του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ποιους απειλεί ο Πλεύρης με ποινή φυλάκισης;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Απειλεί το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας “Απαγόρευση των πρακτικών μεταστροφής” τον Ιερέα εξομολόγο ή τους γονείς ενός LGBT ατόμου να διαφωνήσουν με την απόφασή του για αλλαγή φύλου; 
Απαγορεύεται να κηρύξει ο Ιερέας το λόγο του Θεού; 

Σημειώναμε στο άρθρο μας με τίτλο Γιατί κινδυνεύουν οι Ιερείς στην Αυστραλία με φυλάκιση δέκα ετών; (01/04/2022): “Αν κάποιο άτομο αυτοχαρακτηριστεί LGBT και επιθυμεί να προχωρήσει στην ιατρική θεραπεία αλλαγής του φύλου του, όποιος επιχειρήσει να τον μεταπείσει, είτε είναι ο πατέρας είτε είναι η μητέρα είτε είναι θρησκευτικός λειτουργός, είναι πλέον αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως δέκα έτη. Είμαστε, λοιπόν, στο επικίνδυνο εκείνο κατώφλι του παραλογισμού, στο οποίο επιβάλλεται δια νόμου η θρησκεία μας να αλλάξει τη διδασκαλία της επί του θέματος της ομοφυλοφιλίας και μάλιστα της ιατρικής επέμβασης προς αλλαγή φύλου ως ποινικά κολάσιμης. Μπορεί, φυσικά, κάποιος να ισχυριστεί πως η Αυστραλία πέφτει μακριά. Ας έρθει και εδώ η διάταξη αυτή και θα δούμε τι θα κάνουμε ή πώς θα αντιδράσουμε”.

Ο νόμος αναφέρει ρητά: 

1. 

α) «Πρακτικές μεταστροφής»: Κάθε μεταχείριση που αποσκοπεί να μεταβάλει ή να καταστείλει τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα ή την έκφραση φύλου.

β) «Έκφραση φύλου»: Το σύνολο των χαρακτηριστικών που αφορούν στη συμπεριφορά, τρόπους, αναπαραστάσεις, που σχετίζονται με τον τρόπο που τοποθετείται και εκφράζει ένα πρόσωπο το φύλο του και γίνεται αυτό αντιληπτό από τον περίγυρό του.

γ) «Ταυτότητα φύλου»: Ο εσωτερικός και προσωπικός τρόπος με τον οποίο το ίδιο το πρόσωπο βιώνει το φύλο του, ανεξάρτητα από το φύλο που καταχωρήθηκε κατά τη γέννησή του.

δ) «Επαγγελματίας»: Κάθε πρόσωπο, το οποίο εφαρμόζει πρακτικές μεταστροφής έναντι οικονομικού ανταλλάγματος.

ε) «Ευάλωτα πρόσωπα»: Οι ανήλικοι ή ενήλικοι που τελούν σε δικαστική συμπαράσταση υπό την έννοια του Αστικού Κώδικα.

2. 

α) Απαγορεύεται η διενέργεια πρακτικών μεταστροφής σε ευάλωτα πρόσωπα.

β) Οποιοσδήποτε εφαρμόζει σε άλλους πρακτικές μεταστροφής πρέπει να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως τη ρητή συναίνεσή τους.

γ) Απαγορεύεται για τους επαγγελματίες η με οποιονδήποτε τρόπο πρόσκληση, προβολή ή διαφήμιση πρακτικών μεταστροφής που διενεργούν τόσο οι ίδιοι όσο και άλλοι τρίτοι, επαγγελματίες ή μη.

3. 

Παραβίαση της παρ. 2, πέραν των προβλεπόμενων πειθαρχικών και διοικητικών κυρώσεων, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή. Η επανειλημμένη τέλεση της ανωτέρω πράξης συνιστά επιβαρυντική περίσταση.

Δεν θα ζητήσει διευκρινίσεις η Ιερά Σύνοδος; 

Ποιά θα είναι η αντίδραση την εκκλησιαστικής μας διοίκησης; 

Ποιά θα είναι η αντίδραση του ΙΣΚΕ; 

Θα αφήσουν ασύδοτο τον πολιτικό δήμιο των 7500 υγειονομικών, να απαγορεύσει τον λόγο του Θεού, για να μην ταράζονται εκείνοι που προάγουν τις αξίες της Νέας Εποχής του Αντιχρίστου; 

Περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις.  

Χριστός Ανέστη! 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Εκπαιδευτικό βιντεάκι του ΙΕΠ προωθεί τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων
– Διαφορετικοί ως φυσιολογικοί
– Πού οφείλονται τα κατορθώματα των ΛΟΑΤΚΙ παγκοσμίως;
– Το παρδαλό δαιμόνιο