Άρθρο της Κωνσταντίνα Κοσμίδου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ορθόδοξοι αλλά και εκπρόσωποι αιρετικών ευλόγησαν δημοσίως την πόλη του Μονάχου…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Μόναχο για τα 864α γενέθλια της πόλης με την παρουσία του Συμβουλίου των Χριστιανικών Εκκλησιών Μονάχου.

Η είδηση αναφέρει ότι ορθόδοξοι αλλά και εκπρόσωποι των αιρετικών “εκκλησιών”, της ρωμαιοκαθολικής και της ευαγγελικής, ευλόγησαν δημοσίως την πόλη του Μονάχου για μια αρμονική συμβίωση μεταξύ των λαών και φυσικά ευχήθηκαν ειρήνη στον κόσμο.

Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Γερμανίας ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο οποίος ανέγνωσε στα ελληνικά το ψαλμικό χωρίο: «ἀναγγεῖλαι ὅτι εὐθής Κύριος ὁ Θεός ἡμῶν καί οὐκ ἔστιν ἀδικία ἐν αὐτῷ» (Ψαλμός 92), καθώς επίσης και μια σύντομη ευχή για το καλό της πόλης. Σημειώνεται ότι οι στίχοι του ψαλμού αναγνώστηκαν σε διάφορες γλώσσες (γερμανική, αγγλική, γαλλική, ελληνική, ρωσική, κοπτική, ισπανική, αραβική και με το βαυαρικό γλωσσικό ιδίωμα).

Δυστυχώς, ο Οικουμενιστικός κατήφορος και οι βλάσφημες πρακτικές της Ι.Μ. Γερμανίας φαίνεται ότι δεν έχουν τέλος. Η Ιερά Παράδοση και η Ορθόδοξη Πίστη βάλλονται συνεχώς από την παναίρεση του Οικουμενισμού.

Παρατίθενται παρακάτω αποφάσεις της ηγεσίας του μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνου, οι οποίες επιβεβαιώνουν την οικουμενιστική-αιρετική του πολιτική.

Ήδη από το 1975 καθιερώθηκε η διαπολιτισμική Εβδομάδα στη Γερμανία, με πρωτοβουλία των τριών “εκκλησιών”, όπου λαμβάνουν χώρα πολυάριθμες εκδηλώσεις με θέμα τους μετανάστες και πρόσφυγες.

Επιπλέον, το 2019 είδαμε Εσπερινό με τη συμμετοχή αιρετικών για την έναρξη του 50ου Ιερατικού Συνεδρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας.

Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν στιγμιότυπα όπου ο Παπικός Επίσκοπος μοίρασε Αντίδωρο στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στο Άαχεν Γερμανίας.

Από τις κορυφαίες στιγμές του εν λόγω Επισκόπου ήταν η στιγμή που δέχθηκε από παπικό επίσκοπο “ευλογία” με ορθόδοξο αγιασμό!

Ο πνευματικός μας πατέρας, π. Νικόλαος Μανώλης, ορμώμενος από το συμβάν έγραψε στο άρθρο του «Το ύδωρ το αλλοιούμενον»: «Ὁ εἰς τῦπον Χριστοῦ σύγχρονος διάδοχος δέν προσφέρει πλέον στή Σαμαρείτιδα τό Ὑδωρ τό ζῶν τό ἁλλόμενον εἰς ζωὴν αἰώνιον, διότι δέν τό ψηλάφισε καί δέν τό κατέχει. Ἀντ’ αὐτοῦ λαμβάνει ἀπό ἐκείνη τό ὓδωρ τό ἀλλοιούμενον. Μέ αὐτό “εὐλογεῖται” καί “ἁγιάζεται”. Μέ αὐτό ἀντικαθιστᾶ τή Χάρη τῆς Μυστικῆς Θεολογίας».

