Επικαιρότητα

Συναυλία ντροπής της νεανικής φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Αμφιλοχίας σε μοναστήρι των Σκοπίων 

εικόνα άρθρου: Συναυλία ντροπής της νεανικής φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Αμφιλοχίας σε μοναστήρι των Σκοπίων 
Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου

Επιτρέπεται ένα πνευματικοπαίδι του Πατριάρχη, ο μαέστρος κ. Γεώργιος Τσόγκας, να παρασύρει έναν ολόκληρο Δήμο σε ένα τέτοιο λάθος; 


Η νεανική φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Αμφιλοχίας, με επικεφαλής τον βιρτουόζο μαέστρο κ. Γεώργιο Τσόγκα, πραγματοποίησε συναυλία στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Μπίγκορσκι της νεοαναγνωρισμένης Εκκλησίας των Σκοπίων. 

Τί να πρωτοσχολιάσει κανείς; Το ότι πολύ εύκολα καθιερώθηκαν στη συνείδησή μας τα Σκόπια ως Βόρεια Μακεδονία, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως προκύπτει και από το Δελτίο Τύπου του Δήμου Αμφιλοχίας; Ότι το ίδιο εύκολα αποδεχόμαστε και τη νεοαναγνωρισθείσα Μακεδονική Εκκλησία, μετά και τις εκκλησιαστικές Πρέσπες, παρά τις ψευτοδιαβεβαιώσεις του Πατριάρχη για το αντίθετο; Οι εκδηλώσεις αυτές δεν είναι τίποτα άλλο παρά νομιμοποίηση μιας καθόλα αντεθνικής κατάστασης, μιας εθνικής ήττας.

Όσο κι αν υπερτονίζουν οι Σκοπιανοί Ιεράρχες και ο πλανεμένος Πατριάρχης τον υπερεθνικό χαρακτήρα της Ορθοδοξίας, για να πετύχουν ενότητα πνεύματος και όσο κι αν βαπτίζουν την κατάσταση αυτή σαν “θεραπεία σχίσματος”, εμείς οι Έλληνες έχουμε κάθε λόγο να απέχουμε από τέτοιου είδους εκδηλώσεις, οι οποίες πληγώνουν την καρδιά της Μακεδονίας μας. 

Είναι αποκαλυπτικός ο λόγος του οικοδεσπότη αυτής της εκδήλωσης, Επισκόπου Αντανίας κ. Παρθενίου, Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Μπίγκορσκι, τόσο για το ρόλο που διαδραμάτισε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τη “θεραπεία του σχίσματος”, όσο και για τον ειδικό ρόλο που παίζουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις, των πνευματικών παιδιών του Πατριάρχη, ως “αδελφική αγκαλιά από τους εν Χριστώ αδελφούς μας από την Δημοκρατία της Ελλάδος. Μια αγκαλιά και ηχώ από τον κοινό μας πολιτισμό της Ρωμιοσύνης, που αποτελεί πνευματικό εύρος και ελευθερία εν Χριστώ, και ενώνει όλους εμάς τους Ορθοδόξους”.

Ντροπή! Ποτέ η εθνική προδοσία δεν ντύθηκε στο παρελθόν με τόσο παραπειστικό μανδύα. Επιτρέπεται ένα πνευματικοπαίδι του Πατριάρχη, ο μαέστρος κ. Γεώργιος Τσόγκας, να παρασύρει έναν ολόκληρο Δήμο σε ένα τέτοιο λάθος;

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Οι εξελίξεις στην Ψευτομακεδονία και το τέλος του ημετέρου καραγκιόζ μπερντέ…

του Νεκτάριου Δαπέργολα Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας. "Ἐδῶ τώρα τελειώνει λοιπὸν καὶ αὐτὸ τὸ παραμύθι, γιατί ὄχι μόνο βαριὰ καρδιὰ δὲν βλέπουμε, ἀλλὰ βλέπουμε ἀγωνία μήπως ἡ ἄθλια συμφωνία ἀκυρωθεῖ"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.