Επικαιρότητα

Συνεχίζει τη λογοκρισία η ΕΡΤ. Ανακοίνωση ενώσεων συντακτών

εικόνα άρθρου: Συνεχίζει τη λογοκρισία η ΕΡΤ. Ανακοίνωση ενώσεων συντακτών

…φαινόμενα που ομοιάζουν με πράξεις προληπτικής λογοκρισίας και τις τελευταίες ώρες λαμβάνουν χώρα στην ΕΡΤ

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η ΕΡΤ αποδεικνύει για ακόμα μία φορά την μονοδιάστατη, επιλεκτική και μεροληπτική παρουσίαση γεγονότων και ειδήσεων καθώς στις 27 Φεβρουαρίου τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων Συντακτών της Ελληνικής Περιφέρειας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλουν ότι “παρακολουθούν με έκδηλη ανησυχία και αγανάκτηση, φαινόμενα που ομοιάζουν με πράξεις προληπτικής λογοκρισίας και τις τελευταίες ώρες λαμβάνουν χώρα στην ΕΡΤ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ένα δημοσίευμα-ρεπορτάζ της ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου (σχετικό με τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο νησί της Μυτιλήνης και της Χίου μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων) απαιτήθηκε να αλλάξει με κάποιο άλλο και μετά την αντικατάστασή του, «εξαφανίστηκε». Στη συνέχεια, η Διεύθυνση αφαίρεσε τον έλεγχο αναρτήσεων στον ιστότοπο για όλους τους συντάκτες και των 19 Περιφερειακών Σταθμών.

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε μία δημοσιογράφο της ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου που ήταν έτοιμη να μεταδώσει ζωντανά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Λέσβου, της απαγορεύθηκε να συνομιλήσει ζωντανά με τον Δήμαρχο της περιοχής.

Δυστυχώς αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΡΤ δρα μεροληπτικά και ασκεί λογοκρισία και πρακτικές προπαγάνδας. Υπενθυμίζουμε ότι 24 Ιουλίου 2016, η ΕΡΤ είχε αποκαλύψει ξανά το σκοτεινό πρόσωπο της καθώς η χουντική εκπομπή-προπαγάνδα-λογοκρισία της Μάχης Νικολάρα με θέμα “Οικουμενικές Προκλήσεις” που προβλήθηκε στο κρατικό κανάλι, διαστρέβλωσε και παραποίησε κάθε έννοια αντικειμενικής κάλυψης ως προς:

α) Την ψευδοΣύνοδο που έλαβε μέρος ένα μήνα νωρίτερα  (16-25 Ιουνίου 2016) στο Καλυμπάρι της Κρήτης και

β) Τους επικριτές της ψευδοΣυνόδου του Κολυμπαρίου, τους οποίους παρουσίασε μεροληπτικά και απαξιωτικά και ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μανώλης (το συγκεκριμένο απόσπασμα βρίσκεται στο [44:42] της εκπομπής).

Μετά την προβολή της συγκεκριμένης, μονοδιάστατης, απαράδεκτης και προπαγανδιστικής εκπομπής, ο π. Νικόλαος Μανώλης χαρακτήρισε τους συντελεστές της εκπομπής ως “αντιδημοκρατικούς παράγοντες με σκοτεινές σκοπιμότητες”, στοιχεία που ανέδειξε με ξεκάθαρα επιχειρήματα στην αποκαλυπτική Ομιλία με τίτλο “Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Προπαγάνδα και Λογοκρισία στην ΕΡΤ [ΒΙΝΤΕΟ 2016]». 

Αυτή η Ομιλία αποκάλυπτε ως προς την ψευδοΣύνοδο του Κολυμπαρίου:

α) Τον ρόλο της Κυβέρνησης και τις σκοτεινές σκοπιμότητες.
β) Τα ψεύδη δημοσιογράφου, πατριαρχών και επισκόπων για την μοναδικότητα της ΨευδοΣυνόδου.
γ) Ότι μόνο με την ψυχή των ανθρώπων δεν ασχολήθηκε η ψευδοΣύνοδος.
δ) Την ξεδιάντροπη λογοκρισία στον λόγο του π.Νικολάου Μανώλη καθώς και την εμφάνιση των γραφικών ανωνύμων της μάζας.
ε) Την πατερική ανατροπή της αιρετικής θέσης ότι οι άλλες αιρετικές ομολογίες πρέπει να ονομάζονται χριστιανικές.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν πλήθος από παραδείγματα άσκησης προπαγάνδας και λογοκρισίας από την ΕΡΤ, μπορείτε να βρείτε στο τέλος της ανάρτησης.


