του Ιωάννη Πουναρτζόγλου

«Ἅγιος, Ἅγιος, Ἅγιος εἶ ὁ Θεός, διά τῆς Θεοτόκου και δι’ ευχών του αγίου γέροντός μου, ἐλέησον ἡμᾶς»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο κοιμήθηκε ο γέροντάς μου ο αγαπημένος, ο άγιος αυτός άνθρωπος που σημάδεψε και σφράγισε τη ζωή μου!

Φέτος η ημέρα της κοιμήσεώς του συμπίπτει με τη Μεγάλη Δευτέρα, κατά την οποία ψάλλεται το παρακάτω κατανυκτικό τροπάριο:

«Ἰδού ὁ Νυμφίος ἔρχεται ἐν τῷ μέσῳ τῆς νυκτός, καί μακάριος ὁ δοῦλος, ὃν εὑρήσει γρηγοροῦντα, ἀνάξιος δέ πάλιν, ὃν εὑρήσει ῥαθυμοῦντα. Βλέπε οὖν ψυχή μου, μή τῷ ὕπνῳ κατενεχθής, ἵνα μῄ τῷ θανάτῳ παραδοθῇς, καί τῆς βασιλείας ἔξω κλεισθῇς, ἀλλά ἀνάνηψον κράζουσα· Ἅγιος, Ἅγιος, Ἅγιος εἶ ὁ Θεός, διά τῆς Θεοτόκου ἐλέησον ἡμᾶς».

Βίωνα το συγκεκριμένο τροπάριο έντονα μερικές φορές κατά παραχώρηση Θεού και ασυναίσθητα το σιγοέψαλλα όταν πλησίαζε η στιγμή να συναντήσω τον εις τύπον Χριστού γέροντά μου! Περπατούσα στον δρόμο και προσπαθούσα να μην καταλάβει ο κόσμος τα δάκρυα που έτρεχαν χωρίς να τα ελέγχω… Αυτό εξηγείται γιατί ο παπαΝικόλας ήταν (και είναι) ο προσωπικός μου Νυμφίος που μέσω αυτού μπορώ να πλησιάσω όλο και περισσότερο τον Νυμφίο Χριστό! 

Ήταν και είναι ο προσωπικός μου Νυμφίος που με ήλεγχε και με ελέγχει όταν βρίσκομαι σε ραθυμία!

Ήταν και είναι ο προσωπικός μου Νυμφίος που μού φωνάζει να μην παραιτούμαι από τον προσωπικό μου αγώνα μου, να βάζω αρχή. Εκείνος επαναφέρει τον φόβο της απώλειας!

Ήταν και είναι ο προσωπικός μου Νυμφίος που κάθε στιγμή μού αποδεικνύει ότι όλα θα λυθούν με το «Ἅγιος, Ἅγιος, Ἅγιος εἶ ὁ Θεός, διά τῆς Θεοτόκου και δι’ ευχών του αγίου γέροντός μου, ἐλέησον ἡμᾶς».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra