«[…] και τα εμβόλια, αυτή η ευλογία που τώρα απλόχερα πια μοιράζετε σχεδόν σε όλες τις ηλικίες»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Την Παρασκευή της Διακαινησίμου και κατά το κήρυγμα της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας έκανε επανειλημμένα λόγο για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού, προτρέποντας τους πιστούς να φορούν μάσκες και να τηρούν αποστάσεις.

Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε τα εμβόλια που έχουν προσφάτως αναπτυχθεί ως «ευλογία», παρά το γεγονός ότι σε διάφορες φάσεις ανάπτυξης μερικών εξ αυτών γίνεται χρήση κυτταρικής σειράς που προέρχεται από εκτρωμένα έμβρυα και ενώ παραμένουν άγνωστες έως τώρα, οι παρενέργειες και οι πιθανές μακροπρόθεσμες επιπλοκές τους. Συγκεκριμένα, ο Μητρ. Νεαπόλεως δήλωσε προς το εκκλησίασμα:

«Γι’ αυτό λοιπόν προτρέπω παρακαλώ και προσεύχομαι, να φοράτε τις μάσκες, να τηρείται τις αποστάσεις και τα εμβόλια, αυτή η ευλογία που τώρα απλόχερα πια μοιράζετε σχεδόν σε όλες τις ηλικίες».

Επίσης, ο Μητροπολίτης υπεραμύνθηκε και δικαιολόγησε την ανίερη και βλάσφημη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου περί μεταφοράς της ώρας της τελετής Αναστάσεως το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, με το επιχείρημα της υπακοής στην διοικούσα Εκκλησία: «… Καθύβρισαν και εμάς, από το διαδίκτυο γιατί άλλαξε η ώρα, γιατί η Ανάσταση… Εμείς κάνουμε υπακοή στην Εκκλησία».

Στο τέλος προέτρεψε τους πιστούς να παραλάβουν την όντως αληθινή ευλογία του αγιασμένου από την Προσκομιδή αντιδώρου «στην έξοδο», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Με ειρήνη και ασφάλεια να επιστρέψετε στα σπιτικά σας, με τάξη, με αποστάσεις, το αντίδωρο στην έξοδο…».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα, μόνο ο Θεός ο ίδιος δύναται να με σταματήσει
– Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, Οικουμενιστικά λεχθέντα και πραχθέντα