Επικαιρότητα

Συνδιοργανώτρια η Αρχιεπισκοπή Κρήτης σε εκδηλώσεις αιρετικών

εικόνα άρθρου: Συνδιοργανώτρια η Αρχιεπισκοπή Κρήτης σε εκδηλώσεις αιρετικών

Διαβάζουμε στα μέσα ενημέρωσης ότι ο «Πατριάρχης» απάντων των Αρμενίων Καρεκίν ο Β’ επισκέφθηκε την Κρήτη για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις (από 4 έως 7 Μαΐου) που διοργανώνει η Αρμενική παροικία του Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης. Οι εκδηλώσεις γίνονται με αφορμή την συμπλήρωση 350 χρόνων από την ίδρυση της Αρμενικής «εκκλησίας» «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος».

Τον αιρετικό «Πατριάρχη» υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο Μάρκος Μπόλαρης, τοπικοί άρχοντες και εκπρόσωποι της Αρμενικής παροικίας. Όλοι εξέφρασαν τα καλωσορίσματά τους όπως και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, ο οποίος είπε: «Η Εκκλησία της Κρήτης σας υποδέχεται θερμά, σ’ αυτήν την ιστορική επίσκεψη». Σε εκδήλωση δε στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, ο Καρεκίν πρόσφερε στον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη έναν Σταυρό ενώ προσκάλεσε αυτόν και τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ειρηναίο στην Αρμενία τονίζοντας: «τους θρησκευτικούς, ιστορικούς και παραδοσιακούς δεσμούς που συνδέουν την Αρμενία με την Ελλάδα και την Εκκλησία Κρήτης».

Το φυσιολογικό ερώτημα, και εξεφρασμένο με άπειρη αυτοσυγκράτηση, θα ήταν: Τι δουλειά έχει η Αρχιεπισκοπή Κρήτης της Ορθοδόξου Εκκλησίας να είναι συνδιοργανώτρια σε εκδηλώσεις αιρετικών; Επειδή όμως και αυτό έχει ξεφτίσει πια και δεν φαίνεται να ταρακουνά κανέναν, το νέο ερώτημα είναι: Στην προφανή προσπάθεια των οικουμενιστών -οι οποίοι συνεργάζονται άπταιστα με την άθεη κυβέρνηση- να «περάσουν» στον λαό την ένωση με τους παπικούς και τους μονοφυσίτες που έχουν υπογράψει στις κοκτέιλ θολολογικές συναντήσεις τους, η Αρχιεπισκοπή Κρήτης προσφέρθηκε οικειοθελώς να συνδιοργανώσει αυτές τις εκδηλώσεις ή μήπως αναγκάστηκε;

Το τελευταίο προκύπτει εν μέρει και από την δήλωση του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη στον Καρεκίν, ο οποίος Αρναουτάκης, αφού επανέλαβε τα περί θρησκευτικών και ιστορικών δεσμών των Κρητών με την Αρμενική κοινότητα, τόνισε ότι «η Εκκλησία της Κρήτης, κλήρος και λαός υπηρετούν πιστά τις αρχές και τις αξίες του Οικουμενικού Θρόνου στην Κωνσταντινούπολη»!

Δεν ξέρουμε αν ο περιφερειάρχης έχει διορισθεί εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κρήτης (η του Φαναρίου για να είμαστε πιο ακριβείς), αυτό όμως που ξέρουμε είναι ότι πουθενά δεν ακούγεται ένα ηρωικό ΟΧΙ.

Τούτος ο Τόπος ερήμωσε. Έλεος πια. Όχι άλλο. Νέκρωσε τούτος ο Τόπος κάτω από τα τόσα ψόφια «ναι».


Φαίη

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Οικουμενισμός εντός των τειχών

Επαναλαμβάνονται οι αντικανονικές συμπροσευχές με αντιπροσωπείες εκατέρωθεν στις «πρωτόθρονες» εορτές Ρώμης και Φαναρίου Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr «Κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το Σάββατο, 29 Ιουνίου, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.