Επικαιρότητα

Συνέδριο για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Καβάλα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ΑΜΘ

εικόνα άρθρου: Συνέδριο για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Καβάλα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ΑΜΘ

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Θυμίζει λίγο το όραμα που ο Πατριάρχης και ο Πάπας περπατούν μαζί στους Φιλίππους

Πριν λίγες μέρες (2 Δεκεμβρίου), δημοσιεύθηκε στην Ιστοσελίδα της “Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης” η είδηση σχετικά με τη διεξαγωγή συνεδρίου στην Καβάλα για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού. Σε μια εποχή που η αναγνώριση των σχισματικών της Ουκρανίας από τον Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, θα έχει σημαντικές συνέπειες και σε αυτό το κομμάτι στην Καβάλα.

Αυτό το θέμα θυμίζει λίγο το όραμα του Γ. Καλαντζή· στο όραμά του, ο Πατριάρχης και ο Πάπας περπατούν μαζί στους Φιλίππους. Η πρόταση του Γιώργου Καλαντζή είχε βρει σύμφωνη την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη (άρθρο της Κατάνυξης που δημοσιεύθηκε στις 2 Αυγούστου).

Το άρθρο από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τό είδαμε εδώ και αναγράφει:

————————————————————————

Συνέδριο για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Καβάλα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ΑΜΘ

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο είχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Καβάλα.

Θέμα της συνάντησης ήταν η πρόθεση της Περιφέρειας να διοργανώσει με την τοπική Μητρόπολη ένα συνέδριο θρησκευτικού τουρισμού στην Καβάλα με σκοπό την ανάδειξη των μνημείων και των τοποθεσιών που συνδέονται με την πορεία που ακολούθησε ο Απόστολος Παύλος στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.