Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Τι συμβαίνει τελικά; Πού και ποια είναι η αλήθεια και η τελική απόφαση; Πρόκειται για πρωτοφανή επιπολαιότητα, ανωριμότητα, ανεντιμότητα και αναξιοπιστία. Πραγματικά έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Αποτελεί αυτή η ενέργεια απόδειξη φερεγγυότητας και σταθερότητας;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Εμπαιγμός, ξεπεσμός και κοροϊδία

Της Ελένης Καμπούρη

Ζούμε την απόλυτη κοροϊδία και τον απόλυτο ξεπεσμό. Κάθε μέρα σχεδόν ανακοινώνονται νέα μέτρα και νέες αποφάσεις από κυβερνητικά χείλη και μέχρι να τα αφομοιώσουμε, ξαναβγαίνει και κάτι καινούριο.

Αρχικά, διαβάσαμε και ακούσαμε μια ανακοίνωση από τον Κ.Πέτσα ότι μόνο την ημέρα των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων θα είναι ανοιχτές οι εκκλησίες και ότι θα επιτρέπεται αυστηρά να παρευρίσκονται μόνο 9 άτομα ενώ στους μητροπολιτικούς Ναούς θα παρευρίσκονται 25 άτομα. Επιπροσθέτως, θα απαγορεύεται η τέλεση της Ακολουθίας του Αγιασμού των υδάτων σε δημόσιο χώρο.

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα σχετικό σύντομο απόσπασμα βίντεο από εδώ.

Μετά όμως από ελάχιστες μέρες, βγαίνει νέα ΚΥΑ, η οποία δεν αναφέρει πουθενά αυτά που είπε ο κ.Πέτσας. Αντιθέτως ορίζει να είναι κλειστές οι εκκλησίες και οι Ακολουθίες να τελούνται με τις θύρες εισόδου και εξόδου αυστηρά κλειστές. Εννοείται ότι τα 9 άτομα και τα περί Αγιασμού των υδάτων δεν αναφέρονται πουθενά!

Την ίδια στιγμή, και μέχρι να ανακοινωθούν τα οριστικά πλέον μέτρα, συναντώνται ο Πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και προσπαθούν να βρουν την χρυσή τομή σ’ αυτό το ακανθώδες θέμα. Δημοσιεύματα του τύπου μιλούν για τις μεταξύ τους συζητήσεις αναφέροντας τα εξής: “Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των πιστών που η Πολιτεία όρισε σε 9 και 25 στους μητροπολιτικούς ναούς ενώ η Εκκλησία ήθελε αριθμό πιστών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του ναού και ανώτατο όριο 50 άτομα, το θέμα παραπέμπεται στην Επιτροπή των ειδικών, δηλαδή των λοιμωξιολόγων. Όπως εκτιμάται, η λύση αυτή θα αποσυμπιέσει την κατάσταση και θα περιορίσει τις ακραίες φωνές, καθώς δεν θα αποφασίσει η Πολιτεία αλλά οι ειδικοί.” 

Το αλαλούμ συνεχίζεται, με μέλος του ΕΟΔΥ, την κ.Λινού, να ομολογεί σε τηλεοπτικό κανάλι ότι ουδέποτε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει γνωμοδοτήσει για τον αριθμό 9 ή κάτι παρόμοιο, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό ήταν ξεκάθαρα μια κυβερνητική απόφαση. Δηλαδή η κυβέρνηση ψεύδεται ή διαστρεβλώνει τις ανακοινώσεις; Τι συμβαίνει τελικά; Πού και ποια είναι η αλήθεια; Πρόκειται για πρωτοφανή επιπολαιότητα, ανωριμότητα, ανεντιμότητα και αναξιοπιστία. Πραγματικά, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Αποτελεί αυτή η ενέργεια απόδειξη φερεγγυότητας, υπευθυνότητας και σταθερότητας; Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο βίντεο η γιατρός εμφανίζεται λογικότερη και διαλακτικότερη από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους, οι οποίοι έμμεσα και με πλάγιο τρόπο προσπαθούν να να αποδομήσουν τις απόψεις και τις θέσεις της.

Έτσι λοιπόν, φτάνουμε στην τελική και κοινή απόφαση Πολιτείας και Εκκλησίας να συμφωνούν σε σειρά μέτρων και σχεδιασμών για την εορταστική περίοδο του Δωδεκαημέρου.  

