Ελένη Παπασταματάκη

Συνέδριο Ορθόδοξης Πνευματικότητας στο οικουμενιστικό Bose

εικόνα άρθρου: Συνέδριο Ορθόδοξης Πνευματικότητας στο οικουμενιστικό Bose
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Παρόντες επίσης ήταν μέλη ορθόδοξων εκκλησιών

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το Συνέδριο της ανομίας και του εμπαιγμού του Αγίου

Από τις 6 έως τις 9 Σεπτεμβρίου διεξήχθη στη μονή Bose, το 28ο Διεθνές Συνέδριο Ορθόδοξης Πνευματικότητας, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ισαάκ τον Σύρο και την πνευματική του διδασκαλία.

Τώρα, πώς η Ορθόδοξη Πνευματικότητα μπορεί να χωρέσει σε ένα Οικουμενιστικό, αντορθόδοξο μοναστήρι, σε ένα άντρο της Πανθρησκείας, όπως η μονή Μποζέ, είναι πραγματικά ακατανόητο!

Μία βλάσφημη μονή

Για όσους δεν γνωρίζουν το παπικό μοναστήρι του Bose στη βόρεια Ιταλία, είναι ένα πρότζεκτ του Οικουμενισμού επί γης. Πρόκειται για μια μεικτή (δηλαδή και άντρες και γυναίκες) διομολογιακή μοναστική κοινότητα, ιδρυμένη από τον αιρετικό Enzo Bianchi. Εκεί, διαστρεβλώνεται και παραμορφώνεται κάθε έννοια και κάθε στοιχείο του μοναχισμού. Μόνο μοναστήρι δεν είναι αυτό το βλάσφημο μόρφωμα…

Σε αυτό λοιπόν το οικουμενιστικό εργαστήρι, το Μποζέ, παπικοί, Ορθόδοξοι, προτεστάντες, μεθοδιστές κ.α. υπό την καθοδήγηση του παπικού ηγουμένου, σκιαγράφουν και ορίζουν τον χριστιανισμό του μέλλοντος, την παναίρεση του Οικουμενισμού δηλαδή.

Μάλιστα αυτοπροβάλλονται ως φιλοορθόδοξοι και τα Συνέδριά τους τιτλοφορούνται ως «Συνέδρια Ορθόδοξης Πνευματικότητας».

28th International Ecumenical Conference on Orthodox Spirituality Monastery of Bose, 6-9 settembre 2022 in collaboration with the Orthodox Churches

28ο Διεθνές Οικουμενικό Συνέδριο Ορθόδοξης Πνευματικότητας -Μοναστήρι Μποζέ, 6-9 Σεπτεμβρίου- σε συνεργασία με τις Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Η επίθεση στην αγιότητα και τα συγγράμματα του Αγίου Ισαάκ του Σύρου

Γράφουν στο σημείωμα της παρουσίασής τους ότι ο Άγιος Ισαάκ ο Σύρος είναι ένας Οικουμενικός Άγιος και ότι διαβάστηκε πέρα από τα όρια της αρχαίας Ανατολικής Συριακής Εκκλησίας, η οποία από τον 5ο αιώνα δεν είναι σε κοινωνία με τον υπόλοιπο Χριστιανισμό. Αυτό το Συνέδριο -όπως λένε- έχει σκοπό να αναδείξει τη διδασκαλία του, που βασίζεται στην ταπεινοφροσύνη και στο έλεος του Θεού, ώστε να αποτελέσει έμπνευση για να βρουν οι χριστιανοί τη γαλήνη, τη χαρά και την παγκόσμια συμπόνια…

Στην ιστοσελίδα της Κατάνυξης υπάρχει μία εξαιρετική ανάρτηση για το πώς χρησιμοποιούν τον Άγιο Ισαάκ τον Σύρο όλοι αυτοί οι εργάτες της παγκόσμιας θρησκείας. Σπουδαίο βοήθημα τους αποτέλεσε το βιβλίο «Άγιος Ισαάκ ο Σύρος. Ο πνευματικός του κόσμος» (εκδόσεις ΑΚΡΙΤΑΣ) του επισκόπου Ιλαρίωνος Αλφέγιεφ (του γνωστού πρώην Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ). Όμως ακολούθησε και η τρίτομη έκδοση των ψευδοισαάκειων συγγραμμάτων από την Ι. Μονή Προφήτη Ηλία Θήρας με τίτλο «Ισαάκ του Σύρου Ασκητικά. Μετάφραση από τα Συριακά».

Διαβάζουμε στην εν λόγω ανάρτηση: “Η πλήρης και παντελής απουσία της ακτίστου Χάριτος στη Δύση και ο συνακόλουθος ορθολογισμός των θεολόγων της δημιούργησε ένα χάος, μια σύγχυση στην πίστη όλων των «χριστιανών» της Δύσεως. Πάρα πολλοί άνθρωποι ενδιαφερόμενοι σοβαρά για την πίστη και τη χριστιανική ζωή μπολιάστηκαν με διαρκείς αμφιβολίες εν σχέσει προς το Ευαγγέλιο, την αλήθεια και τη γνησιότητά του, για την ορθή πίστη, για τη γνησιότητα των πατερικών κειμένων ακόμη και για την… ύπαρξή κάποιων Αγίων!… Δυστυχώς αυτή η φοβερή σύγχυση μεταφέρθηκε και στον ορθόδοξο χώρο”.

