Επικαιρότητα

Στον εισαγγελέα ο Μητρ. Δράμας για την “ανταρσία” Ιερέων του το Πάσχα

εικόνα άρθρου: Στον εισαγγελέα ο Μητρ. Δράμας για την “ανταρσία” Ιερέων του το Πάσχα

Επ’ ευκαιρία του εμβολιασμού του ο Μητροπολίτης Δράμας έδειξε την «πατρική» του αγάπη στους ιερείς του που τέλεσαν στις 12 την Ανάσταση…

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος στις 5 Μαΐου εμβολιάστηκε εναντίον του κορωνοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Μετά την έξοδό του από το εμβολιαστικό κέντρο έκανε δηλώσεις σε τοπικό ΜΜΕ στις οποίες καταφέρθηκε εναντίον των ιερέων της Μητροπόλεως του που δεν ακολούθησαν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου για την ώρα τέλεσης της ακολουθίας της Αναστάσεως.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ανταρσία 4-5 ιερέων της Μητρόπολής του οι οποίοι θεώρησαν καλό να μην ακολουθήσουν τις οδηγίες του για την τελετή της Αναστάσεως, όπως τις όρισε η Ιερά Σύνοδος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας διχασμός στους Χριστιανούς και να ταλαιπωρηθούν οι άνθρωποι ψυχικά, πνευματικά. Πρόσθεσε ότι κατά την γνώμη του κάποιοι το κάναν τελείως υποκριτικά. «Διότι π.χ. δεν μπορεί ένας ιερεύς, το καλοκαίρι στην αυλή της εκκλησίας, να περιδιαβαίνει όλη την ημέρα με σορτσάκι και να ενοχλείται η συνείδησή του αν θα κάνει την Ανάσταση δύο ώρες ενωρίτερα.»

Ο Μητροπολίτης στηλίτευσε την ορθόδοξη στάση των ευλαβών ιερέων που νουθετούσαν τους πιστούς να μην πλησιάζουν τον Επιτάφιο φορώντας μάσκα, δηλώνοντας: «Δεν είναι δική μας δουλειά, των ιερωμένων, να ασχολούμεθα με ιατρικά ζητήματα. Και να λέμε ότι πρέπει να φοράμε μάσκα ή το χειρότερο ακόμη που συνέβη, να λέει ο ιερεύς δεν θα πλησιάσετε τον Επιτάφιο όσοι φοράτε μάσκα. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα.»

Τέλος, ανέφερε πως θα επισκεφθεί την Εισαγγελία της Δράμας ώστε η δικαιοσύνη να επιληφθεί αρμοδίως τα «παραπτώματα» καθώς αισθάνεται βάρος στη συνείδηση του για ενδεχόμενη ασθένεια ή θάνατο ανθρώπων που θα ακούσουν τις «ανεύθυνες» προτροπές ιερέων.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– Επίσκοπος που κλείνει Ιερό Ναό είναι όντως αναίσθητος (Κανών Δ΄ τῆς Ἁγίας καί Οἰκουμενικῆς Ἑβδόμης (Ζ΄) Συνόδου τῆς ἐν Νικαίᾳ)
Πρωτοφανές! – Ο Μητροπολίτης Δράμας σε γιορτή του τουρκικού Προξενείου Θράκης
Όταν οι Ιεράρχες παροπλίζουν τους Αγίους
Ποιοι ευχήθηκαν «Χρόνια Πολλά» στην τουρκική δημοκρατία

Σχετικά άρθρα

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.