Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Κάνοντας το ανθρωπίνως λογικό και ηθικό, να ακολουθούμε δηλαδή τις ιατρικές συμβουλές οι οποίες θα είναι σύμφωνες με το νόμο του Θεού και την ασφάλεια των ανθρώπων, τότε πραγματικά θα έχουμε προσφέρει στους συνανθρώπους μας φιλανθρωπία, ανθρωπιά και ήθος. Ναι στα εμβόλια, αρκεί αυτά να διασφαλίζουν την υγεία μας και όχι πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Εμβόλιο της σωτηρίας ή της αποστασίας;

Της Ελένης Καμπούρη

Διαβάζοντας κανείς την Αποκάλυψη του Ιωάννου, με την βοήθεια φυσικά έμπειρου πνευματικού, για να μην βγάλει βιαστικά και λανθασμένα συμπεράσματα, θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για ένα είδος ‘εφημερίδας’, που μιλά με ασφαλή τρόπο για αυτά που συμβαίνουν ήδη ή πρόκειται να συμβούν. Σε κάποιο σημείο γράφει “…και ποιεί πάντας, τους μικρούς και τους μεγάλους, και τους πλούσιους και τους πτωχούς, και τους ελευθέρους και τους δούλους, ίνα δώσωσιν αυτοίς χάραγμα επί της χειρός αυτών της δεξιάς ή επί των μετώπων αυτών, και ίνα μη τις δύνηται αγοράσαι ή πωλήσαι ει μη ο έχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμόν του ονόματος αυτού”. Μιλώντας ξεκάθαρα εδώ ο αγαπημένος μαθητής του Χριστού περί εσχατολογικών καταστάσεων, μας περιγράφει την δυσκολία που θα έχουν οι χριστιανοί τον καιρό του Αντιχρίστου να αγοράζουν και να πωλούν, αν δεν φέρουν το χάραγμά του. Ζώντας τώρα σε προδρομικές εποχές του Αντιχρίστου, συμβαίνουν γεγονότα και καταστάσεις που λειτουργούν σαν πρόβα τζενεράλε για την προετοιμασία μας για εκείνη την περίοδο. 

Δεν θέλουμε, φυσικά, να γενικεύουμε καταστάσεις αλλά συνειδητοποιούμε ότι η πραγματικότητα μας το επιβάλλει. Με την κυκλοφορία των εμβολίων τελευταίας τεχνολογίας από συγκεκριμένες φαρμακευτικές εταιρείες, θα υπάρχει ένα νέο καθεστώς στην ελληνική καθημερινότητα και όχι μόνο, κατά την οποία όποιος δεν θα εμβολιαστεί με το νέο εμβόλιο, δεν θα μπορεί να ταξιδεύει, να γράψει τα παιδιά του στο σχολείο, να συμμετέχει σε εκδηλώσεις που θα είναι πολυπληθείς και γενικά θα καθιερωθεί ένας υποχρεωτικός αποκλεισμός του από τις βασικότερες εκδηλώσεις της καθημερινής ζωής. Κατά τα άλλα όμως, ο εμβολιασμός θα είναι προαιρετικός. Πόσο υποκριτικό! Προαιρετικός μεν, αναγκαίος δε, για να μπορούμε να λειτουργούμε στην καθημερινότητά μας ως φυσιολογικοί άνθρωποι. Αυτό δεν μας θυμίζει το προαναφερθέν απόσπασμα από την Αποκάλυψη του Ιωάννου; Δεν λέμε φυσικά ότι το νέο εμβόλιο είναι το χάραγμα αλλά όλη αυτή η νέα αντικανονικότητα έχει εσχατολογική μυρωδιά.

Ζώντας, συμμετέχοντας, διαβάζοντας και όντας ενημερωμένοι για την επικαιρότητα και εμείς ως Έλληνες πολίτες, συνειδητοποιούμε ότι, η νέα κανονικότητα που μας επιβάλλεται με αφορμή το νέο ιό, είναι τουλάχιστον εφιαλτική. Ειδικοί επιστήμονες της ιατρικής και της φαρμακολογίας χαρακτηρίζουν τα νέα εμβόλια ως ενέσιμες νανομηχανές ή κάπως έτσι, αναρωτόμενοι, στην καλύτερη των περιπτώσεων, γιατί τέτοια βιασύνη για την προμήθειά του ή εκφράζουν την απορία τους για την διαφάνεια της κατασκευής του ή περιγράφουν με σκεπτικισμό το παράδοξο της επίσπευσής του. Γιατί τέτοια βίαιη επέμβαση στο ανθρώπινο σώμα; Ακούγοντας λοιπόν όλες τις επιστημονικές απόψεις αναρωτιόμαστε, γιατί τέτοια εμμονή με τα συγκεκριμένης τεχνολογίας εμβόλια, την στιγμή που ήδη κυκλοφορούν άλλα εμβόλια συμβατικού τύπου, τα οποία θεωρούνται περισσότερο ασφαλή και δεν δημιουργούν σοβαρές παρενέργειες. Περιμένουμε, λοιπόν, κι εμείς, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, να ακούσουμε τις απαντήσεις που θα δοθούν σε αυτές τις ερωτήσεις και απορίες μας.

