Επικαιρότητα

Συγχαρητήρια γενεθλίων στη σχισματική “εκκλησία” της Ουκρανίας από την Πρεσβεία των ΗΠΑ

εικόνα άρθρου: Συγχαρητήρια γενεθλίων στη σχισματική “εκκλησία” της Ουκρανίας από την Πρεσβεία των ΗΠΑ

Υπογραμμίζουμε για άλλη μια φορά την ισχυρή υποστήριξή μας για το δικαίωμα των Ουκρανών να ομολογούν ελεύθερα τη θρησκεία χωρίς εξωτερική παρέμβαση… (Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στις 6 Ιανουαρίου 2020 η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία με ανάρτηση στο Twitter απέδωσε συγχαρητήρια στην σχισματική Εκκλησία της Ουκρανίας για την πρώτη επέτειο από την παραλαβή του Τόμου Αυτοκεφαλίας που παρείχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Την ίδια ημέρα, ο ομιλητής της σχισματικής Εκκλησίας ΟCU Ευστράτιος Ζοριά ευχαρίστησε την Αμερική και τον πρώην Πρόεδρο της Ουκρανίας για τη «συνεπή υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας» και την εργασία για το Τόμο.

Διαβάσαμε στο spzh.news:


Η Πρεσβεία των ΗΠΑ συγχαίρει την ΟCU για την επέτειο του Τόμου

Συγχαρητήρια Αμερικανών διπλωματών στην ΟCU για την επέτειο Τόμου. Τόνισαν την «ισχυρή υποστήριξή τους για το δικαίωμα των Ουκρανών να ομολογούν ελεύθερα τη θρησκεία».

Στις 6 Ιανουαρίου 2020 η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία συγχαίρει την ΟCU για την επέτειο της παραλαβής του Τόμου.

«Συγχαρούμε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας για την πρώτη επέτειο από την παραλαβή του Τόμου Αυτοκεφαλίας που παρείχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Υπογραμμίζουμε για άλλη μια φορά την ισχυρή υποστήριξή μας για το δικαίωμα των Ουκρανών να ομολογούν ελεύθερα τη θρησκεία χωρίς εξωτερική παρέμβαση», – έγραψαν στη σελίδα Twitter της Πρεσβείας στην Αγγλική και Ουκρανική γλώσσα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Ομιλητής της ΟCU ευχαρίστησε τις ΗΠΑ και τον Ποροσένκο για το Τόμο

Ο Ζοριά ευχαρίστησε την Αμερική και τον πρώην Πρόεδρο της Ουκρανίας για τη «συνεπή υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας» και την εργασία για το Τόμο.

Στις 6 Ιανουαρίου 2020 ο ομιλητής της ΟCU Ευστράτιος Ζοριά ευχαρίστησε την Αμερική και τον πρώην Πρόεδρο της Ουκρανίας Πετρό Ποροσένκο για τον Τόμο.

«Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και σε όλους τους ανθρώπους με καλή θέληση σε όλο τον κόσμο που υπερασπίζονται με συνέπεια τη θρησκευτική ελευθερία!» – έγραψε ο Ζοριά στο Facebook ως απάντηση στα συγχαρητήρια της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ουκρανία για την επέτειο της παραλαβής αυτού του εγγράφου αυτοκέφαλης.

Αργότερα δημοσίευσε στο Facebook λόγια ευγνωμοσύνης στον Ποροσένκο.

«Πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Πιότρ Αλεκεβέιτς για το έργο για το οποίο μιλούσαν πολύ, πολλοί ονειρεύονταν, αλλά αυτός το έκανε», – έγραψε ο ομιλητής της ΟCU. Το όνομά του, ως προέδρου του κράτους, κάτω από το οποίο και χάρη στον οποίον έγινε η παραλαβή του Τόμου Αυτοκεφαλίας για αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, είναι γραμμένο όχι μόνο στο έγγραφο, αλλά και στην ιστορία της Εκκλησίας και της Ουκρανίας».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Ο Αρχιεπ. Θυατείρων προκαλεί την κινέζικη «τύχη» του!

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο Δείπνο της Κινέζικης Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο...

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.