Του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ο Πατριάρχης θέσπισε εορτή πάντων των Ιαματικών Αγίων, αλλά ανέθεσε την υγεία μας στην επιστήμη.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Έχει χαθεί το μέτρο στο Φανάρι και οι παλινωδίες των ενοικίων του διαδέχονται η μία την άλλη.

Με μια επίσημη ανακοίνωση το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο θεσπίζει τον εορτασμό των Αγίων Ιατρών, για να αναδείξει… την αξία της επιστήμης:

Μας ωδήγησεν (η πανδημία) εις το να αναζητήσωμεν, με την βοήθειαν και τη μεσιτείαν των Αγίων, την χάριν του Θεού της αγάπης. Συνάμα, η πανδημία έφερεν εις την επιφάνειαν την πραγματικήν έννοιαν της φιλανθρωπίας, την ανάγκην διά συσπείρωσιν και συντονισμόν όλων των φορέων της κοινωνίας, την απαραίτητον συνεργασίαν μεταξύ Εκκλησίας και ιατρικής επιστήμης“.

Αλήθεια, τι άλλο χρειάζεται η Σύνοδος του Πατριαρχείου, για να δει στην επιφάνεια την ελπίδα στον Θεό;

Στη συνέχεια αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση:

Λαμβάνουσα πάντα ταύτα υπ’ όψιν της, η περί ημάς Αγία και Ιερά Σύνοδος απεφάσισε να καθιερωθή η πλησιεστέρα προς την 17ην και την 18ην Οκτωβρίου εκάστου έτους (Σύναξις των Αγίων Αναργύρων και του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού) Κυριακή, ως ημέρα της Συνάξεως πάντων των Αγίων Ιατρών, και ούτω να εκτιμηθή η ουσιαστική προσφορά της ιατρικής επιστήμης και των θεραπόντων της προς την ανθρωπότητα“.

Ξεχνά ο Παναγιώτατος πως οι περσινοί υγειονομικοί ήρωες του κορωνοϊού σήμερα βρίσκονται σε αναστολή;

Διαβάζουμε κατά το μήνα Ιούνιο, στο νέο βιβλίο “Ιαματικοί Άγιοι”, που εξέδωσε ο Ορθόδοξος Χριστιανικός Σύλλογος Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής, για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό:

“.. Ασχολήθηκε σε βάθος με τη χειρουργική όπου διέπρεψε και βραβεύτηκε, ενώ ταυτόχρονα δεν παρέλειπε σε κάθε περίσταση να εκδηλώνει την βαθιά του πίστη και ευλάβεια στο Θεό. Πριν από κάθε επέμβαση έκανε πάντα το σημείο του σταυρού και προσευχόταν με θέρμη μπροστά στην εικόνα της Παναγίας, που είχε κρεμασμένη στο χειρουργείο. Έπειτα, με ένα βαμβάκι ιώδιο έκανε το σημείο του σταυρού στο σώμα του ασθενούς, στο μέρος όπου θα γινόταν η τομή. Με την άνωθεν φώτιση και βοήθεια του Κυρίου, χειρουργούσε με επιτυχία σε όλους τους τομείς της χειρουργικής…”

Από τους επιστήμονες τηλεπερσόνες που περιφέρονται στα συστημικά μέσα ποιος άραγε καταδέχεται να μιμηθεί τον Άγιο Λουκά;

Πόσο μυαλό πρέπει να διαθέτει κάνεις για να εννοήσει πως η επιστήμη προοδεύει μόνο υποταγμένη στο θέλημα του μονού αληθινού Θεού;

Ποιά σχέση έχουν οι απασφαλισμένοι ακαταδίωκτοι με τον Άγιο Λουκά;

Άραγε γιατί επιτρέπει ο Θεός να θεσπιστεί η εορτή των Αγίων Ιατρών, για τελείως λανθασμένους λόγους;

Η ανάγκη του πιστού λαού είναι υπαρκτή. Η βοήθεια που λαμβάνουν, όταν προστρέχουν με πίστη στους Ιατρούς Αγίους, είναι περισσότερο λαμπερή από αυτόν τον ήλιο, μα δεν είναι επιστημονικά αποδεκτή βοήθεια, αλλά θαύμα της πίστεως.

Στην παιδαγωγία του Θεού, αμέτρητες φορές, το έλλειμμα πίστεως Πατριαρχών και Αρχιερέων το ανέδειξε η αυθόρμητη ομολογία του πιστού λαού.

Αυτή είναι η έσχατη πλάνη της Εκκλησιαστικής διοίκησης! Είναι σκανδαλώδης η θέσπιση ημέρας μνήμης των Αγίων Ιατρών, για να τιμήσουν… την επιστήμη.

Κρίμα…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Το Οικ. Πατριαρχείο αγιοποιεί την ιατρική επιστήμη!
Ανάποδα σε μονόδρομο ο Οικουμενικός Πατριάρχης
Το Οικουμενικό Αιρεσιαρχείο και ο επικίνδυνος Πατριάρχης