Ελένη Παπασταματάκη
Συμπροσευχές και ιερά λείψανα στην υπηρεσία του Οικουμενισμού. Μία βλασφημία διαρκείας…
12 Ιούλ 2023
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
Ο Οικ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος με παπικούς την εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου
Και μετά από όλα αυτά μπορεί να ονομάζεται Πατριάρχης των Ορθοδόξων;
Όπως ο ιερέας δεν μπορεί να τελέσει Θεία Λειτουργία χωρίς ψάλτη, έτσι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά πως φαίνεται, δεν μπορεί να τελέσει ακολουθία χωρίς την παρουσία αιρετικού.
Το ίδιο συνέβη και στην εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, όπου χοροστατούντος του κ. Βαρθολομαίο στον Πατριαρχικό Ναό[1] παραστάθηκαν και συμπροσευχήθηκαν ο παπικός επίσκοπος Antonio Stagliano, πρόεδρος της ποντιφικικής ακαδημίας του Βατικανού, κ.α.
Ο Πατριάρχης επέτεινε την πνευματική εκτροπή και πτώση του αφού με την ευλογία του εκτέθηκε προς προσκύνηση απότμημα Ιερού λειψάνου του Αγίου Πέτρου. Ένα «δώρο» που έκανε ο “γενναιόδωρος” Πάπας Φραγκίσκος προς τον φίλο και αδελφό του Βαρθολομαίο…
Μπορεί όμως να δεχθεί ο Ορθόδοξος Πατριάρχης δώρα από τον αιρεσιάρχη Πάπα; Έστω και αν πρόκειται για λείψανο Αγίου, αν ισχύει κάτι τέτοιο;
Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι!
Κατά το αγιογραφικό «ἔλαιον δέ ἁμαρτωλοῦ μή λιπανάτω τήν κεφαλήν μου (Ψαλμ. 140) δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή προσφορά ή δώρο από τον αρχηγό της αίρεσης των Λατίνων.
Τα ιερά λείψανα των Αγίων μας
Ακόμα και αν πρόκειται για τίμια λείψανα, όπως μας λέει μετά βεβαιότητας ο μακαριστός πατέρας Νικόλαος Μανώλης σε σχετικό κήρυγμα. [2]
«Το 1080, περίπου τριάντα χρόνια μετά το μεγάλο Σχίσμα στην Εκκλησία μας, τι έκανε ο Άγιος Νικόλαος; Το λείψανό του ως εκείνη την εποχή βρισκόταν στην επαρχία του στα Μύρα της Λυκίας. Οι Ισμαηλίτες της εποχής, οι μουσουλμάνοι, κάνανε επίθεση κατά της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, και κινδύνευαν να πέσουν τα Μύρα της Λυκίας στα χέρια τους. Με αποτέλεσμα να συληθεί το Ιερό του Αγίου Νικολάου και να κλαπεί το λείψανο από το Ναό.
Τότε ο Άγιος Νικόλαος εμφανίστηκε σε έναν παπά στο Μπάρι της Ιταλίας, στο όνειρό του. Το Μπάρι της Ιταλίας ακόμη δεν είχε παραδοθεί στην παναίρεση του Παπισμού, ήταν Ορθόδοξοι ακόμη. Εμφανίζεται σε αυτόν ο Άγιος Νικόλαος και του λέει «Κινδυνεύει η πατρίδα μου να πέσει στα χέρια των εχθρών του Χριστού. Σε παρακαλώ να πάρεις το λείψανό μου από εκεί και να το φέρεις εδώ. Αμέσως ο ιερεύς οργανώνει μία αποστολή με ενορίτες του της μητροπόλεως εκεί της Ιταλίας στο Μπάρι και πηγαίνουν στα Μύρα της Λυκίας και παίρνουν το λείψανο του Αγίου και το φέρνουν στο Μπάρι της Ιταλίας και το βάζουν μέσα σε ειδικό χώρο στο Ναό, που αφιέρωσαν στον Άγιο Νικόλαο.
Το θαυμαστό ποιο είναι; Σε κάθε λειτουργία που έκανε αυτός ο παπάς -όπως ήταν ξαπλωμένο το λείψανο- από τις δύο φτέρνες του αρχικά άρχιζε να στάζει μύρο! Που αυτό σιγά σιγά αυξανόταν στη ροή του. Και φαινόταν ότι υπήρχαν δύο βρύσες που έτρεχαν μύρο. Και σε κάθε Λειτουργία τί κάνανε; Βάζανε κουβάδες κάτω από τα πόδια του Αγίου για να μαζεύουνε αυτό το μύρο. Και για το λόγο ότι αυτό το μύρο το στέλνανε σε αρρώστους για να γίνονται καλά, ο παπάς φρόντιζε την Λειτουργία να την κάνει αργά αργά. Να μην τελειώνει γρήγορα για να μαζεύουν περισσότερη ποσότητα μύρου. Αυτό γίνεται το 1081 και μετά.
