του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Στο εν εξελίξει πραξικόπημα του κορωνοϊού την αλήθεια δε θα τη μάθουμε ποτέ. Ο φόβος έχει υποδουλώσει την ψυχή και το μυαλό των ανθρώπων.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Απαγορεύονται οι παρενέργειες

Κοσμίδης Ελευθέριος 
Μέλος του Δ.Σ. του Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου 
Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής 
www.agiosiosif.gr

Όταν για ένα ζήτημα παγκόσμιας κλίμακας, έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές, κάθε κριτική θα πρέπει να είναι προσεκτική και διπλά φιλτραρισμένη. 

Δημοσιεύματα για παρενέργειες του εμβολίου που θα σώσει τον κόσμο απαγορεύονται. Την αλήθεια δε θα τη μάθουμε ποτέ και αυτό οφείλεται σε μία τραγική διαπίστωση. 

Από όποια οπτική και αν εξετάσουμε το ζήτημα, θα διαπιστώσουμε μια πρωτοφανή συνθήκη που χαρακτηρίζει το φαινόμενο ότι όλοι έχουν δίκιο.

ΟΣΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΝ: Έχουν δίκιο, ο πόνος είναι πολύς, ο κορωνοϊός είναι απειλή και η βλακεία τως άσχετων τους εξοργίζει αφάνταστα. Φοβούνται και με το δίκιο τους. 

ΟΣΟΙ ΑΣΘΕΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΑΝ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ COVID: Αν και δεν είναι ολόϊδιες οι εμπειρίες, το βίωμα των ανθρώπων αυτών είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ούτε μπορεί ούτε πρέπει να προσπαθούμε να τους βγάλουμε τρελούς. Φοβούνται με το δίκιο τους.

ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΙΣ COVID ΚΛΙΝΙΚΕΣ: Αυτοί κι αν έχουν δίκιο. Για αυτούς τα κανάλια, οι πολιτικοί, οι επιτροπές, οι ψεκασμένοι, όλοι μα όλοι απλά είναι έξω από το χορό. Αυτοί δίνουν μάχη σώμα με σώμα με το Χάροντα, με φάρμακα και με εμβόλια, υπερασπιζόμενοι τους ασθενείς το καταδύναμη. Σεβασμός. Ο δικός τους φόβος είναι σύμφυτος με τη δουλειά τους.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ:

Πακτωλός χρημάτων, πλάτες από μεγαθήρια της οικονομικής ζωής του πλανήτη και ασφυκτικά χρονικά περιθώρια αγωνίζονται να βρουν το εμβόλιο που θα ανασχέσει την πορεία του ιού. Αφήστε τις εταιρείες, τα κέρδη και τα άλλα. Οι άνθρωποι πίσω από την έρευνα και αυτοί δίκιο έχουν. Ο φόβος της αποτυχίας δεν είναι λίγο πράγμα. 

ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ: Όσο φτάνει το πάπλωμα του ρεπορτάζ, με όσα διαβάσματα και όποια ηθική χαρακτηρίζει το κάθε κανάλι και τον κάθε ρεπόρτερ, δίκιο έχει να ασχολείται μέρα νύχτα με το θέμα. Αφού πουλάει; Αφού αφορά την κοινοτική υγεία και ασφάλεια; Θα ήταν έγκλημα να ασχολούνται με κάτι άλλο. Το να ακροβατείς στο σχοινί του φόβου για την έκτακτη είδηση και την αλήθεια είναι όντως σκληρό.  

ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ: Εδώ θα μαλώσουμε. Κατ’ αρχήν θα πρέπει να τους ζητήσουμε συγγνώμη, γιατί στατιστικά επαληθεύονται τα τελευταία πέντε χρόνια όσες ιστορίες συνομωσίας φαινόντουσαν ακραίες, εδώ και μισό αιώνα. Τώρα έχουν δίκιο, έχουν έρεισμα, τους δίνουν δικαιώματα οι ειδικοί. Κάθε φόβος τους μοιάζει να επαληθεύεται. 

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ – ΕΙΔΙΚΟΙ: Όποιος δεν καταλαβαίνει πως οι ειδικοί έχουν δίκιο, ακόμα και όταν διαφωνούν μεταξύ τους, είναι απλά επικίνδυνος. Ο φόβος των κρισιμων χειρισμων. Η έκταση και πολυπλοκότητα επιδημίας μεταλλάξεις κλπ.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ: Ποιος πολιτικός θέλει να σκάσει στα χέρια του η ωρολογιακή βόμβα μιας πανδημίας; Ακόμα και αν σημαίνει οικονομικό “θάνατο”, θα πρέπει να σταματήσουμε τον κορωνοϊό, πάσει θυσία; Για πρώτη φορά ίσως ο φόβος της επανεκλογής στοιχήθηκε πίσω από το φόβο του να μείνει στην ιστορία το όνομα τους συνδεδεμένο με μια τραγωδία. 

Ο ΠΙΣΤΌΣ ΛΑΟΣ: Δίκιο έχει να μη φοβάται και να θέλει να καταφύγει στις εκκλησίες, να μετανοήσει, να εξομολογηθεί και να κοινωνήσει Σώμα και Αίμα Χριστού. Αν επιτρέψει ο Θεός να δοκιμαστεί ένας άνθρωπος μέχρι θανάτου, τότε θα πρέπει να είναι έτοιμος, κοινωνημένος εις εφόδιο ζωής αιωνίου. Ο φόβος του να φύγουν ακοινώνητοι είναι δικαιολογημένος. 

ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ: Έχουν δίκιο να φοβούνται υπό έναν όρο: να μη πιστεύουν στο Θεό. 

Καλή μετάνοια σε όλους μας!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Τα διπλά βιβλία και ο πανικός της κ. Λινού
– Οι “άλλοι” γιατροί και η ανενόχλητη λεγεών δαιμονίων
– Χωρίς τις απαιτούμενες συνταγογραφούμενες πληροφορίες το εμβόλιο του covid-19 στη Βρετανία και τη Γερμανία
– Σε γερμανικό νοσοκομείο έγινε ευθανασία, από γιατρό, σε δύο ασθενείς που έπασχαν από λοίμωξη κορωνοϊού
– Πειραματισμός σε ανθρώπους και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας
– Εμβόλιο της σωτηρίας ή της αποστασίας;
– Mέτρα και εντός των Εκκλησιών κ. Γιαμαρέλλου;
– Έρευνα: Η Απόφαση του ΣτΕ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών και οι προεκτάσεις της
– Η κυβέρνηση με δύο νόμους μόνο, έκανε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του Covid-19
– Μήνυση για το σκάνδαλο του κορονοϊού
– Pasquale Mario Bacco: Η ομολογία ενός ιατροδικαστή
– Επιπλοκές και ένας θάνατος εθελοντή του εμβολίου του Covid-19