Του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ταπεινωτικός συμβολισμός και βλασφημία…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων σκανδαλισμών, γίναμε μάρτυρες και άλλης μιας αλλόκοτης τελετής – βράβευσης, που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα).

Το νεοθεσμοθετηθέν βραβείο Αυτοκράτειρα Θεοφανώ:

Θα βραβεύει προσωπικότητες ή οργανισμούς για τη συμβολή τους στην κατανόηση και ανάδειξη των αρχών, των αξιών και των δεσμών, που διαμορφώνουν τη σύγχρονη Ευρωπαϊκή ιδέα.

Θα προωθεί τη συνειδητοποίηση των κοινών αφετηριών της Ανατολικής και της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, των ιστορικών αλληλεξαρτήσεων των λαών και εθνών της Ευρώπης, και της σημασίας τους για τη σημερινή Ευρωπαϊκή συνεργασία, όπως και για τις σχέσεις της Ευρώπης με τους γειτονικούς της πολιτισμούς.

Επισημαίνει και δημοσιοποιεί τη συνεισφορά των βραβευόμενων, διευρύνοντας την αντίληψή μας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή συνεργασία και τις ρίζες τους στην ιστορία.”

Όταν ανεβαίνουν οι τόνοι σχετικά με τις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας ή στην συγκεκριμένη περίοδο η σκανδαλώδης ταύτιση, η υποτέλεια της Εκκλησίας στις βουλές της πολιτείας, επιβάλλεται να αναλάβει ρόλο κάποιος τρίτος.

Αναλαμβάνουν οι έχοντες, οι επιφανείς προσωπικότητες της κοινωνίας, με ουρανοκατέβατα ιδρύματα πολιτιστικού χαρακτήρα.

Το πολιτιστικού χαρακτήρα Ίδρυμα, επέλεξε να απονείμει το θεσμοθετημένο ομώνυμο βραβείο “Αυτοκράτειρα Θεοφανώ”, σε επιστήμονες γνωστών Φαρμακοβιομηχανιών για το έργο τους.

Οι συμπεριφορές όλων μας, στη δεδομένη κοινωνικό – οικονομικό – πολιτική συγκυρία, καταγράφονται στα κατάστιχα της Ιστορίας.

Όταν επιφανείς, οικονομικά εύρωστοι οικονομικοί παράγοντες, αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για ένα ζήτημα που έχει διχάσει την κοινωνία και μάλιστα επιλέγουν να διοργανώσουν ένα κοσμικό πολιτιστικό γεγονός στη Ροτόντα, έναν ιστορικό Ιερό Ναό, τότε η πρόκληση είναι διπλή.

Απο τη μία η σκοπιμότητα της βράβευσης και από την άλλη η ασέβεια στην Ιερότητα του χώρου αποτελούν για τον πιστό λαό ακραία προσβλητική συμπεριφορά.

Η Θεσσαλονίκη γίνεται αργά αλλά σταθερά συμβασιλεύουσα στις προκλήσεις, τις βλάσφημες επιλογές και τις οικουμενιστικές φιέστες, μετά τη Βασιλεύουσα φυσικά.

Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης άραγε ποια θέση πήρε για το γεγονός;

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra