Του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Άλλη μια φορά η επικαιρότητα μεγεθύνει ό,τι πουλάει και φυσικά αποστρέφεται την αλήθεια των πραγμάτων, είτε λόγω εκδοτικών συμφερόντων είτε από κοντόφθαλμη ιδιοτέλεια.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Άραγε η εξαίρεση των μουσουλμάνων μαθητών της Θράκης από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, είναι το πρόβλημα;

Η παιδεία, η άμυνα, το σύστημα υγείας, η ενέργεια, οι επικοινωνίες σε μία χώρα, οφείλουν να είναι τομείς της πολιτικής που δεν θα αλλάζουν με τις κυβερνήσεις. Το Σύνταγμα της Ελλάδας καθορίζει με σαφήνεια τα όρια. Οι πολιτικοί σκερβελέδες, όμως, των σαράντα τελευταίων χρόνων στη πατρίδα μας, όχι μόνο δε συμφώνησαν ποτέ στη χάραξη εθνικής πολιτικής για ένα ζήτημα, αλλά κατάφεραν, υπηρετώντας την ιδεοληψία και τις εντολές των ξένων, να ξεπουλήσουν οι μεν και να αποδομήσουν οι δε κάθε τι Ελληνικό και Ορθόδοξο. 

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον πολιτικής αναλγησίας,  οι πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν μια πρώτης τάξης “επιχειρηματική ευκαιρία” με ιδιαίτερα στρεβλά χαρακτηριστικά, τόσο προφανή, που δεν τα καταγγέλλει κανένας πλέον. 

Εκατό χιλιάδες νέοι πελάτες κάθε χρόνο κοστολογούνται από 1500 έως και 12000 ευρώ μόνο για τα φροντιστήριά τους. Αν σε αυτό το νούμερο προσθέσουμε τα ιδιωτικά σχολεία και τα “μαύρα”χρήματα που διακινούνται δεξιά και αριστερά σε ιδιαίτερα, προσανατολισμούς (ναι ναι μέσα στο συρφετό ανήκω κι εγώ), coaching, διατροφολόγους, διαιτολόγους και στατιστικολόγους, βλέπουμε πόσο μεγαλώνει η κοινωνική ομάδα που περιστρέφεται γύρω από τις πανελλαδικές. 

Αν ερευνήσουμε λίγο ακόμα, θα βρούμε και δημοσιογράφους – κινδυνολόγους, εκγυμναστές, ψυχολόγους, ψυχιάτρους, εκδότες και βιβλιοπώλες. Και για να μην κουράσουμε άλλο, αν περιλάβουμε και πάσαν την των επαγγελματιών χορεία, εντός και στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ των πανελλαδικών εξετάσεων, η κατά κεφαλή δαπάνη για την οικογένεια που έχει παιδί στη Γ’ Λυκείου εκτοξεύεται. 

Μία συντηρητική προσέγγιση- κοστολόγηση κατά μέσο όρο εκεί γύρω στα 3000 ευρώ/μαθητή, δηλ.  3.000Χ100.000, συζητάμε για 300.000.000 ευρώ τζίρο κάθε χρόνο. Αν προσθέσουμε καφέδες, τυρόπιτες, φάρμακα, βιταμίνες, ματζούνια, υπερτροφές, υπολογιστές, κινητά και συνδέσεις κινητής ή ιντερνετ, το νούμερο αγγίζει το μισό δις.  

Όταν λοιπόν ακούμε για αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, να σκέφτεστε αναδιανομή των μεριδίων της πίτας. Οι εξαιρέσεις στον κανόνα πάντοτε εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα και ποτέ τους ίδιους τους μαθητές1. Αν για λόγους Εθνικού συμφέροντος οι μουσουλμάνοι μαθητές θα πρέπει να εξαιρεθούν από τη νεοεισαχθείσα προϋπόθεση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, αυτό θα πρέπει να εξηγηθεί από τους βουλευτές, τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους της Θράκης, οι οποίοι γνωρίζουν το πρόβλημα. 

Στην παρούσα συγκυρία όμως ο Ελληνικός λαός αισθάνεται κατάφωρα αδικημένος, επειδή οι Εθνικές και Ευρωπαϊκές πολιτικές τον αφήνουν στο έλεος δουλεμπόρων, ανεξέλεγκτων Μ.Κ.Ο. και Εθνομηδενιστών ιδεολόγων ακτιβιστών, καναλαρχών και δημοσιογράφων που παρουσιάζουν τους Έλληνες σαν ξενοφοβικά & φονταμενταλιστικά τέρατα μίσους.

Με τον Σουλτάνο απέναντι να παίζει το παιχνίδι του σχεδόν ανενόχλητος, την Ευρώπη να απολαμβάνει το τσάι της επιβραβεύοντας τον “μπιζίμ Ταγίπ”, την Ελληνική κυβέρνηση με πολιτικές δύο μέτρων και δύο σταθμών στην καθημερινότητα των πολιτών έναντι των λαθρομεταναστών, κάθε τι που η επικαιρότητα το φουσκώνει και αφορά μουσουλμάνους καθίσταται κόκκινο πανί. 

Όχι δε θα πάρουμε! Το ζήτημα της πολιτικής διαχείρισης της μουσουλμανικής μειονότητας θα αποτελέσει ξεχωριστό άρθρο, στο οποίο θα πρέπει να παρουσιαστούν διαχρονικά οι επιλογές και οι πολιτικές αποφάσεις, οι συνέπειές τους σήμερα, και φυσικά να αξιολογηθεί σε αυτό το πλαίσιο και η κατ’ εξαίρεση εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς την ισχύ της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.


1.https://www.esos.gr/arthra

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Το μεγαλύτερο εθνικό μας πρόβλημα
Ξεκίνησαν τα μαθήματα «μακεδονικής» γλώσσας στην Αριδαία
Οι πρώτοι πτυχιούχοι του ΑΠΘ, με το συγκρητιστικό τίτλο πτυχίου: «Τμήμα Θεολογίας – Μουσουλμανικών…
– Με αλλοεθνείς και αλλόθρησκους μετανάστες θέλει να λύσει το δημογραφικό μας η Νέα Τάξη
– Μιχαηλίδου: Επίδομα γέννησης και σε μετανάστες
– Η «ωρολογιακή βόμβα» του προσφυγικού: Ξεπερνούν τα 2,5 εκ. οι Μουσουλμάνοι στην Ελλάδα σήμερα..