Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Θα καλωσορίσουμε την νέα κανονικότητα του στυγνού άμεσου και έμμεσου εκβιασμού-εκφοβισμού;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Τι συμβαίνει στην Κύπρο και δεν ακολουθούνται πιστά οι διεθνείς συνθήκες στο κομμάτι της υγείας ή μάλλον υιοθετούνται επιλεκτικά; Διαβάσαμε ότι στην Κύπρο, σε σχολείο στην Λάρνακα, υπήρξε μαθητής ο οποίος αρνήθηκε να κάνει rapid test και γι’ αυτό το λόγο υποχρεώθηκε από την διεύθυνση να φύγει από το σχολείο και αν δεν το έκανε θα καλούσαν την αστυνομία. Το παιδί, επειδή δεν ήθελε να χάσει τα μαθήματά του, για να μην του δημιουργηθούν κενά αλλά και επειδή δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με τις απουσίες του, προτίμησε να κάτσει έξω από την αίθουσα, παρακολουθώντας το σχολικό μάθημα από το ανοιχτό παράθυρο.

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς γι’ αυτό το περιστατικό; Όταν μια πολιτεία νομοθετεί και εφαρμόζει επιλεκτικά μόνο όσες διεθνείς συνθήκες την βολεύουν και προτιμά να εκθέτει έναν έφηβο στο κρύο, πώς χαρακτηρίζεται; Να γλιτώσουμε από κορονοϊό αλλά να νοσήσουμε από άλλες λοιμώξεις ή από το απλό κοινό “πούντιασμα και κρυολόγημα” ή μια πνευμονία, που λέει κι ο απλός λαός. Κυβερνητικό και σχολικό ενδιαφέρον κατά το δοκούν. Ό,τι μας συμφέρει κι ό,τι μας βολεύει ανάλογα με τις επιταγές και τα πρωτόκολλα μερίδας επιστημόνων και κυβερνητικών. Το παιδί το ξεκαθαρίζει, φυσικά, στο βίντεο ότι δεν είναι αρνητής του ιού αλλά τον προβληματίζει ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η συλλογή γενετικού υλικού προς εξέταση. Θέλει να γίνει η εξέταση με άλλον τρόπο, όπως η συλλογή σάλιου ή και με άλλο τρόπο, όπως γίνεται συχνά στα μικροβιολογικά εξεταστικά κέντρα. Αλλά, δυστυχώς, δεν εισακούεται και έχουμε το θλιβερό θέαμα ενός μαθητή να παρακολουθεί τα σχολικά μαθήματα από το παράθυρο και εκτεθειμένος στις περιβαλλοντικές συνθήκες. Δηλαδή, ή κάνεις αυστηρά και μόνο το rapid test, γιατί αυτό δικαιολογεί μόνο ο Καίσαρας, ή θα σε φάει το αγιάζι. Φασιστικότατη διαδικασία και ωμός εκβιασμός. Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν σ’ αυτό το παιδί. 

Και φυσικά, παρόμοια περιστατικά ξεκίνησαν να συμβαίνουν και στην Ελλάδα με πρόσφατη απόφαση του κ. Κικίλια για υποχρεωτική διεξαγωγή rapid test σε μερίδα υγειονομικών που δεν έχει μπολιαστεί κατά του covid-19. Έχει ήδη αποφασιστεί, κι ενώ εμείς γράφουμε αυτές τις πληροφορίες, ότι εδώ στην Ελλάδα, επίσης, θα γίνει πλέον υποχρεωτική η διεξαγωγή του τεστ αυτοδιάγνωσης για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού που σχετίζονται με την -ασφαλή- επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας αλλά και των σχολείων”. Έτσι απλά και καθεστωτικά καταρρίπτεται η έννοια της Δημοκρατίας και της συνταγματικότητας με έναν ψυχολογικό εκβιασμό στους πολίτες που δεν έχει προηγούμενο.

Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι το εμβόλιο ή η επιβολή του rapid test ή οποιαδήποτε άλλη ιατρική πράξη. Πρέπει να εστιάσουμε στην καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών και στην ύπαρξη της δύσμοιρης, όπως την κατάντησαν, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η οποία έχει τσαλαπατηθεί πολλάκις με το πρόσχημα του αγαθού της δημόσιας υγείας. Προφανώς και αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα η δημόσια υγεία (όπως η ζωή ή η Παιδεία) αλλά ορίστε που στραγγαλίζεται κι ένα άλλο τεράστιο αγαθό, η ελευθερία και ο ορισμός της αυτοδιάθεσης. Αποτελεί νόμιμο δικαίωμα να ορίζουμε το σώμα μας χωρίς να μας εκβιάζουν και σε όλο αυτό να βασιλεύει η ελεύθερη βούληση. Τα δικαιώματα, φυσικά, έχουν κι αυτά όρια και θα λέγαμε ότι εκεί που αρχίζει το δικό μου δικαίωμα τελειώνει το δικό σου. Πρέπει να υπάρχουν επιλογές και να έχω το δικαίωμα να διαλέγω. Να μην είναι μονόδρομος η ύπαρξη επιλογών. 

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια η υγεία και η επιστήμη κατάντησαν αγαθά προς κακή εκμετάλλευση και αντικείμενα πλούτου και δόξας. Έγιναν αγαθά πολύ ταλαιπωρημένα και εργαλειοποιούνται συχνότατα, με αποτέλεσμα η προαιρετικότητα να εξαφανίζεται ή να προσαρμόζεται ανάλογα με το κατά πόσο βολεύει ή συμφέρει μερικούς. Δύο μέτρα και δύο σταθμά στις περισσότερες περιπτώσεις. Ας μην ξεχνάμε όμως και το προφανές. Ότι το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό ή δεν λειτουργεί πολλές φορές προς το γενικό καλό. Για παράδειγμα, η ευθανασία ή οι αμβλώσεις είναι νόμος θεσπισμένος σε αρκετά κράτη αλλά δυστυχώς είναι ανήθικος και κυρίως ενάντια στο Θείο Θέλημα, το οποίο θα έπρεπε είναι το σημείο αναφοράς της ανθρώπινης νομοθεσίας.

Την επιστήμη και τους λειτουργούς της ή τους πολιτικούς και το έργο τους το σεβόμαστε και όλους αυτούς τους υπακούμε, έως του σημείου που δεν παραβιάζουν το Θείο Νόμο. Γιατί θα πρέπει να έχει ο οποιοσδήποτε το δικαίωμα να μου επιβάλλει ιατρικές πράξεις ή παρεμβάσεις στο σώμα μου και μέσω αυτών να με εκβιάζει; Κανείς δεν θα έπρεπε να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς και μάλιστα να αποποιείται των ευθυνών του στην περίπτωση εκείνη, που η πράξη αυτή λειτουργήσει εναντίον μου. Ας αποφασίζει ο οποιοσδήποτε για τον εαυτό του κι ας αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του. Οι αποφάσεις που θα πάρουμε τώρα ή θα δεχτούμε να μας επιβάλλουν, θα κρίνουν το μέλλον των παιδιών μας και ως ένα σημείο και το δικό μας μέλλον. Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη, όπως λέει και ο μαθητής στην Κύπρο, να διατηρήσουμε το δικαίωμά μας να συνεχίσει να υπάρχει το αυτεξούσιο. Να αποφασίζουμε μόνοι μας για την υγεία μας και όχι να επιτρέψουμε στον οποιοδήποτε πολιτικό να αποφασίζει και να διατάζει ερήμην μας και απροϋπόθετα. Πρέπει να παλέψουμε να διατηρηθεί η προαιρετικότητα της ιατρικής πράξης. Αν περάσει σαν υποχρεωτικό μέτρο, τότε συνέχεια και φασιστικά θα αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς σε ο,τιδήποτε. Ορίστε, λοιπόν, πού φτάσαμε. Θα καλωσορίσουμε την νέα κανονικότητα του στυγνού, άμεσου και έμμεσου εκβιασμού-εκφοβισμού; Είμαστε ελεύθεροι πολίτες ή όχι;

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Σιγά-σιγά, μεθοδικά και ύπουλα
Τηλεκπαίδευση και καρναβάλι
Προστατέψτε τα παιδιά
Τίποτα δεν τελείωσε, θαρσείτε!
Ο εκβιασμός στραγγαλίζει την Δημοκρατία
Γιατί μόνο ψυχολόγοι να ανακουφίζουν την ανθρώπινη ψυχή;
– Αυξάνεστε και πληθύνεστε ή childfree;
– «Όσοι κυριαρχούνται από φόβο θανάτου βιώνουν την καταθλιπτική δουλεία»· αυτό ισχύει στο έπακρο σήμερα!