Ο εμπαιγμός, λοιπόν, δεν έχει προηγούμενο. Τη μια στιγμή  μιλούν για 9 ή 25 ή 50 άτομα μέσα στις εκκλησίες ενώ ο συνωστισμός στα λεωφορεία, στα σούπερ μάρκετ, στις λαϊκές, στα ταχυδρομεία, στα αεροπλάνα και αλλού, δείχνει να είναι ατελείωτος. Ταυτόχρονα, έχουν εξαντλήσει όλη τους την αυστηρότητα στους Ιερούς Ναούς, τη στιγμή που Χριστούγεννα χωρίς Εκκλησία δεν είναι Χριστούγεννα. Δεν πρόκειται για ένα φολκλορικό πάρτυ ή ρεβεγιόν, ούτε για ένα χορό σε αίθουσα συνεστιάσεων. Μιλούμε για Χριστού Γέννα, για την πρώτη Θεία Λειτουργία του νέου χρόνου, του Αγίου Βασιλείου του Μέγα, και τα Θεοφάνεια, γιορτές από τις μεγαλύτερες στην Ορθοδοξία σε όλο τον κόσμο, οι οποίες ξεκινούν και τελειώνουν μόνο μέσα στους Ιερούς Ναούς με την συμμετοχή του λαού. Απαγορεύουν την τέλεση του Αγιασμού των υδάτων ως άλλοι καλικάντζαροι για να μην αγιαστεί η πατρίδα μας και ενοχληθούν; Μόνο τα δαιμόνια και ο διάβολος ενοχλούνται και εξαφανίζονται με τον Αγιασμό. Είναι γνωστό εξάλλου, τι συμβαίνει την ημέρα των Θεοφανίων και τις επόμενες μέρες στο στρατόπεδο των σκοτεινών δυνάμεων. Πρώην μετανοημένος μάγος αποκαλύπτει ότι “….Την ημέρα της εορτής των Θεοφανείων και 40 ημέρες μετά, λόγω του μεγάλου γεγονότος της Βαπτίσεως του Ιησού Χριστού και του αγιασμού των υδάτων, όλοι οι μάγοι είχαμε φοβερούς πονοκεφάλους και μια κατάσταση τρέλας! Αυτό κρατούσε για 40 ημέρες μετά τα Θεοφάνεια! Λύνονται δηλαδή όλα τα μάγια από την ημέρα των Θεοφανείων, σαν ένδειξη δώρου του Θεού για τον Υιό Του που Βαπτίζεται προς τους Ορθοδόξους. Και τότε, όλοι οι μάγοι ομολογούσαμε ότι πράγματι μόνο ο Χριστός και η Εκκλησία έχουν τη δύναμη!”. 

Ας συνεχίσουμε με το προφανές. Αν τελικά ανοίξουν οι Ναοί, πιστεύουν ότι έδειξαν μεγαλοψυχία ανοίγοντας μόνο για 9 ή 25 ή 50 πιστούς; Διότι πρακτικά η προσέλευση 9 ή 25 ή 50 ατόμων, ισοδυναμεί με το απόλυτο τίποτα. Ποιος είναι αυτός που θα ορίσει ποιος θα μπει μέσα στο Ναό να εκκλησιαστεί και με τι κριτήρια θα γίνει η επιλογή; Θα μας βάλουν να μαλώσουμε και μεταξύ μας τώρα; 

Μας ενημερώνουν ότι “επιτρέπονται οι κωδωνοκρουσίες ενώ απαγορεύονται τα μεγάφωνα”. Προσπαθούμε να καταλάβουμε με ποια συλλογιστική βγήκε αυτή η απόφαση. Τι το επικίνδυνο έχουν τα μεγάφωνα και πώς ακριβώς γίνεται με αυτόν τον τρόπο η διασπορά του ιού; Τον μόνο που θα ενοχλούσε ίσως, θα ήταν κάποιο ταγκαλάκι που δεν αντέχει να ακούει τον Λόγο του Κυρίου μας και την Θεία Λειτουργία. Ε, μάλλον, υπάρχουν πολλά τέτοια στην πολιτική σκηνή για να παρθεί αυτή η απόφαση!

