Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Δεν είμαι άλογο ζώο, για να με ενδιαφέρει μόνο πώς θα επιζήσω βιολογικά.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Ε, όχι λοιπόν! Δεν είναι όλη μας η ζωή ένα σούπερ μάρκετ και η εκπαίδευση σ’ έναν άψυχο υπολογιστή. Υπάρχουν πολλά και πέρα από αυτό. Αρνούμαι να δεχτώ ότι θα περάσει η ζωή μου τρώγοντας, πίνοντας, παρακολουθώντας τα νέα μέσα από ένα άψυχο κουτί τηλεόρασης ή υπολογιστή και η μοναδική μου επαφή με τον έξω κόσμο θα είναι αυτή του σούπερ μάρκετ χαζεύοντας μουστάρδες και βούτυρα. Ο Θεός δε με δημιούργησε για να βγαίνω να τρώω και να ξανασυνδέομαι στο wi fi. Δεν είμαι άλογο ζώο για να με ενδιαφέρει μόνο πώς θα επιζήσω βιολογικά. Έχω μια ψυχή που θέλει φροντίδα και μια καρδιά που έχει ανάγκη τα αιώνια και τα άφθαρτα. Αυτή τη ψυχή ποιος θα τη φροντίσει και ποιος θα τη μπολιάσει με το αθάνατο εμβόλιο της Θείας Κοινωνίας; Γιατί μου τα στερούν;

Έχω ανάγκη να ονειρευτώ, να διασκεδάσω ευπρεπώς, να λειτουργηθώ κανονικά, θεάρεστα και νόμιμα στον Ιερό Ναό που μου αρέσει κι όχι σε αυτόν που θα μου επιβάλλουν. Θέλω να τρέξω, να αναπνεύσω φρέσκο, καθαρό αέρα, να αγκαλιάσω τους φίλους και συγγενείς μου, να επισκεφθώ τους οικείους μου χωρίς να φοβάμαι το πρόστιμο που θα μου επιβληθεί. Να αφήσω το παιδί μου να παίξει ανέμελο στην γειτονιά, να μπορώ να πάω μια βόλτα στη θάλασσα ή στο βουνό, χωρίς να φοβάμαι ότι θα έρθουν να με ξυλοφορτώσουν επειδή το τόλμησα. Δεν θέλω μια εκδρομή στη φύση ή σε μια άλλη πόλη να είναι ποινικό αδίκημα. Ακόμη και αν πρέπει να αρρωστήσω, αν αυτό επιτρέψει ο Θεός, να μην φοβάμαι ότι θα με κλείσουν σε ένα νοσοκομείο χωρίς επαφή με τους οικείους μου και με υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία θα με τελειώσουν με το ζόρι, μόνο και μόνο επειδή κάποιοι θα εμπορευτούν τον θάνατό μου και θα τον κάνουν σημαία στα ΜΜΕ. Θέλω να μπορώ να ακουμπήσω σαν ετοιμοθάνατη τις αμαρτίες στον πνευματικό μου και να ξέρω ότι, απ’ ο,τιδήποτε κι αν επιτρέψει ο Κύριος να φύγω, θα φύγω έτοιμη, εξομολογημένη, κοινωνημένη και το άψυχο σώμα μου θα τακτοποιηθεί σύμφωνα με την ορθόδοξη πίστη μου κι όχι σε πλαστικές σακούλες, λες και είμαι ένα κομμάτι κρέας προς απόσυρση τυλιγμένο σε μεμβράνη τροφίμων.  

Την ζωή μου την ορίζω εγώ στο μέτρο που μου αναλογεί και φυσικά ο Κύριός μου και Θεός μου, σύμφωνα με το πώς Εκείνος κρίνει ότι συμφέρει την ψυχή μου. Αρνούμαι να δεχτώ ιατρικές παρεμβάσεις στο σώμα μου, που αυτοί που θα κρίνουν ότι τις χρειάζομαι, δεν θα παίρνουν την ευθύνη των παρενεργειών των φαρμάκων που θα βάλω στο σώμα μου. Είναι δυνατόν να δεχτώ να μπολιαστώ μ’ ένα σκεύασμα το οποίο περιέχει ιστό από εκτρωμένα έμβρυα; Τι ψυχή θα παραδώσω, όταν συναινώ σε κάτι τέτοιο; Πού είναι η ηθική; Τη γνωρίζουμε σαν έννοια; Εγώ θα αποφασίσω πώς θα διαθέσω το σώμα μου και είναι δικαίωμά μου να υπακούσω τον Δημιουργό μου για το πώς θα ζήσω και θα πορευθώ. 

