εικόνα άρθρου: Στο Φανάρι ο διώκτης των Ορθοδόξων ψευδο-μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος

Πατριάρχης Κων/πόλεως Βαρθολομαίος: «Χαιρόμαστε για την επίσκεψή σας […] Στηρίζουμε το έργο και τις προσπάθειές σας. Ο Θεός να βοηθήσει!» 

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Επίσκεψη στο Φανάρι – Θερμή υποδοχή (31η Αυγούστου)

Με αφορμή την εορτή της Ινδίκτου, ο αχειροτόνητος ψευδο-μητροπολίτης Κιέβου, Επιφάνιος Ντουμένκο, μετέβη την 31η Αυγούστου στο Φανάρι, συνοδευόμενος από τον στενό του συνεργάτη, «Μητροπολίτη» Μπίλα Τσέρκβα, Ευστράτιο Ζόρια [1].

Οι δύο σχισματικοί Ουκρανοί ψευδεπίσκοποι συναντήθηκαν με τον Πατριάρχη Κων/πόλεως, Βαρθολομαίο, και τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος, Εμμανουήλ.

Το Γραφείο Τύπου του εθνικιστικού «εκκλησιαστικού» μορφώματος του Ντουμένκο σημείωσε ότι συζητήθηκε «ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με την Ουκρανία». 

Ακολούθως, ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε την χαρά του για την άφιξη του προκαθημένου των σχισματικών Ουκρανών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, δηλώνοντας ανάμεσα στα άλλα [2]: 

«Χαιρόμαστε για την επίσκεψή σας, Μακαριώτατε […] 
Στηρίζουμε το έργο και τις προσπάθειές σας. Ο Θεός να βοηθήσει!»

Μιαρή συμπροσευχή των Ουκρανών ψευδεπισκόπων στην Πατριαρχική Χοροστασία (1η Σεπτεμβρίου, πρωί)

Την 1η Σεπτεμβρίου 2023, αρχή της Ινδίκτου, ο Πατριάρχης Κων/πόλεως, Βαρθολομαίος, χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Πατριαρχικό Ναό, συγχοροστατούντων των δύο Ουκρανών ψευδο-μητροπολιτών καθώς και Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου [3].

Στον Ναό παρέστη και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, Ιγνάτιος, από την Εκκλησία της Ελλάδος.

«Χοροστασία» του ψευδο-μητροπολίτη Ντουμένκο στον Μ. Εσπερινό και πολυχρονισμός (1η Σεπτεμβρίου, απόγευμα)

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο ψευδο-μητροπολίτης Κιέβου, Επιφάνιος, «χοροστάτησε» στην Ακολουθία του Μ. Εσπερινού της Ινδίκτου, στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή [4].

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, καθώς και Αρχιερείς του Θρόνου από την Κωνσταντινούπολη και το εξωτερικό.

Βίντεο που αναρτήθηκε στην Ιστοσελίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου [5] παρουσιάζει τους ιεροψάλτες να ψάλλουν τον πολυχρονισμό του αχειροτόνητου και άνευ ιερωσύνης (!), ψευδο-μητροπολίτη Κιέβου, Επιφανίου. 

Στο τέλος της «Ακολουθίας» του Εσπερινού, ο κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε Άρχοντα Ιερομνήμονα τον επιστημονικό συνεργάτη της μεταπατερικής Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου [κέντρο των σχισματικο-αιρετικών της Ουκρανίας στην Ελλάδα], Γεώργιο Βλαντή.

Το ιστορικό της ανομίας και το διαθρησκειακό χωνευτήρι της Ουκρανίας

Υπενθυμίζεται ότι την 19η Αυγούστου 2023, ο ψευδοΚιέβου Επιφάνιος μετέβη στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στη Μπίλα Τσέρκβα, όπου μέσα σε μία εθνικιστική/στρατιωτική ατμόσφαιρα βράβευσε τους σχισματικούς της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας, οι οποίοι ένα μήνα νωρίτερα κατάφεραν υφαρπάξουν τον Ναό από την διωκόμενη Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, σπάζοντας τις πλευρικές πόρτες με ηλεκτρικό πριόνι, βαριοπούλα και λοστό.

Ακολούθως, την 22α Αυγούστου, ο προκαθήμενος των σχισματικών της Ουκρανίας παρέστη σε διαθρησκειακό «πρωινό προσευχής» σε πάρκο της πόλης Ιρπίν, μαζί με «κληρικούς» της Ουνιτικής «Εκκλησίας», καθώς και εκπροσώπους των Μουσουλμάνων.

Την 23η Αυγούστου, οι συγκρητιστικές εκδηλώσεις του Επιφανίου Ντουμένκο συνεχίστηκαν με διαθρησκειακή προσευχή που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο, παρουσία του Αρχιραβίνου της Ουκρανίας, του επικεφαλής των Ουνιτών, εκπροσώπων της Παπικής «Εκκλησίας» της Ουκρανίας, Μουσουλμάνων και Προτεσταντών.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧΙ

Δείτε σχετικά: 

Το συγκρητιστικό διαθρησκειακό πειραματικό εργαστήρι του ψευδο-μητροπολίτη Κιέβου Ντουμένκο
Ο ψευδο-μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος βραβεύει τους ιερόσυλους καταληψίες Ιερού Ναού της Ουκρανικής Εκκλησίας
«Ιερέας» της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας σπάει με βαριοπούλα την πόρτα Ι. Ναού της διωκόμενης Ουκρανικής Εκκλησίας
Ο Ζελένσκι στο αμερικανοκίνητο Φανάρι – Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος υφαρπάζει την Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου;

Σχετικά άρθρα

Ταιριάζει Πρωτείο και Ορθοδοξία;

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου. Όπως έλεγε και ο μακαριστός γέροντας Γρηγόριος της Δοχειαρίου «Δεν είμαστε εκπρόσωποι του Θεού στη γη αλλά διακονητές! Αυτό νόμιζε και ο πάπας και βγήκε εκτός Εκκλησίας»

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.