Και περνάμε τώρα στα πιο ουσιώδη και αυτά που βρίθουν αντικανονικότητας. Θα γίνονται περισσότερες Θείες Λειτουργίες στον ίδιο χώρο την ίδια μέρα, κάτι που απαγορεύεται από τους Ιερούς Κανόνες και το γνωρίζει όλος ο Κλήρος αλλά τα τελευταία χρόνια τείνει να πάρει τις διαστάσεις επιδημίας. Μαζί με την “πανδημία” του ιού ήρθε και η πανδημία των πολλαπλών Θείων Λειτουργιών την ίδια μέρα στο ίδιο Ιερό Θυσιαστήριο. Γεμίσαμε “οικονομίες” που τελικά κοντεύουν να μας βγάλουν από τον Παράδεισο. 

Ας μην αναφερθούμε, βέβαια, σε αυτό που γίνεται κατά κόρον σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας του ιού. Τη χρήση μάσκας, αντισηπτικών και παραπλήσιων εργαλείων και σκευασμάτων εντός των Ιερών Ναών και κυρίως κατά τη Θεία Λειτουργία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βλασφημία και διακωμώδηση του Ιερού Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας που έγινε ποτέ. Έχουμε αναφερθεί πολλάκις σε αυτό, σε όλη αυτήν την 10μηνη πορεία του υποτακτικού του Θεού που λέγεται κορονοϊός. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει χριστιανός ορθόδοξος πιστός, ο οποίος συνειδητά υπηρετεί τον Άγιο Τριαδικό Θεό κάνοντας πνευματικό αγώνα, ταπεινώνοντας τον εαυτό του κάτω από το πετραχήλι σωστού, ορθόδοξου και παραδοσιακού πνευματικού και να πιστεύει ότι ο Παντοδύναμος Δεσπότης Χριστός δεν μπορεί να νικήσει ένα μικροβιάκι μέσα στον Οίκο του, ο οποίος είναι καθαγιασμένος. Όσοι το πιστεύουν ή προτείνουν παραπλήσια μέτρα, είναι απλά άνθρωποι οι οποίοι βγάζουν τον εαυτό τους εκτός του υπέρλογου θαύματος, που λέγεται  Ορθοδοξία. Ας αποφασίσουν σε ποια άλλη ομολογία ανήκουν αλλά ας μην αυτοαποκαλούνται χριστιανοί ορθόδοξοι.

Καταλάβατε αγαπητοί της ΔΙΣ τι έχετε κάνει και ότι ο πραγματικός υπεύθυνος γι’ αυτή την κατάντια είστε αποκλειστικά εσείς; Στην προηγούμενη καραντίνα δείξατε πρωτοφανή υποτέλεια σκύβοντας το κεφάλι και υπακούσατε τυφλά και άκριτα στις άθεες εντολές της κυβέρνησης, επιτρέποντας τους να παρεμβαίνουν σκανδαλωδώς στα δογματικά και λειτουργικά θέματα της Πίστης μας. Εκμεταλλεύτηκαν την συνεργασία σας και τώρα πώς σας το ξεπληρώνουν; Γιατί τους εμπιστευτήκατε και γιατί συνεχίζετε να τους εμπιστεύεστε; Καθημερινά μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα και έφτασαν στο σημείο να ασελγήσουν πάνω στην Πίστη μας, κάτι που ούτε επί Τουρκοκρατίας δεν έγινε. Ούτε επί γερμανικής κατοχής δεν έκλεισαν οι εκκλησίες, ούτε επί Νέρωνα ή Διοκλητιανού.

Τύφος, πανώλη και θανατηφόρες αρρώστιες υπήρχαν και στο παρελθόν αλλά οι εκκλησίες δεν έκλεισαν ποτέ. Ο Άγιος Σπυρίδωνας δυο φορές έσωσε την Κέρκυρα από αρρώστιες και αυτοί τώρα στήνουν περιπολικά από έξω από τον Ναό του για να εμποδίσουν τον λαό να λειτουργηθεί, για να μην μολυνθούν από τον Άγιό τους που τους έσωσε παλιότερα; Πώς το ανέχεστε αυτό και πώς το σηκώνει η ιερατική σας συνείδηση; Έξω από κάθε εκκλησιά και ένα περιπολικό για να μην τιμάται ο πολιούχος των πόλεων; Αν αυτό δεν λέγεται διωγμός, τότε πώς λέγεται; Πείτε μας τι θα κάνετε, γιατί πρέπει κάτι να κάνετε. Εσείς είστε οι ποιμένες και οι οδηγοί, σ’ εσάς ο Χριστός εμπιστεύθηκε την πυξίδα της Πίστης. Γιατί τόση απραξία; Ποιον υπακούτε τελικά και ποιος σας έβαλε στο ράσο που φοράτε; Ο Καίσαρας ή ο Χριστός; Aπόδοτε τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. 