Δυτικός ερευνητής «ανακάλυψε» ότι ένας Νεστοριανός Ισαάκ είναι ο Άγιος Ισαάκ ο Σύρος! Και οι Ορθόδοξοι πίστεψαν την πλάνη και απάτη του δυτικού και όχι τόσα αλάνθαστα στοιχεία από τους Αγίους μας για τον Ορθόδοξο βίο του Αγίου. Εξάλλου τα κείμενα του ψευδο-Ισαάκ είναι γεμάτα αιρετικά στοιχεία, με έντονο το ωριγενιστικό στοιχείο περί αποκατάστασης των πάντων “…Σκοπός του βιβλίου του Αλφέγιεφ είναι να προωθήσει την οικουμενιστική προοπτική αφού όπως λέγει «ο λόγος του αγίου Ισαάκ …διέσχισε τους ομολογιακούς φραγμούς και τα γραπτά του συνεχίζουν να τραβούν την προσοχή των χριστιανών που ανήκουν σε διάφορες παραδόσεις αλλά μοιράζονται την κοινή πίστη στον Χριστό, που μετέχουν στην αναζήτηση της σωτηρίας»…”.

Αυτόν λοιπόν τον άλλο Ισαάκ το νεστοριανό, των ψευδοισαάκειων κειμένων, αυτός ήταν το αντικείμενο μελέτης στο Οικουμενιστικό συνέδριο στο Μποζέ.

Ποιοι παρευρέθηκαν στο Συνέδριο;

Στην εισαγωγική ομιλία του, ο ηγούμενος της μονής Μποζέ, απευθύνει καλωσόρισμα σε πολλούς παρευρισκόμενους, όπως «τον Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα, εξ ονόματος της ΑΘΠ του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος ευθύς εξ αρχής παρακολουθεί τα συνέδριά μας και τα έχει θέσει υπό την αιγίδα του..», τον επίσκοπο Siluan της ρουμανικής ορθόδοξης αρχιεπισκοπής Ιταλίας – εκπρόσωπο του πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ. Τον αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιο Μίλτο – εκπρόσωπο της εκκλησίας της Ελλάδος. Τον ηγούμενο Παντελεήμονα της ορθόδοξης εκκλησίας της Πολωνίας. Τον επίσκοπο Άστι του Bylis – εκπρόσωπο του αρχιεπισκόπου Αναστασίου και της ορθόδοξης εκκλησίας της Αλβανίας.

Παρόντες επίσης ήταν μέλη άλλων ορθόδοξων εκκλησιών: ελληνο-ορθόδοξο πατριαρχείο της Αντιοχείας, Πατριαρχείο Μόσχας, Πατριαρχείο Σερβίας και Πατριαρχείο Γεωργίας… από την ελλη-ορθόδοξη μονή της Saydnaya (Συρία), τη Μονή του Αγίου Μακαρίου (Αίγυπτος), τη μονή Buna-vestire (Ρουμανία), τη μονή Suprasl (Πολωνία), …την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, το Κέντρο Οικουμενικών Μελετών «Μητροπολίτης Παντελεήμων Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, τη Θεολογική Ακαδημία Βόλου, τη Θεολογική Ακαδημία Μόσχας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή των «Ορθοδόξων» κληρικών, μοναχών και θεολόγων σε τέτοια συνέδρια όπου διασύρονται οι Άγιοί μας, όπως επίσης η παρουσία τους σε οικουμενιστικά μοναστήρια, αποτελεί πράξη ανεύθυνη, πράξη προδοτική και βλάσφημη.

Ουδέποτε έφεραν κάποιο αποτέλεσμα αυτού του είδους τα Συνέδρια της δαιμονικής αγαπολογίας,  παρεκτός τη μεγαλύτερη σύγχυση του Ορθόδοξου ποιμνίου και τη δική τους απομάκρυνση από την Ορθοδοξία, από την Εκκλησία των Αποστόλων, των Πατέρων, των Αγίων. Αυτήν την Εκκλησία που κρατιέται στέρεα πάνω στην Πέτρα που είναι ο Ιησούς Χριστός, αυτήν που φυλάσσεται ανά τους αιώνες στα κάστρα της Ορθοδοξίας, στις καρδιές των Ομολογητών Αγίων, στους δεδιωγμένους Πατέρες, στους εκθρονισμένους Ομολογητές Επισκόπους, στις εξορίες του Αγίου Αθανασίου, στη φυλακή του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, στον διασυρμό και στα μαρτύρια του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητή στο μετερίζι της Ιεροκανονικής Αποτείχισης…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
ΕΚΤΑΚΤΟ! Γενική επιστράτευση Οικουμενιστών στη Θεσσαλονίκη
Το συνέδριο της αντιπατερικής θεολογίας του Πατριάρχη


Σχετικά άρθρα

Ο Αρχιεπ. Θυατείρων προκαλεί την κινέζικη «τύχη» του!

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο Δείπνο της Κινέζικης Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο...

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.