Κοινή ανακοίνωση Ενώσεων Συντακτών
(ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ) ΓΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΕΡΤ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων Συντακτών της Ελληνικής Περιφέρειας (ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ΕΣΠΗΤ) παρακολουθούν με έκδηλη ανησυχία και αγανάκτηση, φαινόμενα που ομοιάζουν με πράξεις προληπτικής λογοκρισίας και τις τελευταίες ώρες λαμβάνουν χώρα στην ΕΡΤ.

Αφορμή, αρχικώς, αποτέλεσε ένα δημοσίευμα- ρεπορτάζ  της ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου (οι δημοσιογράφοι της οποίας αναγνωρίστηκαν πολλάκις για την έγκυρη, ψύχραιμη και συνετή κάλυψη των γεγονότων που αφορούν στο προσφυγικό- μεταναστευτικό πέντε χρόνια τώρα), σχετικό  με τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο νησί της Λέσβου και της Χίου μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων.

Το ρεπορτάζ -με εντολή άνωθεν- απαιτήθηκε να αλλάξει με άλλο και μετά την αντικατάστασή του, «εξαφανίστηκε». Στη συνέχεια η διεύθυνση αφαίρεσε τον έλεγχο αναρτήσεων στον ιστότοπο για όλους τους συντάκτες και των 19 Περιφερειακών Σταθμών, αντικαθιστώντας μάλιστα το σχετικό πεδίο του συστήματος αναρτήσεων «Δημοσίευση», με το τουλάχιστον ατυχές, αλλά σίγουρα προκλητικό «Υποβολή για έλεγχο».

[…]

Οι μέχρι χθες-κυριολεκτικώς- ικανοί, και έγκυροι δημοσιογράφοι της Περιφέρειας, που ουδέποτε στο παρελθόν -για δεκαετίες κάποιοι από αυτούς- διαψεύστηκαν, τίθενται σε καθεστώς ενός ιδιότυπου ελέγχου.

[…]

Παραλλήλως σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου που ήταν έτοιμη να μεταδώσει ζωντανά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Λέσβου σήμερα το απόγευμα, της απαγορεύθηκε να συνομιλήσει ζωντανά με τον Δήμαρχο της περιοχής.

Καλούμε άμεσα τη διοίκηση της ΕΡΤ να δώσει πειστικές απαντήσεις για το τι ακριβώς έχει συμβεί και με ποίου την εντολή σημειώθηκαν και αυτά τα περιστατικά .

Παράλληλα καλεί τους ασκούντες χρέη διευθυντών και αρχισυντακτών (μέλη των δημοσιογραφικών Ενώσεων), να σεβαστούν τον κώδικα δεοντολογίας των Ενώσεων Συντακτών και να αναιρέσουν άμεσα την απόφαση αυτής της ιδιότυπης έμμεσης λογοκρισίας, δίνοντας τον έλεγχο των δημοσιεύσεων στους καθ’ ύλη αρμόδιους δημοσιογράφους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Διχαστικό σύμβολο χαρακτηρίζει η ΕΡΤ τον Σταυρό της Χριστιανοσύνης
Σάλος με δημοσιογράφο της ΕΡΤ3: «Καλησπέρα από τα σύνορα της Βόρειας με τη Νότια Μακεδονία» [βίντεο]
ΣΟΚ- Αντιμακεδονική & ανιστόρητη προπαγάνδα της ΕΡΤ από το ”Μαυσωλείο του Λένιν”! [ΒΙΝΤΕΟ 2019]
Απίστευτη Προπαγάνδα ΕΡΤ για λαθρο-Μετανάστες
Ακριβοπούλου προς Μητροπολίτες: «Συγγνώμη που σας είπα χρυσαυγίτες, είχα πυρετό»
Απαράδεκτη η προπαγάνδα της Ε.Ρ.Τ. ενάντια στην ελληνικότητα της Μακεδονίας
Καλαβρύτων Αμβρόσιος: Χριστιανοί μου, κλείστε την ΕΡΤ είναι απαράδεκτη!
ΕΡΤ3, τουρισμός και φεστιβάλ, στην υπηρεσία του Οικουμενιστικού πνεύματος (ΒΙΝΤΕΟ)
Θεματική εβδομάδα στα σχολεία – Έμφυλες Ταυτότητες στην ΕΡΤ
Η τηλε-μυωπική σταυροφορία δια την Σύνοδον του Κολυμβαρίου
ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Προπαγάνδα και Λογοκρισία στην ΕΡΤ [ΒΙΝΤΕΟ 2016]

Σχετικά άρθρα

Νεοέλληνες: Θα είμαστε οι επόμενοι Χετταίοι και οι Σουμέριοι;

Γράφει ο “Παρακαταθικός” Το τραγικό φαινόμενο της παγκόσμιας κατάρρευσης της γονιμότητας “Η πολιτική αντικατάστασης πληθυσμών μαζί με το δημογραφικό ισοδυναμεί με ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο, που καταδικάζει σε αφανισμό τη χώρα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.