Άρθρο της Κωνσταντίνα Κοσμίδου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Για ακόμη μια φορά οι αποφάσεις της “δημοκρατικής” μας κυβέρνησης έρχονται να ξεπεράσουν κάθε όριο λογικής και ανεκτικότητας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Την ίδια εποχή που καταδικάζεται περήφανα κάθε λογής διάκριση φυλετική και κοινωνική, ο φασισμός, το bullying σε όλες τις εκδοχές του, την ίδια ακριβώς εποχή υπάρχει από τους ανωτέρους και τα ΜΜΕ κατηγοριοποίηση ηλικιακή, διαχωρισμός εμβολιασμένων και αρνητών, όπου φυσικά προβάλλονται στοχευμένα μονόπλευρες απόψεις. Η ενημέρωση έχει χάσει την αντικειμενική αναφορά γεγονότων και ειδήσεων, εφόσον ο σκοπός της πλέον δεν είναι άλλος από την προπαγάνδα και την τρομοκρατία.

Επιτρέπεται, έτσι, σε όλους το δικαίωμα άσκησης αυστηρής κριτικής και επιρροής στον εκάστοτε συνάνθρωπο, ενώ ταυτόχρονα και διαρκώς μοιράζονται ευθύνες στις μειονότητες που δεν ακολουθούν στα τυφλά τα λεγόμενα της κυβέρνησης.

Όπως ξέρουμε και από την ιστορία, χρόνια πριν, η εξουσία χρησιμοποιούσε δυο βασικούς τρόπους μεταχείρισης του λαού, το φόβο και το “διαίρει και βασίλευε”. Συνδυασμός των δύο μεθόδων πολύ έξυπνα-πονηρά βλέπουμε να εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, λόγω της επικράτησης του κορωνοϊού.

Τι είναι όμως αυτό που οι σημερινοί άνθρωποι τόσο πολύ φοβούνται;

Αυτό που καταδικάζει όσους, με χρήση της ελεύθερης βούλησης, δεν επιθυμούν τον εμβολιασμό;

Αυτό που στρέφει παιδιά ενάντια στους γονείς τους, εγγόνια ενάντια στους παππούδες;

Δυστυχώς, η απομάκρυνση από τον Θεό, η βλασφημία προς τον Ευεργέτη Κύριό μας, εξηγούν για εμάς τους Ορθόδοξους πολλά…
Η νέα εποχή που ζούμε θέλει τον άνθρωπο αυτόνομο, κυρίαρχο, σκληρό και άπληστο. Αρετές όπως η ταπεινοφροσύνη, η υπομονή, η ευλάβεια και η ευγνωμοσύνη δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο της εγωκεντρικής νοοτροπίας.

Στο βωμό του χρήματος, της δόξας και της εξουσίας δεν υπάρχει χώρος για τον Ένα..

Είναι ντροπή της κυβέρνησης, και γι’ ακόμη μια φορά δείχνει το ποιόν της  με αυτό που συμβαίνει, είναι αδικαιολόγητο για τους ανθρώπους που έχουν εργασθεί, έχουν προσφέρει στην κοινωνία, έχουν στερηθεί χρόνια για τις οικογένειες τους, τώρα να βιώνουν αυτή τη διαδικασία.

Μέχρι πόσο θα ανεχτούμε το θράσος αυτό; Πόση ανεκτικότητα ακόμα, αδερφοί μου;

Συγχαρητήρια και θερμά ευχαριστώ, προσωπικά σε όλους όσους κρατούν ακόμα γερά! Είστε πρότυπο για τους νεότερους και ευχόμαστε με τη χάρη του Θεού να αντέξετε έως τέλους! Κάτι σας πληροφορεί και το αρνείστε. Κι όμως το συναίσθημα της στέρησης είναι άσχημο, ειδικά όταν δε σου περισσεύουν… Πάρτε κι εσείς δύναμη από τους ήρωες μας υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή μήνες τώρα, κι όμως κρατάνε δυναμικά!!

Για τους νεότερους που και η σειρά τους πλησιάζει…

Αναρωτηθείτε και ακούστε άλλες θέσεις, ένας παππούς και μια γιαγιά που έχουν δουλέψει σαν τα σκυλιά δε φοβούνται, ξέρουν τι θα πει πείνα, ξέρουν τι σημαίνει φτώχεια, ξέρουν τι σημαίνει φόβος Θεού! Η ελπίδα είναι η πίστη τους! Χρειάζονται στήριξη και είμαστε μαζί τους!

Αν είναι έτοιμοι να μαρτυρήσουν με αυτόν τον τρόπο, θα τους στερήσουμε αυτή την ευκαιρία;

Αν, Θεός φυλάξει, πάθουν κάτι μετά τις δικές μας πιέσεις, θα το αντέξουμε αυτό;

Η ψυχική τους υγεία κλονίζεται από την όλη κατάσταση.
Με πολλή υπομονή και αγάπη σεβόμαστε τις αποφάσεις τους και τους προστατεύουμε από τα νύχια των αρπακτικών της σύγχρονης κοινωνίας μας.  

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra