Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται και αγαπάει την Ορθοδοξία, διαχωρίζει τη θέση του από τον σορό αυτών των βλάσφημων ενεργειών και φυσικά δεν εννοούμε μόνο τις κάρτες στους ναούς, γεγονός που τους εξισώνει με ένα σούπερ μάρκετ…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Κλήρος και λαός χρειάζονται κατεπειγόντως “επανακατήχηση”. Όπως η Νέα Τάξη Πραγμάτων προσδοκά τη “μεγάλη επανεκκίνηση”, είναι η ευκαιρία των ορθοδόξων να κατηχηθούν εκ νέου. Σε μια χρονική περίοδο όπου η λαίλαπα του φόβου του κορονωϊού έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της, η ανάγκη του κόσμου να εκκλησιαστεί για να λυτρωθεί απ’ όλο αυτόν φόβο, γίνεται πιο έντονη από ποτέ. Υπάρχουν όμως όλοι αυτοί οι οποίοι θα καλύψουν αυτήν την ανάγκη ή τελικά με τις νέες κυβερνοεκκλησιαστικές τακτικές εμπαίζεται το θρησκευτικό μας συναίσθημα, με αποτέλεσμα ο κόσμος να χωρίζεται σε παρατάξεις και οι περισσότεροι να απομακρύνονται, όχι μόνο από την ορθόδοξη λατρεία αλλά ακόμα και από την ουσία της ορθόδοξης πίστης;

Νέα ήθη, νέα έθιμα εισάγονται καθημερινά στις εκκλησίες μας. Με το αριθμό των 20 ατόμων να είναι ο μέγιστος επιτρεπτός αριθμός των πιστών μέσα στο ναό, εκκλησία στην Μενεμένη εφάρμοσε το εξής τραγελαφικό μέτρο. “Kάθε πιστός που έμπαινε στην εκκλησία έπαιρνε κάρτα εισόδου και όταν τα άτομα εντός του ναού έφτασαν τα 20, τοποθετήθηκε στην είσοδο μια κόκκινη κορδέλα ώστε να μην μπορεί να εισέλθει παραπάνω κόσμος. Κάθε πιστός που αποχωρούσε, άφηνε την κάρτα για να την πάρει ο επόμενος ώστε να εισέλθει για να παρακολουθήσει την λειτουργία”.

Εδώ έχουμε να κάνουμε πλέον με ορθολογιστές Ιερείς και Μητροπολίτες, που φτάνουν στο σημείο να εξισώνουν τους Ιερούς Ναούς με τα σούπερ μάρκετ δίνοντας στους πιστούς κάρτες εισόδου και υποχρεώνοντάς τους να συμμετέχουν σε όλη αυτή τη βλάσφημη φαρσοκομωδία. Και τι να κάνει ο πιστός; Αγώνα δρόμου, ποιος θα μπει πρώτος στην εκκλησία; Ή να κάθεται απ’ έξω με κλειστές πόρτες σαν ανεπιθύμητος; Έτσι, σαν φυσικό επακόλουθο οι πιστοί απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο από οποιαδήποτε τέλεση των Ιερών μας Ακολουθιών, αφού αναγκάζονται να φύγουν από την Θεία Λατρεία. Μήπως, όμως, τελικά αυτός είναι ο στόχος;

Μέχρι και τα σούπερ μάρκετ βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα από τις εκκλησίες. Με διευρυμένο ωράριο και ανοιχτά όλες τις ώρες και δυστυχώς πολλές φορές ακόμα και τις Κυριακές. Πού καταντήσαμε; Να φτάνουμε σε σημείο να έχουμε ένα χώρο με ανεξέλεγκτο συγχρωτισμό και πόλο έλξης μικροβίων ανοιχτό όλη μέρα – κάθε μέρα και το Ιατρείο των σωμάτων και των ψυχών μας, τον Οίκο του Άγιου Τριαδικού Θεού, κλειστό και παροπλισμένο. Mα αυτό θέλουν όλοι αυτοί, οι πάσης φύσεως ορθολογιστές γιατροί, οι κυβερνητικοί και φιλοκαισαρικοί ρασοφόροι. Να μην υπάρχει στην εκκλησία η προνομιακή μεταχείριση έναντι των άλλων δραστηριοτήτων. Αν και φυσικά, όλη αυτή η σύγκριση δεν έχει κανένα νόημα.

Είδατε τι πονηρός είναι ο διάβολος; Είναι από τις φορές που ξεδιπλώνει όλη του τη μαεστρία και τη βρωμιά. Φοβίζει κλήρο και λαό με αρρώστιες και μικρόβια, τους βομβαρδίζει νύχτα-μέρα με καλά οργανωμένο σχέδιο περί μολυσμού μέσα στις εκκλησίες κι έτσι τους απομακρύνει από την πίστη. Τους τελευταίους που θα απομείνουν στους ναούς ή θα τους κάνει σαν μασκοφόρους καρναβαλιστές ή θα τους διώξει εντελώς από τους ναούς και τελικά ο στόχος του επετεύχθη. Διαίρει και βασίλευε.

Έτσι λοιπόν, όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται και αγαπάει την Ορθοδοξία, διαχωρίζει τη θέση του από τον σορό αυτών των βλάσφημων ενεργειών και φυσικά δεν εννοούμε μόνο τις κάρτες στους ναούς, γεγονός που τους εξισώνει με ένα σούπερ μάρκετ. Εννοούμε όλες εκείνες τις ενέργειες που πληγώνουν βαθιά το σώμα της Ορθοδοξίας κάνοντάς τη να φαίνεται στα μάτια των πιστών σαν κάτι συμβολικό και όχι σαν κάτι το ουσιαστικό. Η ιστορία ξεκινάει από πολύ παλιά και δυστυχώς προσκρούει πάνω στη ψευτοσύνοδο του Κολυμπαρίου, μετά την οποία άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και ρήμαξε τα πάντα ο ανεμοστρόβιλος της παναιρέσεως του οικουμενισμού. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο,τιδήποτε κίβδηλο, βλάσφημο και μιαρό άρχισε να εξαπλώνεται στο σώμα της ορθόδοξης πίστης μας προσπαθώντας να την καταστρέψει, κυρίως αλλοιώνοντας την.

Διαχωρίζουμε λοιπόν τη θέση μας από κορδελοδεμένες εικόνες, μάσκες και αντισηπτικά στους ναούς, κάρτες εισόδου και face control στον πρόναο, κουταλάκια για την Θεία Κοινωνία και ο,τιδήποτε άλλο είναι κόντρα στην Ιερά Παράδοσή μας και τους Ιερούς Κανόνες. Κρατήστε εσείς στην κάθε Μενεμένη τις κάρτες εισόδου και την κόκκινη κορδέλα κι εμείς θα κρατήσουμε τον ίδιο τον Χριστό, κάνοντας τα σπίτια μας εκκλησίες κατά το παράδειγμα του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Εσείς υπακούτε αποκλειστικά τον Καίσαρα, ενώ εμείς κυρίως τον Χριστό. Η κάρτα εισόδου για τον Παράδεισο κερδίζεται με την υπακοή στους Ιερούς Κανόνες και όχι σε βλασφημίες και ανομίες μιας άθεης και σατανοκίνητης ιατροκυβερνητικής οργάνωσης.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Τέλος στο φόβο! Ζήτω η ελευθερία!
Ιερατική σύναξη ήταν αυτή ή συνέδριο των G20;
Στο τέλος το Φως θα νικήσει!
Σιγά-σιγά, μεθοδικά και ύπουλα
– Η ημίχριστη ΔΙΣ ξαναχτυπά
– Επίσκοπος που κλείνει Ιερό Ναό είναι όντως αναίσθητος (Κανών Δ΄ τῆς Ἁγίας καί Οἰκουμενικῆς Ἑβδόμης (Ζ΄) Συνόδου τῆς ἐν Νικαίᾳ)
– Τα ασεβή ράσα – Εκδίωξη πιστών από Ναό με εντολή του ιερέα
– «Λογική καί Πίστη» – Έννοιες ασυμβίβαστες;
– Η παράβαση των εντολών του Ευαγγελίου απενεργοποιεί την Θεία Χάρη και φέρνει τους βαρβάρους στον τόπο μας
– Όταν οι Ιεράρχες παροπλίζουν τους Αγίους