Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Θυμίζει λίγο το όραμα που ο Πατριάρχης και ο Πάπας περπατούν μαζί στους Φιλίππους

Πριν λίγες μέρες (2 Δεκεμβρίου), δημοσιεύθηκε στην Ιστοσελίδα της “Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης” η είδηση σχετικά με τη διεξαγωγή συνεδρίου στην Καβάλα για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού. Σε μια εποχή που η αναγνώριση των σχισματικών της Ουκρανίας από τον Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, θα έχει σημαντικές συνέπειες και σε αυτό το κομμάτι στην Καβάλα.

Αυτό το θέμα θυμίζει λίγο το όραμα του Γ. Καλαντζή· στο όραμά του, ο Πατριάρχης και ο Πάπας περπατούν μαζί στους Φιλίππους. Η πρόταση του Γιώργου Καλαντζή είχε βρει σύμφωνη την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη (άρθρο της Κατάνυξης που δημοσιεύθηκε στις 2 Αυγούστου).

Το άρθρο από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τό είδαμε εδώ και αναγράφει:

————————————————————————

Συνέδριο για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Καβάλα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ΑΜΘ

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο είχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Καβάλα.

Θέμα της συνάντησης ήταν η πρόθεση της Περιφέρειας να διοργανώσει με την τοπική Μητρόπολη ένα συνέδριο θρησκευτικού τουρισμού στην Καβάλα με σκοπό την ανάδειξη των μνημείων και των τοποθεσιών που συνδέονται με την πορεία που ακολούθησε ο Απόστολος Παύλος στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα εδώ