό Πατριαρχείο – Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Κώστας Βλάσης

(Ο υφυπουργός Εξωτερικών) παρευρέθηκε στο επίσημο δείπνο που διοργάνωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στο πλαίσιο της «Συμμαχίας για την προώθηση της Θρησκευτικής Ελευθερίας»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στις 5 Φεβρουαρίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Κωνσταντίνος Βλάσης βρέθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου παρευρέθηκε στο επίσημο δείπνο που διοργάνωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στο πλαίσιο της «Συμμαχίας για την προώθηση της Θρησκευτικής Ελευθερίας».

Στις 6 Φεβρουαρίου, ο Κωνσταντίνος Βλάσης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί ξανά με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στο Ετήσιο Πρωϊνό Εθνικής Προσευχής (National Prayer Breakfast) στην Ουάσιγκτον, τονίζοντάς του την ανάγκη να υπάρξει η απαραίτητη πίεση που θα διασφαλίσει τον σεβασμό των δικαιωμάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε μεταξύ των άλλων: «Ευχαρίστησα τον κ. Πομπέο για τη στήριξή του στην Ελλάδα και για το γράμμα που έστειλε στον πρωθυπουργό. Επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές ότι οι σχέσεις βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο που έχουν υπάρξει ποτέ. Τόνισα τη θέση μας υπέρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του ρόλου που παίζει, επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρξει πίεση για να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης”.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης τις προηγούμενες μέρες συναντήθηκε με:

α) Τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ. Σε αυτή τη συνάντηση, ο Αμερικανός πρέσβης είχε τονίσει τη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην αμερικανική πρωτοβουλία «Συμμαχία για τη Θρησκευτική Ελευθερία».

β) Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

Διαβάζουμε με στο parapolitika.gr:


Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Κώστας Βλάσης – Συμμετείχε στο δείπνο του Μάικ Πομπέο

Συνεχείς επαφές με στόχο διεθνείς συνεργασίες και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και της Διασποράς, πραγματοποιεί ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Κώστας Βλάσης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη. 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών βρέθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου παρευρέθηκε στο επίσημο δείπνο που διοργάνωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στο πλαίσιο της «Συμμαχίας για την προώθηση της Θρησκευτικής Ελευθερίας»

Νωρίτερα ο κ. Βλάσης συναντήθηκε με τον επικεφαλής της American Jewish Committee David Harris, με τον οποίο μελέτησαν τις  βέλτιστες διεθνείς πρακτικές σε θέματα Διασποράς, αλλά τις προοπτικές ελληνοεβραϊκής συνεργασίας σε ομογενειακό επίπεδο. Στο ίδιο πνεύμα ο υφυπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με την πρύτανη  του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU) Katherine Fleming, με την οποία συζήτησαν για το πώς η συνεργασία σε εκπαιδευτικά θέματα μπορεί να επιδράσει θετικά στην ενίσχυση των δεσμών με την Ομογένεια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Τετ α τετ Βλάση- Πομπέο στις ΗΠΑ- Σειρά μέτρων για την αναβάθμιση προξενικών υπηρεσιών

Τον στρατηγικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στη διασφάλιση των θρησκευτικών ελευθερίων και τη προστασία των θρησκευτικών μειονοτήτων, ανέδειξε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Κωνσταντίνος Βλάσης, στο Ετήσιο Πρωϊνό Εθνικής Προσευχής (National Prayer Breakfast) στην Ουάσιγκτον.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Βλάσης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, τονίζοντάς του την ανάγκη να υπάρξει η απαραίτητη πίεση που θα διασφαλίσει τον σεβασμό των δικαιωμάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Ευχαρίστησα τον κ. Πομπέο για τη στήριξή του στην Ελλάδα και για το γράμμα που έστειλε στον πρωθυπουργό. Επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές ότι οι σχέσεις βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο που έχουν υπάρξει ποτέ. Τόνισα τη θέση μας υπέρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του ρόλου που παίζει, επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρξει πίεση για να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Επιπλέον, τόνισα ότι πρέπει να στηριχθούν και τα άλλα Πατριαρχεία της ανατολικής Μεσογείου γιατί, αν δεν τα αγκαλιάσουμε, θα χάσουμε και αυτούς τους τελευταίους θύλακες του Χριστιανισμού σε αυτές τις περιοχές», σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Χορηγός των σχισματικών του ουκρανικού «Αυτοκέφαλου» οι ΗΠΑ! Πολλά τα dollars…
Πήρε σβάρνα ο Μάικ Πομπέο τους πάντες, για να ξεκαθαρίσει πως θέλει την αναγνώριση των σχισματικών
Ο Αμερικανός Πρέσβυς και ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών μίλησαν για θέματα Ορθοδοξίας και Πίστης. (Σωθήκαμε!)
Συγχαρητήρια γενεθλίων στη σχισματική «εκκλησία» της Ουκρανίας από την Πρεσβεία των ΗΠΑ
Με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ συναντήθηκε ο σχισματικός Μητρ. Κιέβου
– Στη Μητρόπολη Αθηνών ο Μάικ Πομπέο – Παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία
– Ο Μασόνος Πατριάρχης Αθηναγόρας Α΄, η πολιτική των Η.Π.Α. και η σημερινή Ουκρανία

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

3 Δεκ

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Aγαπητόν ποίμνιον, προστατέψετε τον εαυτό σας

“Δυστυχώς, δεν είναι σήμερα εκείνοι οι ταγοί της Εκκλησίας μας σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο και το αφήνουν να κατασπαράζεται“ Ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου,  02/11/81 Αγαπητοί μου, προσέξτε....

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.