Έχοντας, επομένως, όλες αυτές τις απορίες και περιμένοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τα νέα εμβόλια, είμαστε ενοχλημένοι με την παρέμβαση του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.Χρυσοστόμου, ο οποίος υπερασπίζεται με πάθος το νέο γενετικού τύπου εμβόλιο, λέγοντας πως ο εμβολιασμός με αυτό, αποτελεί μια ηθική πράξη και έκφραση ανθρωπιάς. Μάλιστα χρησιμοποίησε μέρος του βίου του Αγίου Νικολάου προτρέποντας να τον μιμηθούμε, υιοθετώντας την θεάρεστη αρετή της φιλανθρωπίας που χαρακτήριζε τον Άγιο. Άρα, δηλαδή, κατά τα λεγόμενά του ο εμβολιασμός με αυτό το εμβόλιο είναι η ύψιστη μορφή φιλανθρωπίας.

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα σχετικό σύντομο απόσπασμα βίντεο από το κανάλι Αγ. Νικόλαος Καλαμάτας:

Όταν κάποιος Ιεράρχης επιλέγει να μιλήσει για τον βίο ενός τόσο μεγάλου Αγίου, έχει υποχρέωση, ειδικά στην εποχή μας της πλάνης και της παναίρεσης του Οικουμνιοσμού, να αναφερθεί στο σύνολο της βιοτής του Αγίου κι όχι αποσπασματικά. Ο Άγιος Νικόλαος δεν ήταν μόνο φιλάνθρωπος. Ήταν και μέγας πολέμιος των αιρέσεων και μάλιστα, αν και ιδιαίτερα πράος στον χαρακτήρα, δεν δίστασε ορμώμενος από ιερή αγανάκτηση να χαστουκίσει τον αιρετικό Άρειο κατά την διάρκεια της Α’ Οικουμενικής Συνόδου για τις βλάσφημες απόψεις του. Οπότε το επιχείρημα του κ. Χρυσοστόμου, δεν ευσταθεί. Αν θέλει πραγματικά να μας πείσει, τότε ας χρησιμοποιήσει άλλο επιχείρημα. Ας δώσει κι εκείνος ένα χαστούκι σαν κι αυτό του Αγίου Νικολάου σε αιρετικούς, σχισματοαιρετικούς, φαύλους πολιτικούς και διεφθαρμένους ωφελιμιστές υγειονομικούς.

Δεν είναι ηθικό να προτρέπεις να εμβολιαστούν οι άνθρωποι με ένα εμβόλιο αμφιβόλλου ηθικής και ποιότητας. Κανείς νοήμων και λογικός άνθρωπος δεν είναι κατά των εμβολίων, γι’ αυτό κι εμείς, όπως όλος ο κόσμος, έχουμε εμβολιαστεί και έχουμε εμβολιάσει και τα παιδιά μας με τα μέχρι τώρα εμβόλια που αποδείχτηκαν ασφαλή και με ελαχιστότατες παρενέργειες. Είμαστε κατά εκείνων των εμβολίων, για τα οποία τεράστιο μέρος της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας έχει εκδηλώσει φόβο και ανασφάλεια. Και δεν είμαστε λίγοι αυτοί που εκδηλώνουμε την ανησυχία μας. Είναι το 75% των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι ανησυχούν για τις επιπτώσεις των εμβολίων στην υγεία του.

Αρνούμαστε, επίσης, να μπούμε στην λογική ότι ο άνθρωπος, όντας μικρός και αδύναμος μπροστά στην απειλή ιών και μικροβίων, το μόνο που χρειάζεται να κάνει για να σωθεί και να τους αντιμετωπίσει, είναι αποκλειστικά η χρήση των εμβολίων και η παρέμβαση των γιατρών και των συμβούλων τους. Εμείς θα επιμένουμε να υποστηρίζουμε, ότι με την δύναμη του Άγιου Τριαδικού Θεού και την συμβολή της ιατρικής επιστήμης μπορούμε να διαχειριστούμε τις δυσκολίες που θα προκύψουν από όλη αυτή την υγειονομική κρίση. Οι ιοί και τα μικρόβια ήταν, είναι και θα είναι οι υποτακτικοί του Θεού, ο Οποίος πάντα θα τα αξιοποιεί για το συμφέρον της ανθρωπότητας. Κάνοντας το ανθρωπίνως λογικό και ηθικό, να ακολουθούμε δηλαδή τις ιατρικές συμβουλές, οι οποίες θα είναι σύμφωνες με το νόμο του Θεού και την ασφάλεια των ανθρώπων, τότε πραγματικά θα έχουμε προσφέρει στους συνανθρώπους μας φιλανθρωπία, ανθρωπιά και ήθος. Ναι στα εμβόλια, αρκεί αυτά να διασφαλίζουν την υγεία μας και όχι πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας και οι μάσκες!
Η χριστουγεννιάτικη αγωνία του μητροπολίτου Καναδά
Το πάθημα θα μας γίνει μάθημα;
Να βρούμε και να ακολουθήσουμε τις “μεμονωμένες και απομονωμένες φωνές” που προσβάλει ο κ. Κονιδάρης
Επιστολή Μητροπολίτου Κυθήρων προς την Ιεράν Σύνοδον
Αγιορείτικη Ιλαροτραγωδία
Μαζί με την Εκκλησία, έστω και αν πλανάται;
Προ των πυλών το εμβόλιο της Νέας Εποχής
Η Αναισθησία της Ιεραρχίας που έκλεισε τους Ναούς, κορυφώνεται. Πρόσκληση σε δημόσιο διάλογο
Συνοδικότητα ή φασισμός;