Ελένη Παπασταματάκη

Συμμετείχε ο Μητροπολίτης στον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαθρησκειακής Αρμονίας…

εικόνα άρθρου: Συμμετείχε ο Μητροπολίτης στον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαθρησκειακής Αρμονίας…

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Όπου γίνονται νεοεποχίτικες μαζώξεις στο όνομα της ειρήνης και της αδελφοσύνης των λαών και της καταλλαγής (αγαπημένη λέξη των Οικουμενιστών) είναι βέβαια παρών και ο (πρώην) Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Διαβάσαμε σε σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο1, ότι στις 4 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος επίσημος εορτασμός στον ΟΗΕ, της επετείου της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρώπινης Αδελφοσύνης που είχε τίτλο «A Pathway to the Future» (Πορεία προς το μέλλον). Η επέτειος εορτάστηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαθρησκειακής Αρμονίας!!! Σε αυτήν την τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ως ομιλητής ο “Ορθόδοξος” Μητροπολίτης εκ μέρους του Διεθνούς Οργανισμού KAICIID, ενώ μηνύματα απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Ηνωμένων Εθνών, ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Μεγάλος Ιμάμης του Αλ-Αζχάρ. Οι συμμετέχοντες μέσα από τις ομιλίες τους ανέλυσαν τις μεθοδολογίες για την εφαρμογή των αξιών της αδελφοσύνης, της συμβίωσης και της παγκόσμιας ειρήνης από ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών, για έναν καλύτερο κόσμο…

Διάλογοι, φόρουμ, συναντήσεις επί συναντήσεων, ένα ασταμάτητο αλισβερίσι μεταξύ ηγετών θρησκειών που όμως δεν είχαν φέρει, όπως ήταν αναμενόμενο κανένα αποτέλεσμα, καμία ειρήνη πάνω στη γη, όσο και αν δήθεν την τιμούν και την επικαλούνται όλα αυτά τα χρόνια. Εφόσον ο Αρχηγός της ειρήνης που είναι ο Χριστός μας, είναι πάντοτε απών από αυτού του είδους τις συνευρέσεις, καθετί που υποστηρίζεται σε αυτές τις συναντήσεις, παραμένει ατελέσφορο και άκαρπο. Πάντα ματαιότης τα ανθρώπινα… μας λέει ο Ψαλμωδός2 για να μας θυμίσει πως ό,τι στηρίζεται αποκλειστικά στην ανθρώπινη εξυπνάδα και δυνατότητα χωρίς να έχει κέντρο τον Χριστό μας, οδηγείται στην απόλυτη αποτυχία αλλά και στην πλάνη. Δε γίνεται τίποτα άλλο παρά να οργανώνεται το προφίλ της Πανθρησκείας και να προετοιμάζεται η εγκαθίδρυσή της.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ όμως, ποιο είναι αυτό το KAICIID, το οποίο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Γαλλίας σε αυτή τη συνάντηση. Είναι λοιπόν ένα Διεθνές Κέντρο Διαλόγου, το οποίο έχει συσταθεί από τις Κυβερνήσεις της Σαουδικής Αραβίας, της Ισπανίας, της Αυστρίας και του Βατικανού το 2012. Ο σκοπός είναι ο γνωστός σκοπός όλων αυτών των πονηρών και παραπλανητικών διεθνών οργανισμών με τους κατ’ ευφημισμόν διαλόγους για την ειρήνη των λαών, αλλά κατ’ ουσίαν για την εξυπηρέτηση γεωπολιτικών, οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων.

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας, θα μπορούσαμε αβίαστα να πούμε ότι, είναι ο διαθρησκειακός διάλογος προσωποποιημένος, καθώς αυτός ο Οικουμενιστής Ιεράρχης ηγείται σε αρκετούς θρησκευτικούς οργανισμούς και διαλόγους, όπως θα αναφέρουμε στη συνέχεια. Έχει λοιπόν την ευθύνη του αμφίδρομου ακαδημαϊκού διαλόγου με ισλαμισμό και ιουδαϊσμό, είναι Πρόεδρος της Συνόδου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών και πρόεδρος του KAICIID. Επιπρόσθετα, έχει τη διεύθυνση του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι υπεύθυνος και επίσημος εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη στους διαθρησκειακούς διαλόγους, ενορχηστρωτής της Ψευδοσυνόδου, καθώς συμμετείχε σε Προσυνοδικές Διασκέψεις που ετοίμασαν τη Σύνοδο του Κολυμπαρίου, αλλά και κατά τη διεξαγωγή των εργασιών της Ψευδοσυνόδου ήταν παρών και ως εξ απορρήτων συνεργάτης του Οικουμενικού Πατριάρχη είχε καίρια θέση και αποστολή.

Η επιλογή του από τη σφηκοφωλιά της Κρήτης -που έχει επανδρώσει ουκ ολίγες Επισκοπές και Μητροπόλεις στην Ευρώπη- οι μετέπειτα σπουδές του σε Καθολικές Σχολές, στο Ινστιτούτο Οικουμενικών Σπουδών και το πτυχίο της θεολογίας της Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης (την ιδρυθείσα από τον Μασόνο πατριάρχη Αθηναγόρα), του έδωσαν τα εφόδια ώστε να επιδοθεί σε ένα ακάματο έργο εξάπλωσης της παναίρεσης του Οικουμενισμού. Επικεφαλής του διαθρησκειακού διαλόγου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, πιστό και αγαπημένο τέκνο του Οικουμενικού Πατριάρχη, συμμετείχε ακούραστα και επισταμένα σε διαθρησκειακά συνέδρια, σε συμπροσευχές με αιρετικούς και σε συλλείτουργα με σχισματικούς. Ως θερμός υποστηρικτής του Ουκρανικού σχίσματος ενήργησε με κάθε δυνατό τρόπο για την επικράτησή του στην Ορθόδοξη χώρα της Ουκρανίας αλλά και επισφράγισε, όσες φορές χρειάστηκε, τη θέση του αυτή, συλλειτουργώντας με τους αχειροτόνητους σχισματικούς. Αυτή είναι δυστυχώς η θλιβερή κατάσταση των σημερινών Εκκλησιαστικών ταγών που ξεπούλησαν την πίστη μας και απώλεσαν τη Χάρη του Θεού για τη δόξα αυτού του κόσμου…


1.https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/6989654_o-mitropolitis-gallias-stin-pagkosmia-imera-anthropinis-adelfosynis
2. Ψαλ. 143, 4 «ἄνθρωπος ματαιότητι ὡμοιώθη, αἱ ἡμέραι αὐτοῦ ὡσεί σκιά παράγουσι»

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ο Μητροπολίτης Γαλλίας στηρίζει την αυτοκεφαλία της σχισματικής «εκκλησίας»
– Μητρόπολη Γαλλίας: Ο ψευδής μονόδρομος της αίρεσης
– Πιστός στην παναίρεση ο Γαλλίας Εμμανουήλ
– Γαλλίας Εμμανουήλ σε οικουμενιστική δέηση για τη φύση [ΒΙΝΤΕΟ]
– Από καιρό παραδομένη στην παναίρεση του Οικουμενισμού η μητρόπολη Γαλλίας… Δεν μας κάνει εντύπωση…
 Ο μητρ. Γαλλίας σε Διεθνές Οικουμενιστικό Συνέδριο στο Βατικανό
– Συνάντηση του Μητροπολίτη Γαλλίας, με τον Παπικό Αρχιεπίσκοπο Παρισίων
– Αποφοίτηση σπουδαστών Διαθρησκειακού Προγράμματος στο Παρίσι [photos + video]

Σχετικά άρθρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.