Άρθρο της Παναγιώτας Κεμανετζή
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Συστράτευση Μητροπολιτών για καθολικό εμβολιασμό ιερέων…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το εγκύκλιο Σημείωμα του Μητροπολίτη

Στις 10/12/2021, ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος απευθύνθηκε, με επείγον εγκύκλιο σημείωμα σχετικά με τον κορωνοϊό και τον μη εμβολιασμό κληρικών και πιστών, στους κληρικούς της Iεράς Mητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Έχοντας γνωστοποιήσει τις απόψεις του σχετικά με το ζήτημα αυτό, τον περασμένο Αύγουστο, επανήλθε ξανά με πιο αυστηρό τόνο, απαγορεύοντας οποιαδήποτε αναφορά στον COVID-19 και στον μη εμβολιασμό, είτε στα πλαίσια του κηρύγματος, είτε στα πλαίσια του μυστηρίου της εξομολόγησης, είτε σε οποιαδήποτε άλλη περίσταση προσωπικής επικοινωνίας με τους ενορίτες.
Επισήμανε δε, ότι αν πληροφορηθεί από τους ίδιους τους πιστούς πως δεν τηρήθηκε αυτή η απαγόρευση, τότε θα γίνει άρση της δυνατότητας για κήρυγμα και Ιερά εξομολόγηση στον ιερέα που δε θα τηρήσει τις εντολές.
Τέλος, ενημέρωσε ότι θα εξετάσει, μία προς μία, τις περιπτώσεις των κληρικών που δεν εμβολιάστηκαν, αφήνοντας μια υπόνοια για αναγκαστικό εμβολιασμό, καθώς «τα περιθώρια έχουν στενέψει».

Πανομοιότυπη η συστράτευση και άλλων Μητροπολιτών 

Στο ίδιο μήκος κύματος με τους Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και Δράμας κ. Παύλο, ο Σεβασμιώτατος Δημητριάδος προσανατολίζεται προς την τέλεια ευθυγράμμιση μαζί τους, καθώς, «μετά πατρικών ευχών και αγάπης», αναγκάζει τους ιερείς να μετράνε τα λόγια τους σχετικά με τον κορωνοϊό και τον μη εμβολιασμό. «Μετά αγάπης» θα εκμαιεύει από πληροφοριοδότες πιστούς το αν τηρούνται οι εντολές και, «μετά αγάπης» θα αφαιρεί το δικαίωμα του κηρύγματος και της Ιεράς εξομολογήσεως του ιερέα, σαν να πρόκειται για αιρετικό ιεροκήρυκα που αποπροσανατολίζει τον πιστό από την Ορθοδοξία και πρέπει να περιοριστεί. «Μετά πατρικής αγάπης», επίσης, θα απαγορεύσει την αυτοδιάθεση του σώματός του σε κάθε ανεμβολίαστο ιερέα, σε ένα καθόλα πειραματικό σκεύασμα. Στην ανάγκη, θα προβεί -πάντα ως «νουθετών πατέρας»- σε αναγκαστικό μαζικό εμβολιασμό, ωσάν οι ιερείς να είναι τσιπούρες σε ιχθυοκαλλιέργεια.

Νέα δεδομένα: Μήπως τελικά χρήζουν αναθεώρησης οι εγκύκλιοι των Ποιμεναρχών ;

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης δε θέλησε να πληροφορηθεί το γεγονός ότι η εφαρμογή έκαστου φαρμακευτικού σκευάσματος, ειδικά αυτού που βρίσκεται υπό κυλιόμενη διαδικασία αδειοδότησης, χρήζει πάντα εξατομικευμένης εφαρμογής και δε γίνεται με το ζόρι σε κανέναν. Ούτε ενημερώθηκε ότι το έγκριτο επιστημονικό περιοδικό The Lancet παραδέχτηκε πως δεν έχουν κανένα νόημα τα τιμωρητικά μέτρα, αφού και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν κανονικά. Τα όμοια εξέφρασε και η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας κ. Λινού, καθώς επίσης και άλλοι επιφανείς καθηγητές Ιατρικής.

Απεναντίας, κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού (μετά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου προφανώς) αποφάσισε να τηρήσει τυφλά τα μέτρα, χωρίς να φαίνεται αν έχει αναλογιστεί το σωστό ή το λάθος της επιβολής.

Άξιο αναφοράς είναι και ένα άλλο συμβάν που έλαβε χώρα πριν από λίγες μέρες, εκ πρώτης ανάγνωσης μη σχετικό με την εγκύκλιο του κ.Ιγνατίου: είδαμε τον Πάπα Φραγκίσκο να καταφθάνει στη χώρα μας και να συγχρωτίζεται με τους αρχηγούς του Ελληνικού κράτους και της Εκκλησίας, χωρίς να τηρεί δύο πολύ βασικά μέτρα: μάσκα και αποστάσεις. Κανένας, ωστόσο, Μητροπολίτης δεν διαμαρτυρήθηκε για αυτήν την προφανέστατη καταπάτηση των μέτρων από τους πρώτους πολίτες των δύο χωρών, τον Αρχιεπίσκοπο και τον Πάπα (ο οποίος μάλλον είχε ισχυρή «αντιική» δράση στο πέρασμά του από την Ελλάδα). Ούτε καν οι Σεβασμιώτατοι Δημητριάδος, Μεσσηνίας και Δράμας, που είναι τόσο… πατρικοί και νομοταγείς.

Όμως, τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει σημασία, αφού, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, η μη τήρηση των μέτρων αποσιωπήθηκε, με άπαν το κοινό να εθελοτυφλεί σαν να μην έγινε ποτέ τίποτα το μεμπτό.

 Ως εκ τούτου, ερωτήματα προκαλεί το γιατί να εξαντλείται επιλεκτικά όλη η αυστηρότητα στους ιερείς που αρνούνται να συμμορφωθούν σε μέτρα, τα οποία, σύμφωνα με τις προαναφερόμενες επίσημες πηγές, καμιά υγειονομική λογική δεν έχουν. Ίσως, όμως, και να υπάρχει εξήγηση: ο διωγμός των Ιερέων που δεν υποτάσσονται στις εντολές της Νέας Τάξης (και στην Πανθρησκεία) ξεκίνησε. Και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες για ακόμα μια φορά.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ο Συνταγματικός πατριωτισμός του Μητροπολίτη Δημητριάδος
– Μητροπολίτης Δημητριάδος: Κανείς δεν καταδιώκει την πίστη μας και κανείς δεν θέλει να σταματήσει…
– Δημητριάδος: «Δε διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία»