του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Όταν η κεντρική ιδέα του αφηγήματος είναι προβληματική, όλες οι προεκτάσεις και τα συμπεράσματα που εξάγονται κινδυνεύουν να καταρρεύσουν σαν γυάλινος πύργος.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Πάπας Φραγκίσκος: Ο Χριστός δεν επέβαλε την ενότητα των αποστόλων

Κοσμίδης Ελευθέριος 
Μέλος του Δ.Σ. του Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου 
Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής 
www.agiosiosif.gr

Προφανώς η σκιώδης κυβέρνηση του κράτους του Βατικανού, (όποιος από εμάς πιστεύει πως κάνει κουμάντο ο πάπας, μάλλον παραμένει αθεράπευτα ρομαντικός) ήθελε να τραβήξει την προσοχή του “ποιμνίου” της από τις καταδικαστικές αποφάσεις για ξέπλυμα χρημάτων του πρώην διοικητή της Vatican Bank, και αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την εβδομάδα συμπροσευχής για την ενότητα των Χριστιανών και να αφήσει τον Πάπα Φραγκίσκο να απαγγείλει ένα “χαριτωμένο” αφήγημα. 

Ο Πάπας Φραγκίσκος,  μιλώντας στο τμήμα κατήχησης του εβδομαδιαίου Γενικού Ακροατηρίου του, υπενθύμισε σε όλους ότι “ο Ιησούς δε διέταξε τους μαθητές Του να είναι ενωμένοι, αλλά μάλλον προσευχήθηκε για να είναι”.    

Ξεκινώντας από μία τόσο επιπόλαιη προσέγγιση, ο Πάπας τις εντολές του Κυρίου τις κάνει να μοιάζουν με κάτι κακό και όχι με τη μόνη οδό σωτηρίας. 

Ο Πάπας μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες λογικές παλινωδίες με τραγικά αποτελέσματα, όταν τον Ιούνιο του 2019 αποφάσισε να αλλάξει μια φράση στο “Πάτερ Ημών“: 

Ένας πατέρας δεν οδηγεί στον πειρασμό, ένας πατέρας σε βοηθάει να σηκωθείς αμέσως. Δεν είναι καλή μετάφραση, επειδή μιλάει για έναν Θεό που σε προτρέπει στον πειρασμό. Αυτός που σε οδηγεί στον πειρασμό είναι ο Σατανάς. Αυτός είναι ρόλος του Σατανά.

Τα πράγματα είναι τόσο απλά, που κάθε απόπειρα να προκληθεί σύγχυση είναι δαιμονική. Το σχίσμα από την Ορθόδοξη Πίστη και η περεταίρω διαίρεση  των αιρετικών σε αμέτρητα παρακλάδια έχει μία θεραπεία: Μετάνοια και επιστροφή. Οτιδήποτε άλλο είναι εκ του πονηρού, και δε συμβιβάζεται εις τον αιώνα η Αλήθεια με το ψεύδος, το Φώς με το σκότος, ο Χριστός με το διάβολο. 

Το δαιμονικό αφήγημα της ενότητας, σαν να είναι μια έννοια πάνω από την Αλήθεια, το  χρησιμοποιούν εκτός από τον Πάπα και το κράτος του Βατικανού, οι οικουμενιστές Πατριάρχες, Αρχιερείς, Ιερείς, Ιερομόναχοι μοναχοί και λαϊκοί. 

Η νέα αίρεση που αντιμετωπίζει η Ορθόδοξη Πίστη είναι η παναίρεση του Οικουμενισμού, η οποία επιβάλλεται πραξικοπηματικά στην Ορθοδοξία.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Μια μιαρή ένωση απολαμβάνει τις ευλογίες του αιρετικού Πάπα
– Εκκλησία πονηρευομένων αγάπησα, μετά ασεβών εκάθισα
– Ανταλλαγή οικουμενιστικών «κουτσουλιών»(!)
– Από τον κήπο της Εδέμ στο Βατικανό του Φραγκίσκου
– Ο σιλικονούχος Άγιος
– Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Αιρεσιάρχου Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου Α΄Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 1ον)
– Ο Οικουμενισμός στην Εκκλησία (β΄μέρος)
– Ο Οικουμενισμός στην Εκκλησία (α΄μέρος)
– Ο Οικουμενισμός στην Εκκλησία (γ΄μέρος)
– Πάπας Φραγκίσκος σε Φαναριώτες: Πλήρης ενότητα με τις επιτρεπόμενες διαφορές