του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Στην Πασχαλινή ευχετήρια κάρτα του χρησιμοποιεί τα παιδιά, για να περάσει το δικό του θέλημα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Είναι κατανοητό από όλους πλέον το γεγονός ότι οι επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας κατευθύνονται από επικοινωνιολόγους στη διαχείριση κρίσεων. 

Πολύ περισσότερο ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αφού τριάντα χρόνια τώρα έχει βαλθεί να παρουσιάζει το μαύρο της αίρεσης για άσπρο της Ορθόδοξης πίστης.

Δεν χάνουν λοιπόν ευκαιρία τα πρόθυμα “καθαρόαιμα άλογα κούρσας” της Πατριαρχικής εκκλησιαστικής ειδησεογραφίας, συνεπικουρούμενα από λογής λογής “άρχοντες – οφφικιάλιους” επικοινωνιολόγους καθηγητές Πανεπιστημίων, να στήνουν ένα σκηνικό από το τίποτα, για να προβάλλουν την εικόνα του Πατριάρχη. 

Για την φετινή πασχαλινή ευχετήρια κάρτα του ως κεντρικό θέμα επιλέχθηκε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Επιλέχθηκε δηλαδή η ζωγραφιά ενός παιδιού, μιας κοπέλας από την Ουκρανία, για να κοσμήσει την επίσημη κάρτα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Επικοινωνιακά παρουσιάζεται συγκλονισμένος από το δράμα των συνανθρώπων μας στην Ουκρανία και ιδίως των παιδιών, και μαζί με τον πιστό λαό του Θεού παρακαλεί και ικετεύει τον αναστάντα Κύριο για τέσσερα πράγματα:

Να στηρίξει την πίστη, την ώρα που εγκαλείται ως αιρεσιάρχης της παναίρεσης του Οικουμενισμού και πρόεδρος της ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου. 

Να πραΰνει τα έθνη, την ώρα που τα έθνη χρησιμοποιούνται σαν πειραματόζωα της εβραιομασωνικής Νέας Εποχής από τους ινστρούχτορές της, με τους οποίους συμμάχησε, τους οποίους βράβευσε και από τους οποίους τιμήθηκε. Έτσι ρίχνει την ευθύνη στα έθνη που εξαγριώθηκαν και τους πραγματικούς υπεύθυνους τους αφήνει στο απυρόβλητο. 

Να ειρηνεύσει τον κόσμο, την στιγμή που ο ίδιος φέρει μεγάλο  μερίδιο ευθύνης για  τον πόλεμο. Ευθύνεται με την αυτοκεφαλία των αχειροτόνητων σχισματικών, 

που όσο και αν το αρνείται, συμφωνούν όμως πολλοί γεωστρατηγικοί αναλυτές πως ήταν η σπίθα που άναψε τη φωτιά του πολέμου στην Ουκρανία. Ζητά ειρήνη, όταν ο ίδιος δεν ειρηνεύει με τον αδερφό του Πατριάρχη Μόσχας. 

Να διαφυλάξει καλώς την Αγία Μεγάλη Εκκλησία, την οποία ο ίδιος επί τριακονταετία συρρικνώνει και απομονώνει επικίνδυνα, σπρώχνοντάς την στην αγκαλιά του Πάπα. 

Κατά τα άλλα το θέμα με την ευχετήρια καρτολίνα έπαιξε σε όλα τα μέσα, εκθειάζοντας το μεγαλείο της Πατριαρχικής ψυχής. Μόνο που όσο προβάλλουν τον Πατριάρχη, προσβάλλουν τον Χριστό. 

Χριστός Ανέστη! 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– Πασχάλιο μήνυμα για κοινό εορτασμό του Πάσχα των “χριστιανικών εκκλησιών” της Τουρκίας
– Έχασε τα αυγά και τα πασχάλια ο Πατριάρχης 
– Ο πόλεμος ξεμπροστιάζει τον πλανεμένο Πατριάρχη
– Πάπας Φραγκίσκος και Οικουμενικό Πατριαρχείο στο δρόμο προς το κοινό Πάσχα και την ανίερη…