Τη στιγμή όμως που με δαιμονική ενέργεια άλλαξε η πίστη της επαρχίας αυτής και αρνήθηκαν την Ορθοδοξία και προσχώρησαν στον Παπισμό, αμέσως σταμάτησε να ρέει μύρο το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νικολάου!
Τι σημαίνει αυτό αδερφοί μου;
Όταν λειτουργούσε ο παπικός ιερεύς δεν έτρεχε μύρο, όταν καλούσαν τον Ορθόδοξο να λειτουργήσει έτρεχε πλούσια πάλι η Χάρις.
Τι σημαίνει αυτό για τις ημέρες μας; Αδερφοί μου να μείνουμε πιστοί στις αρχές και τα πιστεύω του Αγίου Νικολάου. Να υμνούμε τον Θεό που μας αποδεικνύει και μέχρι τις ημέρες μας την Ορθή Πίστη!
Αυτό είναι οι Πατέρες μας γι’ αυτό τους τιμούμε, γι’ αυτό τους έχουμε μπροστά, γι’ αυτό είμαστε ακόλουθοι τοις Αγίοις Πατράσι, των Αγίων Πατέρων δηλαδή. Μην ξεπουλούμε την πίστη μας! Πρωτίστως μέσα μας. Να έχουμε σθεναρή πίστη στα δόγματα που θέσπισαν οι θείοι Πατέρες της Εκκλησίας μας, για να το μεταφέρουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας».
Τα ιερά λείψανα των Αγίων έχουν τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος, διότι όταν ζούσαν ήταν γεμάτοι από Άγιο Πνεύμα και διετήρησαν Αυτό και μετά θάνατον, όχι κατ’ ουσίαν, αλλά «χάριτι και ενεργεία» μας λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός. Πού υπάρχει όμως το Πνεύμα του Θεού παρεκτός στην Ορθόδοξη Πίστη. Αυτό αποκάλυψε και το θαύμα που μας περιέγραψε ο πολυσέβαστος αγωνιστής και ομολογητής ιερέας πατέρας Νικόλαος Μανώλης.
Αυτά τα δωράκια του Πάπα αποτελούν μέρος της πονηρίας και της διπλωματικής πολιτικής του, συνεργός της οποίας είναι ο οικήτορας του Φαναρίου.
Και πώς μπορεί να γιόρτασε τη μνήμη των Αγίων Πέτρου και Παύλου παρέα με τον αιρετικό; Ο Απόστολος Παύλος δεν λέει «Μή γίνεσθε ἐτεροζυγοῦντες ἀπίστοις· τίς γάρ μετοχή δικαιοσύνῃ καί ἀνομίᾳ; Τίς δέ κοινωνία φωτί πρός σκότος; Τίς δέ συμφώνησις Χριστῷ πρός Βελίαλ; Ἢ τίς μερίς πιστῷ μετά ἀπίστου; (Β΄Κορ.16,14-15).
Και ο Απόστολος Πέτρος «και εν υμίν έσονται ψευδοδιδάσκαλοι, οίτινες παρεισάξουσιν (=θα εισαγάγουν) αιρέσεις απωλείας» (Β Πέτρ. β 1).
Ένα είναι το σίγουρο μετά από όλα αυτά, ότι δεν εορτάστηκαν οι Πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι στο Φανάρι.
- [1] Η εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Φανάρι https://greek.vema.com
- [2] π.Νικ. Μανώλης, Το άγνωστο θαύμα του αγ. Νικολάου που κατατροπώνει Παπικούς [mp3 – 2015].wmv
Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI
Δείτε σχετικά:
– Απαγορεύονται αι συμπροσευχαί μετά των Παπικών βάσει Γνωματεύσεως του αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς
– “ΚΑΤΑΓΝΩΣΙΣ ΕΤΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΩΝ” ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ
– Εορτή στο Φανάρι – σκοτασμός Πατριάρχη
– Πάπας Φραγκίσκος σε Φαναριώτες: Πλήρης ενότητα με τις επιτρεπόμενες διαφορές