Του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Δεν έχει σημασία τι λες αλλά πώς το λες…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την επικοινωνιακή πρακτική της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα των εμβολιασμών. Χρησιμοποιούν προκλητικά τη Νέα Γλώσσα, όπως αυτή περιγράφεται στο μυθιστόρημα 1984 του Τζωρτζ Όργουελ.

Ονομάστηκε επιχείρηση ελευθερία, η μαζικότερη επιχείρηση μαρκαρίσματος από ελεύθερη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση εν καιρώ ειρήνης.

Χρησιμοποιούν τον όρο επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά η κανονικότητα είναι μια εντελώς νέα κατάσταση σκλαβιάς και αποστέρησης θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Χρησιμοποιούν συνθήματα όπως να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας, τη στιγμή που χάνονται ανθρώπινες ζωές αμέσως μετά από τον εμβολιασμό, σαν οι θάνατοι αυτοί να αποτελούν αναγκαίο κακό, παράπλευρες απώλειες και όχι ανθρώπινες ζωές.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε ρόλο μέσων μαζικής χειραγώγησης, ενισχυμένα ως προς την απήχηση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λειτουργούν όπως τα καταστροφικά δίχτυα μιας ανεμότρατας, που στο περάσμά της παγιδεύει ψάρια, θαλασσινά και μαλάκια, γδέρνοντας ανεπανόρθωτα και το βυθό της θάλασσας.

Με τον ίδιο τρόπο όση αλήθεια διασώζεται από την προπαγάνδα των συστημικών παραδοσιακών ΜΜΕ γδέρνεται και γίνεται αγνώριστη, εξαιτίας της παραμόρφωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των fake news.

Στην επικοινωνιακή, λοιπόν, στρατηγική της δημοκρατικά εκλεγμένης Ελληνικής κυβέρνησης, η απόπειρα επιβολής της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών συνάντησε κάποια σοβαρή αντίσταση.

Η επικοινωνιακή αναδίπλωση γίνεται σε δύο μέτωπα: από τη μια η νέα μετάλλαξη “δέλτα” του κορωνοϊού προπαγανδίζεται ως επιλεκτική που στοχοποιεί τους αποκαλούμενους ως “αρνητές” του εμβολίου, ενώ από την άλλη διαφημίζονται ως “προνόμια” των δύστυχων εμβολιασμένων τα ανθρώπινα δικαιώματα, που στερούνται οι “αρνητές”. Αυτή είναι η άλλη όψη του νομίσματος της υποχρεωτικότητας.

Η καλλιέργεια κλίματος τρομολαγνείας, φόβου, σύγχυσης και απελπισίας από την ίδια την κυβέρνηση καθιστά τους πολίτες ανήμπορους να διακρίνουν το σωστό από το λάθος.

Κανένας όμως δεν αναζητά την ειρήνη, την ανδρεία, τη διάκριση και την ελπίδα στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Η Ορθοδοξία δεν αναδεικνύεται ως η μόνη απάντηση – γιατί αυτό είναι – αλλά μέρος του προβλήματος.

Αυτό το κατόρθωμα ανήκει εξ’ ολοκλήρου στο Ιερατείο. Άραγε πόσοι ιερείς θα απολαύσουν τα προνόμια της κυβέρνησης και θα συνεχίσουν να ειρωνεύονται και να εξουθενώνουν:

• το δικαίωμα στην αλήθεια περί των εμβολίων mRNA, ακόμα και για τη χρήση ή όχι καθ’ οιονδήποτε τρόπο και σε οποιαδήποτε μορφή δολοφονημένων εμβρύων,

• τη λογική επιφύλαξη για την περίοδο των δοκιμών και τους καταχρηστικούς όρους απαλλαγής κάθε ευθύνης των φαρμακευτικών κολοσσών,

• την απώλεια ανθρώπων που εμβολιάστηκαν, δίχως να πάει ακόμα φυλακή έστω ένας υπεύθυνος,

• και γιατί όχι το δικαίωμα να θεωρούν την όλη επιχείρηση ένα και το αυτό με τις πρακτικές εκείνων που θα επιβάλουν το χάραγμα.

Για όλες αυτές τις επιφυλάξεις αυτομάτως “απονέμεται” (από τα συστημικά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) η βολική ταμπέλα του “ψεκασμένου” σε όποιον τολμά να διαφωνήσει.

Από χείλη μάλιστα Πατριαρχών, Αρχιερέων και κληρικών χαρακτηρισμοί όπως αυτός πολλαπλασιάζονται και γίνονται σκληρότεροι.

Ας εννοήσουμε, λοιπόν, πως δεν είναι τα πράγματα όπως παρουσιάζονται. Η κυβέρνηση μάλλον δεν υπηρετεί το λαό και το Ιερατείο κάθε άλλο παρά θέτει “την ψυχήν αυτού υπέρ των προβάτων”. Μοιάζει να είμαστε πιόνια σε ένα παγκόσμιο παιχνίδι που μας ξεπερνά.

Μονή ελπίδα ο Χριστός, η αληθινή πίστη, η Ορθοδοξία.

Το κινδυνευόμενον είναι η πίστη.

Καλή μετάνοια!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra