Επικαιρότητα

Συλλείτουργο του σχισματικού Επιφανίου Κιέβου και Ελπιδοφόρου Αμερικής στη Νέα Υόρκη

εικόνα άρθρου: Συλλείτουργο του σχισματικού Επιφανίου Κιέβου και Ελπιδοφόρου Αμερικής στη Νέα Υόρκη

Το πρωί της Κυριακής 20ής Οκτωβρίου 2019, στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης τελέσθηκε επίσημο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, επικεφαλής του οποίου ήταν ο σχισματικός μητρ. Κιέβου Επιφάνιος και Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Επίσης, στο βίντεο που παρουσιάζει το Συλλείτουργο ακούγεται
μία χορωδία παιδιών καθώς και ένα εκκλησιαστικό όργανο [-1:25:10]. Κατά πάσα πιθανότητα η χορωδία και το εκκλησιαστικό όργανο είναι συνήθης πρακτική στις Θείες Λειτουργίες στην Αμερική.
Eπιπλέον γίνεται μία χειροτονία εις διάκονον στο -49:50.

Τί λέγει όμως ο ΜΕ΄ Αποστολικός Κανόνας; “Όποιος με αφορισμένους συμπροσεύχηται (καθώς τοιούτοι είναι οι αιρετικοί) πρέπει να συναφορίζεται και αυτός κατά τον Ι΄ των αυτών Αποστόλων. Ει δε και εσυγχώρησεν εις τους αιρετικούς αυτούς να ενεργήσουν κανένα λειτούργημα ωσάν κληρικοί, ας καθαίρηται, επειδή όποιος Κληρικός συλλειτουργήσει με καθηρημένους (καθώς τοιούτοι είναι οι αιρετικοί κατά τον Β΄ και Δ΄ κανόνα της Γ΄ Οικουμενικής Συνόδου) συγκαθαιρείται και αυτός κατά τον ΙΑ΄ των Αποστόλων» (Ερμηνεία Αγ. Νικοδήμου Αγιορείτου).

— Σχολιασμός katanixi.gr —

Αρχιερατικό Συλλείτουργο του σχισματικού Επιφανίου Κιέβου και Ελπιδοφόρου Αμερικής στη Νέα Υόρκη [πλήρες video – photos]

Πρωί Κυριακής, 20ής Οκτωβρίου 2019, στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης, επίσημο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, επικεφαλής του οποίου ήταν ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος και ο οικείος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Ο Προκαθήμενος της νεοπαγούς Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας βρίσκεται στις ΗΠΑ, επειδή χθες παρέλαβε το Αθηναγόρειο Βραβείο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Разом з архієреями та духовенством звершую ранню та Божественну літургію у кафедральному храмі Грецької православної архієпископії Америки – Соборі Святої Трійці, що знаходиться у Верхньому Іст-Сайді в Нью-Йорку.

https://www.facebook.com/epifaniy/videos/2330035917249032/

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.