Επικαιρότητα

Σύγχρονη ανεξέλεγκτη εφηβική βία

εικόνα άρθρου: Σύγχρονη ανεξέλεγκτη εφηβική βία
του Ευάγγελου Κωνσταντίνου

Το διαδίκτυο και η ελληνική τραπ συμβάλλουν στην έξαρση βίας


Βλέποντας τα νέα παιδιά να έχουν κυριευτεί από ζωώδη ένστικτα, αναρωτιέται εύλογα κανείς πού οδεύουμε. Η Εκκλησία έχει παραδώσει τα όπλα και ασχολείται μονάχα με το πώς να προδώσει και να πικράνει κι άλλο τον Κύριό μας Ιησού Χριστό.

Οι γονείς τρέχουν σαν δρομείς να προλάβουν τους γρήγορους ρυθμούς ζωής, μιας και ενδιαφέρονται μόνο για τις υλικές παροχές στα παιδιά τους. Οι παιδαγωγοί χάνονται στον κόσμο της ψυχολογίας και της θεωρίας αγνοώντας τις θεμελιώδεις αρχές της παιδαγωγικής, όπως ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, η φροντίδα κα. Οι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται κρυμμένοι πίσω από τη βολική θέση τους πετώντας αυτά τα «ασήμαντα» προβλήματα κάτω από το χαλί συνεχίζοντας να βαδίζουν το σκοτεινό μονοπάτι του χρήματος.

Είναι ολοφάνερο πως αυτές οι συμπεριφορές των εφήβων και όχι μόνο, προκαλούνται από ένα συνονθύλευμα παραγόντων. Ο εθισμός των νέων στο διαδίκτυο με την ανεξέλεγκτη έκθεση σε περιεχόμενο βίας και σεξουαλικού ηδονισμού, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη ελληνική «μουσική», τη λεγομένη τράπ, επιδρούν στο υποσυνείδητο των παιδιών. Είναι γνωστό πως στη «μουσική» αυτή προβάλλονται όπλα, ξυλοδαρμοί, ναρκωτικά, χρήματα, η γυναίκα ως μέσο σεξουαλικής ηδονής και εκμετάλλευσης, ενώ οι στίχοι αυτών των «τραγουδιών» είναι απολύτως προσβλητικοί για τη γυναίκα. Άραγε οι φεμινίστριες πού βρίσκονται; Γιατί δεν αντιδρούν σε αυτή τη σκληρή βιομηχανία; 

Σήμερα, προβάλλεται ένας τρόπος ζωής κατά πάντα αντίθετος όχι μόνο προς την ηθική του Ευαγγελίου αλλά ακόμα και στο μίνιμουμ μιας κοινωνικής ηθικής, που «δικαιολογεί» τις ακραίες πράξεις βίας των εφήβων. Αυτά είναι τα ερεθίσματά τους, αυτά υιοθετούν και με αυτά διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους. Τα παιδιά είναι το μέλλον και πρέπει να τα φυλάμε σαν κόρη οφθαλμού. 

Σε μία σημαντική ομιλία ο οσιολογιώτατος μοναχός Σεραφείμ Ζήσης είχε πει (στο 1:00 λεπτό) πως «Όλοι κατανοούμε πόσο σημαντικό πράγμα είναι η παιδεία, η εκπαίδευση των νέων… Ο Βλαδίμηρος Λένιν έλεγε: «Δώστε μου μόνο μία γενιά νέων και θα μεταμορφώσω όλο τον κόσμο» ενώ ο Αδόλφος Χίτλερ έλεγε λίγα χρόνια αργότερα: «Αφήστε με να ελέγξω τα σχολικά εγχειρίδια και θα ελέγξω το κράτος. Το κράτος θα πάρει τη νεολαία και θα δώσει στη νεολαία τη δική του παιδεία και τη δική του ανατροφή. Τα παιδιά σας ήδη ανήκουν σε εμάς.» Σε άλλο σημείο φαίνεται να είπε: «Δώστε μου τη νεολαία και η Γερμανία θα κυβερνήσει τον κόσμο»». 

Επομένως αδελφοί μου θα πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία για να διαμορφώσουμε ψυχές με κέντρο τον Χριστό! Άλλωστε Αυτός είναι η αγάπη, Αυτός είναι η φροντίδα, Αυτός είναι ο Μέγας Δάσκαλος, Αυτός είναι το παν!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Ο γ. Αγάθων σε μια Υπερκόσμια Διδαχή Αγάπης
Προστατέψτε τα παιδιά

Σχετικά άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφίας Μακεδονοπούλου Απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της εφηβείας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη… Στην πραγματικότητα η εφηβεία είναι μία ανακατάταξη. Οι μεταβολές σε σχέση...

Αγάπησε τον εαυτό σου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη “ἀγαπήσεις… ὡς σεαυτόν” (Ματθ. 22, 39) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: Στά πλαίσια τῆς σειρᾶς ἐκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» τήν Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ὁ πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης μίλησε...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.