Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Έχουμε εκτεθεί σε μολυσματικούς παράγοντες, χωρίς να εννοούμε φυσικά αυτούς του νέου ιού, αλλά αυτούς της διαφθοράς και  της ασέβειας, που τείνουν να πάρουν την μορφή μάστιγας και μάλιστα συγκαλυμμένης.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Συμφέροντα και αμυντικοί εν Χριστώ μηχανισμοί

Της Ελένης Καμπούρη

Δεν θα κουραστούμε ποτέ να υποστηρίζουμε και να μαχόμαστε υπέρ της μόνης Αλήθειας, αυτής του Άγιου Τριαδικού Θεού. Συνεπώς, δεν θα κουραστούμε ποτέ να υπερασπιζόμαστε το θησαυρό της Ορθοδοξίας, όσο οι δυνάμεις μας, μας το επιτρέπουν με την βοήθεια φυσικά του Πανάγαθου Θεού. Σε μια περίοδο, όπως αυτή, κατά την οποία οι δυνάμεις του σκότους προσπαθούν με όποιο τρόπο μπορούν να πληγώσουν  θανάσιμα το σώμα της Ορθοδοξίας, εμείς προσπαθούμε με τις ελάχιστες δυνάμεις μας αλλά με όπλο την προαίρεσή μας να βάλουμε ένα λιθαράκι στον καλό αγώνα υπέρ Πίστεως και Πατρίδας. 

Μέσα από αυτήν την προσπάθεια επιχειρούμε να φωτίσουμε ή να ανακαλύψουμε και τα σκοτεινά σημεία από δηλώσεις προσώπων, τα οποία δημόσια έχουν κάνει, κρύβοντας ενδεχομένως συμφέροντα ή ύποπτους σκοπούς. Και επειδή συνήθως μια πράξη ή μια δήλωση δεν κρίνεται μόνο από το πώς φαίνεται αλλά και από τα κίνητρα αυτού που την κάνει, ας μάθουμε στο μέλλον να κρατάμε μικρό καλάθι, όπως ο θυμόσοφος λαός μας πολύ εύστοχα δηλώνει. 

Ιδιαίτερη εντύπωση μας έχει προκαλέσει μια από τις τελευταίες δηλώσεις της κ. Αθηνάς Λινού, καθηγήτριας επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών. Αφήνει “σαφείς αιχμές για την αιφνίδια απόφαση της Κυβέρνησης να μην επιτρέψει την παρουσία πιστών κατά την ημέρα των Θεοφανείων στις Εκκλησίες παρά τις αρχικές της δεσμεύσεις”. Κλείνοντας το θέμα αυτό λέει με νόημα: “η απόφαση πάντως αυτή είναι ξαφνική και περίεργη. Θα δούμε τι θα γίνει”.

Αυτό που είναι λογικοφανές στην δήλωση αυτή, είναι ότι ομιλεί μάλλον με πικρία εννοώντας ότι η κυβέρνηση παρακάμπτει τους επιστήμονες και αποφασίζει μόνη της χωρίς να τους υπολογίζει. Αυτό, βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που το θέτει ως συμπέρασμα. Το έχει ξαναπεί και στο πρόσφατο παρελθόν σε συνέντευξη σε γνωστό μεγάλο κανάλι, ότι και τότε η κυβέρνηση μόνη της είχε αποφασίσει για τον τελικό αριθμό των πιστών μέσα στις εκκλησίες και ότι η επιτροπή των ειδικών δεν γνώριζε το παραμικρό για τέτοιες αποφάσεις. 

Τέτοιες δηλώσεις, λοιπόν, παραπέμπουν σε δυο εικασίες. Ή κάποιος συμπαθεί πολύ την εκκλησία ή συμβαίνει κάτι άλλο, που προφανώς μόνο αυτός που προβαίνει στις δηλώσεις γνωρίζει τι εννοεί. Γενικά πάντως η κ. Λινού έχει κάνει διάφορες δηλώσεις και πραγματικά πάντα μένουμε με την απορία, τι θέλει να πει ή τι εννοεί με αυτά που λέει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι άλλη μια πρόσφατη δήλωσή της, ότι οι Ιεροί Ναοί άνετα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως αίθουσες διδασκαλίας, αφού πρόκειται για τεράστιους χώρους και θα μπορούσε να μεταφερθεί εκεί μεγάλος αριθμός παιδιών για να γίνει το μάθημα με ασφάλεια, αφού θα τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Δεν θα σχολιάσουμε φυσικά αναλυτικά εδώ το προφανές, ότι αυτή η δήλωση είναι μεγάλο ατόπημα. Προφανώς, αυτό είναι παράλογο να λέγεται και να υποστηρίζεται ως θεμιτό, γιατί οι Ιεροί Ναοί ανοικοδομήθηκαν για συγκεκριμένο σκοπό. Την τέλεση της Θείας Λατρείας και όχι για τέτοιου είδους εκδηλώσεις ή ακόμη χειρότερα για την τέλεση συναυλιών ή άλλων δρώμενων, που κατά καιρούς έχουμε δει να λαμβάνουν χώρα μέσα στους Ναούς μας. Σε παλαιότερα χρόνια, φυσικά και γινόταν εν κρυπτώ η διδασκαλία στους Ναούς αλλά τότε ούτε ελευθερία υπήρχε, ούτε σχολικά κτήρια για να γίνει εκεί η εκπαιδευτική διαδικασία. Πάντως, είναι εξωφρενικό και τραγελαφικό οι Ιεροί Ναοί να μένουν κλειστοί για τις Ιερές Ακολουθίες αλλά να υπάρχει η πρόταση να ανοίξουν ως αίθουσες διδασκαλίας. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε δηλαδή διασπορά του ιού ενώ στην δεύτερη όχι; Τέτοιες θέσεις καταδεικνύουν το μέγεθος της πλάνης στην οποία έχουν περιπέσει γιατροί και πολιτικοί. Οπότε ας μην φλυαρούμε άσκοπα και ας μη μπερδεύουμε τον κόσμο με οικουμενιστικές παραφιλολογίες. 

Επειδή, λοιπόν, από διάφορες δηλώσεις, όπως αυτές της κ. Λινού, έχουμε καταλάβει ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι θέλει κατά περιπτώσεις, χωρίς να ενημερώνει ή να συμβουλεύεται την επιτροπή των γιατρών, έχουμε την αίσθηση ότι καλό θα ήταν η Εκκλησία να μην εμπλακεί σε παιχνίδια πολιτικά ή σε διαμάχες και συμφέροντα μεταξύ επιστημόνων και πολιτικών. Ας τα βρουν μεταξύ τους, γιατί η Εκκλησία δεν είναι προς εκμετάλλευση και φυσικά ο ρόλος της δεν ταιριάζει με τέτοιου είδους ενέργειες. Προσπαθώντας η ΔΙΣ να δείξει ένα ανθρώπινο πρόσωπο, ας περιοριστεί σε αυτό που θα έπρεπε να ξέρει να κάνει καλά. Να ορθοτομεί τον Λόγο της Αλήθειας και να διακονεί τον άνθρωπο, δείχνοντάς του τον δρόμο για την Ουράνια Βασιλεία. Ας μην εμπλακεί σε αντικρουόμενα συμφέροντα και ας μην γίνει συνένοχος στην καταπάτηση της Θείας Λατρείας. Αν κάποιοι ονειρεύονται να εξαφανίσουν τις λειτουργίες των εκκλησιών με πρόσχημα την φιλανθρωπία, να ξέρουν ότι αυτό δεν είναι θεάρεστο, ο πιστός λαός δεν το εγκρίνει και έχει αρχίσει να το αντιλαμβάνεται. Οπότε, το να τα βάζει κανείς με τον Θεό και να δοκιμάζει την υπομονή Του, δείχνει αφενός μεν ότι είναι άφρων και αφετέρου δείχνει πόσο πολύ μισεί τον άνθρωπο. 

Την στιγμή λοιπόν αυτή ζούμε το “αποφεύγετε αλλήλους” και όχι το “αγαπάτε αλλήλους”. Έχουμε μάθει να υπακούμε σε ο,τιδήποτε φαίνεται λογικό και σωστό, χωρίς να εξετάζουμε αν τελικά αυτό λειτουργεί για το καλό μας. Πρώτα για το πνευματικό μας καλό και έπειτα για το καλό της υγείας μας. Έχουμε εκτεθεί σε μολυσματικούς παράγοντες, χωρίς να εννοούμε φυσικά αυτούς του νέου ιού αλλά αυτούς της διαφθοράς και  της ασέβειας, που τείνουν να πάρουν την μορφή μάστιγας και μάλιστα συγκαλυμμένης. Είναι δε τόσο μεγάλη η υπερεξουσία αυτών των δυνάμεων, που έφτασαν σε σημείο να εφαρμόσουν μια νέα επιστημονική μέθοδο, αυτή της τιμωρίας-εκδίκησης-αντιποίνων. Διάφοροι επιστήμονες ή πολιτικοί περνούν στην αντεπίθεση (γιατί τόλμησαν κάποιοι να παραβούν τα δουλικά lockdown) και επιτίθενται σε πιστούς που “τόλμησαν” να βγουν από το σπίτι τους και να πάρουν τον Αγιασμό από τις εκκλησίες κατά την πρόσφατη εορτή των Θεοφανείων. Απειλούν με νέες απαγορεύσεις, γιατί μετά από αυτό δήθεν θα επέλθει ένα είδος μαζικής καταστροφής του ανθρώπινου είδους. Ωστόσο, οι ίδιοι δεν έβγαλαν άχνα για τις πολιτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν μερικές εβδομάδες και συνεχίζουν να εθελοτυφλούν μπροστά στην αθρόα προσέλευση των πολιτών στα σούπερ μάρκετ, στις λαϊκές αγορές, στις τράπεζες, στα ταχυδρομεία, στα αστικά λεωφορεία ή στις ουρές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων περιμένοντας να κάνουν τα γνωστά πλέον rapid tests. 

Άρχισε, λοιπόν, ο κόσμος να αποκτά κρίση και συνείδηση έστω και αργά. Άρχισε να αναπτύσει αμυντικούς μηχανισμούς, διαφορετικούς από αυτούς που του προτείνουν και αυτό για κάποιους είναι άκρως ενοχλητικό. Αρνούμαστε να γίνουμε κου-κλουξ-κλαν, επειδή αυτό θα τους βόλευε. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της “εμβολιομαχίας” ή της “εμβολιοφιλίας”, γι’ αυτό και δεν μας αγγίζει το παραλήρημά τους. Ο εμβολιασμός αποτελεί ιατρική πράξη και δεν είναι υποχρεωτικός αλλά ξέρουμε ότι προσπαθούν να μας τον επιβάλλουν εκβιαστικά. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στο Θείο Νόμο και όλοι θα κριθούμε για τις επιλογές μας. Όσο και να θέλουν να μας μεταμορφώσουν σε άβουλα όντα δεν θα το πετύχουν, γιατί “Ει ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών”.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Η κ. Λινού μάλλον εννοούσε «Βεβαίως και θα κοινωνούσα… αλλά θα κολλούσα»
– Όμοιος ομοίω αεί πελάζει και τα τακίμιασε η Λινού με τον Πατριάρχη!