Επικαιρότητα

Στον Άγιο Νεκτάριο Αίγινας σήμερα, νίκησε η Ορθοδοξία, νίκησε η αλήθεια

εικόνα άρθρου: Στον Άγιο Νεκτάριο Αίγινας σήμερα, νίκησε η Ορθοδοξία, νίκησε η αλήθεια

Ο Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ κατάφερε σήμερα να πάει κόντρα στις πιέσεις που δεχόταν τις τελευταίες μέρες και επέλεξε να επικρατήσει η Ορθόδοξη λογική. Με τη στάση του απέφυγε να εδραιωθεί και στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, το σχίσμα που δημιούργησε το Φανάρι στην Ουκρανία και σε όλη την Ορθοδοξία.

Σήμερα λοιπόν σύμφωνα με πληροφορίες του oukraniko.blogspot, ενώ από ότι φάνηκε πραγματοποιήθηκε κανονικά το προσκύνημα των Ουκρανών στην Ι. Μονή του Αγίου Νεκταρίου, οι σχισματικοί επίσκοποι Συμεών και Αλέξανδρος, οι οποίοι θα προεξήρχαν του προσκυνήματος, δεν παρουσιάστηκαν καθόλου στον Ναό.

Είτε δεν έφθασαν ποτέ την Αίγινα φοβούμενοι τις αντιδράσεις που είχαν οργανωθεί, είτε απέφυγαν διακριτικά να πλησιάσουν τον Ναό κατά τη διάρκεια της Θείας λειτουργίας.

Οπωσδήποτε όμως εκείνο που τους επηρέασε περισσότερο, ήταν η σθεναρή στάση του Μητροπολίτη Υδρας κ. Εφραίμ ο οποίος διεμήνυε σε όλους τους τόνους και προς πάσαν κατεύθυνση, “προσκύνημα ναι συλλείτουργο όχι”.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που συνέβη στην Αίγινα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, ήταν μία μεγάλη επιτυχία της Ορθοδοξίας και του Μητροπολίτη Υδρας κ. Εφραίμ, τον οποίο ο θρησκευόμενος Ορθόδοξος κόσμος θεωρούσε άξιο διάδοχο του ανδρείου Ορθοδόξου Μητροπολίτη Μακαριστού Ιεροθέου.

Από σήμερα πλέον η παραπάνω απλή θεώρηση γίνεται βεβαιότητα, γιατί πρέπει να παραδεχθούμε ότι θα πρέπει να χρειάστηκε μεγάλη δύναμη για να αντιπαλέψει με τα θηρία που θέλουν να επιβάλουν τους σχισματικούς της Ουκρανίας ως κανονική Εκκλησία. Επί πλέον θα πρέπει να διαφώνησε και με τον αδελφό του, Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιο, ο οποίος είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Ουκρανικής Αυτοκεφαλίας.

Η δυσκολία δε ήταν σήμερα ακόμη μεγαλύτερη για τον κ. Εφραίμ σήμερα, μετά την αναγνώριση των σχισματικών από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. 

ΠΗΓΗ

Δείτε σχετικά:
– Νεώτερα από την επίσκεψη των σχισματικών σήμερα στην Αίγινα
Ηγουμένη Θέκλα: «Οι λαϊκοί με ράσα που παριστάνουν τους ιερείς και επισκόπους, δεν επιτρέπετε να εισέλθουν στο Μοναστήρι» 

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.