Λυπηθείτε τον εαυτό σας, εμάς κι όλους τους ανθρώπους, που με πρόσχημα έναν ιό η κυβέρνηση τους έκλεισε τα μαγαζιά και δεν έχουν να φάνε ή αυτοκτονούν από την απόγνωση. Λυπηθείτε τα παιδιά που κλείστηκαν στα σπίτια και έχουν αποχαυνωθεί μπροστά στους υπολογιστές. Λυπηθείτε όλους αυτούς που φεύγουν ακοινώνητοι και χωρίς εξομολόγηση. Πώς ανέχεστε να βάζουν τις υπηρεσίες ομορφιάς πάνω από την Εκκλησία; Θα πεθάνουμε ακοινώνητοι και ανεξομολόγητοι αλλά τα νύχια μας και τα μαλλιά μας θα είναι φροντισμένα. Αυτή την ψυχή ποιος θα την φροντίσει και θα την εξομολογήσει; Από τα σπίτια μας μπορούμε να μεταλάβουμε; Γιατί αφήνετε χωρίς πετραχήλι και Θεία Κοινωνία το ποίμνιο; Βγείτε, μιλήστε, φωνάξτε, διαφωνήστε μαζί τους. Θυμηθείτε το χαστούκι του Αγίου Νικολάου στον Άρειο και Ποιος τον επιβράβευσε μετά. Αντί να ξεχυθείτε στους δρόμους και να ραντίσετε με τον ζωηφόρο Αγιασμό, εσείς τους υπακούτε και Τον κλείνετε μέσα στις εκκλησίες; Πώς θα φύγει ο ιός αν δεν του δείξετε ότι ο Υιός μπορεί να τον νικήσει με την δική σας παρέμβαση και προαίρεση; Αν εσείς αυτό το κρύβετε από το ποίμνιο, πώς θα το καταλάβουμε εμείς οι απλοί πιστοί; Παροπλίζετε δι’ ευχών της μασονίας τον Αγιασμό των Θεοφανείων, τη στιγμή που μια Του σταγόνα εξουδετερώνει λεγεώνες δαιμονίων. Είναι θεμιτό να προσέχουμε και να τηρούμε όσα είναι λογικά και σωστά σαν υγειονομικά μέτρα. Πράγματι το κάνουμε, γιατί είμαστε όλοι αδύναμοι άνθρωποι και έχουμε όλοι τις ίδιες πιθανότητες να νοσήσουμε. Αλλά ο νόμος του Θεού είναι πάνω από τον νόμο των ανθρώπων και δεν θα φτάσουμε σε σημείο να υποταχθούμε στον φόβο και να τσαλαπατήσουμε τα δόγματα της Πίστης μας εξαιτίας ενός ιού και μιας αρμαθιάς άθεων και και βλάσφημων αποφάσεων. Όλα έχουν κι ένα όριο!

Η κατάσταση που μας επέβαλαν θα γίνεται ολοένα και χειρότερη και δεν πρόκειται να φοβηθούν τίποτα, αν δεν δουν μπροστά τους εσάς και εμάς αποφασισμένους και αγανακτισμένους. Μπείτε μπροστά και ηγηθείτε για να τελειώνουμε μια και καλή από όλη αυτήν την παράνοια. Θα σας ακολουθήσουμε αν μας οδηγήσετε ορθόδοξα και αποφασιστικά και όχι φοβισμένα και χλιαρά. Περιμένουμε να ακούσουμε τον ήχο της ποιμαντορικής σας ράβδου να χτυπά τα κυβερνητικά πατώματα, δείχνοντάς τους την ανδρεία που θα έπρεπε να έχετε. Μιμηθείτε τον Ιερό Χρυσόστομο και τον μακαριστό Αυγουστίνο Kαντιώτη. Απαιτείστε τον σεβασμό τους προς το Πρόσωπο του Άγιου Τριαδικού Θεού. Μην κάνετε άλλο πια εκπτώσεις στην Πίστη. Επιτέλους κάντε κάτι!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra