Του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Προσβάλλονται βαρύτατα όσοι επιστήμονες μετέχουν στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων «Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας υγείας» και στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Η ιδέα και μόνον ότι, προκειμένου να διατυπώσει κανείς επιστημονική γνώμη και μάλιστα συμβουλευτικά, χρειάζεται εκ των προτέρων νομοθετημένη ασυλία είναι σοκαριστική. Βέβαια, οι αναφορές μελών της Επιτροπής ότι ήδη έχουν δεχθεί απειλές από ομάδες που ξεκινούν από το περιθώριο παρεκκλησιαστικών οργανώσεων και φθάνουν μέχρι συλλόγους γονέων ή και ότι υπάρχουν καταγγελίες εναντίον τους για την διατύπωση γνώμης σε διάφορα στάδια της πανδημίας, δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης μίλησε για ψεκασμένους:

«Η διάταξη προστατεύει τους επιστήμονες από τον κανιβαλισμό που ζούμε, από ψεκασμένους και από fake news. Τα μέλη των επιτροπών αυτών δεν ασκούν διοίκηση και συνεπώς δεν έχουν ποινική ευθύνη, αλλά μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με σωρεία μηνύσεων από εκείνους που νομίζουν ότι με το self test μπορεί να σου βάλουν τσιπάκι στον εγκέφαλο»

Μανόλης Κοττάκης εφημερίδα ΕΣΤΙΑ:

Η διάταξις συνοδεύθηκε από επιχειρηματολογία καρμπόν Βουλευτών και ιατρών ότι έτσι προστατεύονται οι επιστήμονες από την δικομανία των ψεκασμένων και των αρνητών εναντίον τους και ότι περίπου τα αυτά ισχύουν και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Θα ήθελα πολύ να είναι έτσι, αλλά μερικές λεπτομέρειες στην διάταξη και άλλα δεδομένα μας λένε το ακριβώς αντίθετο. Κατ αρχάς ψεκασμένοι και αρνητές – αν και δεν μου αρέσει ο χλευαστικός και ελιτίστικος τρόπος εκφοράς πολιτικού λόγου- υπάρχουν από την πρώτη στιγμή που άρχισε η πανδημία. Και αυτοί ελάχιστες φορές στράφηκαν εναντίον επιστημόνων. Πιθανότερο είναι να έκαναν μήνυση στον Γκέιτς παρά σε Έλληνα ιατρό. Τρελοί είναι αλλά είναι και πατριώτες.

Νομικώς όμως ναι ! Ο κίνδυνος υπάρχει θεωρητικώς εδώ και ένα χρόνο. Ερώτημα λοιπόν: Γιατί άραγε η κυβέρνησις δεν νομοθέτησε ακαταδίωκτο από πέρυσι; Από το καλοκαίρι; Από το Νοέμβριο, που χάθηκε το τόπι στην Θεσσαλονίκη; Και εν πάση περιπτώσει, ας δεχθώ ότι οι συμμετέχοντες στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων ( εκ των 32 μόνο οι 2 έχουν ειδικότητα λοιμωξιολόγου) έχουν ανάγκη να προστατευθούν από μηνύσεις, κακόβουλες πράξεις και ποινικές διώξεις.

Τι συμβαίνει κατά την γνώμη μας;

Τι τρέχει;

Τι συνέβη στο παρασκήνιο;

Μανόλης Κοττάκης εφημερίδα ΕΣΤΙΑ: Δύο ζητήματα ουσίας. Η διάταξις ψηφίσθηκε τέσσερεις ακριβώς μέρες μετά την αποκάλυψη των απόρρητων πρακτικών συνεδριάσεων της επιτροπής συνεδριάσεων λοιμωξιολόγων( δημοκρατία) από τα οποία προκύπτει ότι παρενέβαιναν αγάρμπως στην λειτουργία της συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα , Υπουργοί, για να επιβάλλουν κυβερνητικές επιθυμίες τους .

Εφημερίδα Δημοκρατία, Νίκος Μερτζάνης

Τελικά, ακόμη και από μια γρήγορη μελέτη, αυτών των εγγράφων, γίνεται φανερό ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων χρησιμοποιείται ως άλλοθι από την κυβέρνηση, για να επιβάλει τα μέτρα που θέλει, όπως τα θέλει.

Η πρώτη διαπίστωση είναι ότι πρακτικά κρατούνται κανονικά, με γραμματείς, με προεδρεύοντα, με σφραγίδες και υπογραφές, οπότε τα μισόλογα και οι υπεκφυγές για πρόχειρες σημειώσεις πάνε περίπατο.

Η δεύτερη διαπίστωση, με μια απλή ανάγνωση των πρακτικών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων οι οποίοι ενημερώνουν τους πολίτες από τα ΜΜΕ, είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί «αποφασίζουν» επί προειλημμένων αποφάσεων της κυβέρνησης. Οι υπουργοί που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις όχι μόνο κατευθύνουν τα μέλη της επιτροπής ως προς τις τελικές αποφάσεις, αλλά μοιάζει να τους τις επιβάλλουν. Είναι χαρακτηριστική η ενημέρωση υφυπουργού προς τους επιστήμονες για διάταξη η οποία έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, προτού κάνουν οποιαδήποτε εισήγηση. Ενημέρωση κατόπιν εορτής.

Η τρίτη διαπίστωση από τη μελέτη των πρακτικών είναι οι διαφωνίες ορισμένων επιστημόνων για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και η καταγεγραμμένη απόδειξη ότι υπάρχει απόσταση πλέον του Σωτήρη Τσιόδρα από πολλές επιλογές που έχει κάνει το Μέγαρο Μαξίμου. Όσον αφορά την επιστημονική τεκμηρίωση των μέτρων που λαμβάνονται, αυτή είναι απούσα ακόμη και από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μανόλης Κοττάκης εφημερίδα ΕΣΤΙΑ: ‘Όταν λοιπόν με νόμο απαλλάσσονται οι ιατροί από την ιδιότητα του μάρτυρος σε πιθανές δίκες ή σε πιθανές εξεταστικές επιτροπές της Βουλής με αντικείμενο διερευνήσεως κατ’ αρχάς τις πολιτικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, τότε αυτοί που εξασφαλίζουν το ακαταδίωκτο δεν είναι οι ιατροί. Κατά βάση είναι οι αναφερόμενοι στα πρακτικά πολιτικοί.

Οι οποίοι-πιθανολογώ- έγραψαν με τα χεράκια τους μια ωραία τροπολογία, για να απαλλαγούν από την θεωρητική βάσανο να δίνουν εξηγήσεις στο μέλλον επί τη βάσει μαρτυρικών καταθέσεων λοιμωξιολόγων, οι οποίοι άλλα τους έλεγαν να κάνουν και άλλα έκαναν τελικώς.

Η τροπολογία γράφτηκε, για να εξαφανίσει τις νομικές συνέπειες των πρακτικών!

Μη νομίζετε ότι όλα αυτά είναι αστεία. Χάθηκαν ζωές. Και αν κάποιος συγγενής και όχι κάποιος ψεκασμένος ζητούσε τον λόγο από την πολιτεία, επειδή δεν τήρησε τις εισηγήσεις των ιατρών, τα πράγματα θα ήταν ζόρικα.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Ένα Ορθόδοξο σωματείο καλεί σε απολογία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την Ελληνική κυβέρνηση.
– Κορυφαίος σπρίντερ αρνητής του εμvolίου
– Homo Covidicus: Ευθυνόφοβος μόνιμος Έλληνας δημόσιος υπάλληλος
– Τι συμβαίνει με το εμβόλιο της Astra Zenecca;
Με αφορμή την επίσημη έκθεση της Βρετανίας για τις παρενέργειες στα εμβόλια μικρή πραγματεία για τα εμβόλια
– Στυγνή ομολογία και φρίκη
– ΚΟΡ_on_ΟΪΟΣ: Εγγυάται ο emβολιαsmος τη θεμελιώδη αρχή του Ιπποκράτη περί “ωφελέειν ή μη βλάπτειν”;
– Απαγορεύονται οι παρενέργειες
– Πρώην αντιπρόεδρος της Φάϊzεr: Δεν χρειάζεται em_βολ_io για την Κό.vid dekaεννιά
– Πειραματισμός σε ανθρώπους και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας
– Μήνυση για το σκάνδαλο του κορονοϊού