Μη λησμονούμε την περίοδο πανδημίας του κορωνοϊού όπου επιβλήθηκαν αντίχριστα μέτρα από τις πολιτικές δυνάμεις χωρίς να υπάρξει αντίλογος από την Ι.Μ. Γερμανίας. Αντίθετα εκείνη εισήγαγε άμεσα τις βλάσφημες αποφάσεις και πρακτικές, όπως ήταν η απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας στους πιστούς, η αλλαγή του τρόπου μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας με πρόσχημα τη χρήση της Αγίας Λαβίδας και την απαγόρευση του ασπασμού των Αγίων εικόνων.

Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου σε προηγούμενες εκδηλώσεις προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, φυσικά με την παρουσία αιρετικών, αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η συμμετοχή και συμβολή του Καρδιναλίου στη παρουσίαση συνιστά θαυμάσιο τεκμήριο της προόδου του οικουμενικού διαλόγου».

Είναι γνωστή λοιπόν η τοποθέτηση της Ι. Μ. Γερμανίας στο φλέγον θέμα πίστεως, αυτό της παναίρεσης του οικουμενισμού. Ήδη οι πιστοί είναι συνηθισμένοι στην εικόνα και την ιδέα αιρετικών εντός της Ορθοδόξου Εκκλησίας, καθώς ταυτόχρονα κατηχούνται με τις αντιλήψεις πως οι θρησκείες είναι μυριάδες μονοπάτια που οδηγούν σε έναν Θεό, οι διαφορές μεταξύ “εκκλησιών” φαίνονται αμελητέες, η αγάπη μεταξύ των ανθρώπων μας ενώνει… απρπϋπόθετα.

Άραγε επόμενο βήμα είναι ο κοινός εορτασμός του Πάσχα ή μήπως το κοινό ποτήριο βρίσκεται προ των πυλών κι εμείς κλείνουμε τα μάτια;

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης σε σχετικό του άρθρο αναφέρεται στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, ο οποίος τοποθετείται για τις αιρέσεις και τα σχίσματα:“Σέ ἐγκωμιαστική του ὁμιλία στόν Ἅγιο Μελέτιο Ἀντιοχείας, ὁ ὁποῖος προήδρευσε τῆς Β´ Oἰκουμενικῆς Συνόδου στήν Kωνσταντινούπολη, πού ἔθεσε τέρμα στήν δράση τῶν ἀντιτριαδικῶν αἱρέσεων καί ὁλοκλήρωσε τό σύμβολο τῆς πίστεως, ἀναφέρεται στήν ἐπιτυχῆ ἀντιαιρετική του δράση, ἡ ὁποία τοῦ ἐστοίχισε διωγμούς καί ἐξορίες. Μόλις ἀνέλαβε, λέγει, τήν θέση τοῦ ἐπισκόπου, ἀπήλλαξε τήν Ἀντιόχεια ἀπό τήν αἱρετική πλάνη· «αἱρετικῆς τήν πόλιν ἀπήλλαξε πλάνης, καί τά σεσηπότα μέλη καί ἀνιάτως ἔχοντα τοῦ λοιποῦ σώματος ἀποκόψας, ἀκέραιον τήν ὑγείαν ἐπανήγαγε τῷ πλήθει τῆς Ἐκκλησίας». Kαί μόνον αὐτή του ἡ θέση εἶναι ἀρκετή, γιά νά δείξει πῶς πρέπει νά ἀντιμετωπίζεται ἡ αἵρεση, ὡς διαστροφή τῆς ἀλήθειας καί ὡς ἀρρώστια στό σῶμα τῆς Ἐκκλησίας, σέ ὅλες τίς ἐποχές καί στήν δική μας”.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά
Ι.Μ. Γερμανίας- Η απαγόρευση της Θ. Κοινωνίας, η μεθόδευση τρόπου μεταδόσεως της, η νέα…
– Παπικός Επίσκοπος μοιράζει Αντίδωρο στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στο Άαχεν Γερμανίας [Βίντεο]
Οικουμενιστικός εσπερινός για την έναρξη του 50ου Ιερατικού Συνεδρίου της Ι.Μ. Γερμανίας
– Εκδήλωση της Ενορίας Αγίων Πάντων Μονάχου και της Ευαγγελικής Εκκλησίας Μονάχου για την Ημέρα του Πρόσφυγα