Ο Φιλεύσπλαχνος Δημιουργός μας, μου έκανε ένα πολύτιμο δώρο και με έκανε μητέρα σε ένα υπέροχο πλάσμα, το οποίο μπορεί βέβαια να δυσκολεύεται σε κάποιους τομείς της ζωής του αλλά έχει δικαίωμα να ζήσει την ζωή που του αξίζει και του ταιριάζει κι όχι αυτή που θα του επιβάλλουν τηλεγιατροί, άθεοι κυβερνώντες, αιρετίζοντες Επίσκοποι, ανήθικοι δημοσιογράφοι και μια φοβισμένη κοινωνία. Κι αν είναι προορισμένο από τον Θεό να ζήσουμε μέσα σ’ αυτήν την θολούρα και την μαυρίλα ενός φασιστικού καθεστώτος, τουλάχιστον να μπορούμε να έχουμε την ελευθερία της ευπρεπούς έκφρασης, της αυτοδιάθεσης και να μην φοβόμαστε για τα πιστεύω και τις αντιλήψεις μας. 

Από τον πατέρα μου έμαθα να αγαπώ το διάβασμα και την ελευθερία του να εκφράζομαι, και ευτυχώς αυτό δεν σκοπεύω να το εγκαταλείψω. Δεν σκοπεύω να τα παρατήσω, γιατί, δόξα τω Θεώ, βρήκα πνευματικό πατέρα ορθόδοξο και παραδοσιακό, που με στηρίζει και με ενθαρρύνει να το κάνω. Θέλω τη ζωή μου πίσω, για να μπορέσω να απολαύσω όσα ο Χριστός δημιούργησε για την δική μου ευημερία και ασφάλεια και για να μπορώ να δοξάζω μέρα-νύχτα το Άγιο Όνομά Του. Να μπορώ να απολαύσω τα μικρά ή τα μεγάλα που μου δίνει, για να μπορώ να ταπεινωθώ μέσα από τις δυσκολίες που επιτρέπει για το καλό μου. Γιατί μόνο Εκείνος ξέρει και θέλει το καλό μου και όχι ένας Καίσαρας που Τον μισεί και Τον καταδιώκει κάθε λεπτό. 

Αρνούμαι να επιτρέψω στον Καίσαρα να παίξει με την ψυχή μου και να με μετατρέψει σ’ ένα καταθλιπτικό άτομο, γεμάτο ψυχικές διαταραχές ή ανασφάλειες και ενοχές. Θα στεναχωρηθώ μόνο όταν λυπήσω τον Άγιο Τριαδικό Θεό μου και το συνάνθρωπό μου. Αρνούμαι να επιτρέψω στο Καίσαρα να παίξει με την επαγγελματική μου πορεία και να μου στερεί τα απαραίτητα προς το ζειν. Δεν έχουν όλοι την τύχη να είναι δημόσιοι υπάλληλοι και φυσικά υπάρχουν οικογένειες που ξαφνικά βρέθηκαν στο δρόμο, επειδή όλοι οι “για το καλό σας” τους έκλεισαν τις οικογενειακές τους επιχειρήσεις, το μοναδικό πόρο από τον οποίοι έβγαζαν αξιοπρεπώς το ψωμί τους. Δεν αντέχω να βλέπω το διπλανό μου να υποφέρει από πείνα, ανέχεια, θλίψη και μαρασμό, επειδή κάποιοι, ως καλύτερο και αποτελεσματικό μέτρο προστασίας μας από ιούς και βακτήρια, θεώρησαν ότι είναι οι  ατελείωτοι και επαναλαμβανόμενοι εγκλεισμοί. Οι θεραπείες και τα φάρμακα που δημιουργήθηκαν και έχουν πάρει έγκριση από τον ΕΜΑ και ήδη τα έχει προμηθευτεί όλη η Ευρώπη, πού είναι; Γιατί τα αποκρύπτουν; 

Θέλω λοιπόν τη ζωή μου πίσω και τη ζωή της οικογένειάς μου και των συνανθρώπων μου. Δεν έχουν το δικαίωμα να παίζουν με τη ψυχή μας και την καθημερινότητά μας. Δεν τους εμπιστεύομαι, όποιο κόμμα κι αν εκπροσωπούν ή όποιο χώρο κι αν υπηρετούν. Δόξα τω Θεώ, δι’ ευχών των Αγίων Πατέρων ημών, έχω ακόμα την ικανότητα να κρίνω και να αποφασίζω ποιος θέλει το καλό μου και ποιος με κοροϊδεύει. Κι αν σφάλλω σε αυτό, ο καλός Θεός μου έχει δώσει απλανή πνευματικό οδηγό, τον οποίο θα ακολουθήσω και ο οποίος με βοηθάει να ξεκαθαρίζω τις λάθος επιλογές μου και πράξεις μου. Είμαι ενήλικη και μπορώ να αποφασίζω εγώ για τις επιλογές μου και να δέχομαι τα λάθη μου αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεών μου. Ο Θεός κι εγώ θα ορίσουμε την ζωή μου και κανείς άλλος. Υπακούω στους νόμους του Καίσαρα, αρκεί να μην έρχονται ενάντια στους νόμους του Δεσπότη και Παντοδύναμου Θεού. Τέλος στην τρομοκρατία, στην επιλεκτική ενημέρωση και στον φασισμό. Τέλος στο φόβο! Ζήτω η ελευθερία!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra